Witam.
Wiem, że tytuł tematu wskazuje, że taki temat już na forum był, a nawet chyba dwa, jednak nie dotyczyły one edytora i nie rozwiązały mojego problemu. Mianowicie.
Jestem w trakcie robienia układu torów i zwrotnic dla realistycznej trasy Ciechocinek - Aleksandrów Kuj. i szczerze mówiąc po trzech dniach korzystania z edytora jestem bliski zrezygnować. Zrobiłem krótki fragment linii, mianowicie ok 500 m torów i jeden rozjazd, zapisałem stan edytora, wyexportowałem scenerię do maszyny i rzeczywiście działa. Co zrobiłem dalej? Dodałem fragment drugiego toru od zwrotnicy, zapisałem, wyexportowałem i działa. Dodałem kolejną zwrotnicę, exportuje - "player train not exist", nie ma torów. Zrobiłem to od nowa, tym razem zadziałało ale tor nie ma podsypki, mimo, że tekstura jest. A więc zresetowałem program, wróciłem do zapisanego stanu edycji, który działał już w maszynie i co? On też nie działa... Naprawdę chcę się uczyć i przesiedziałem wiele wiele godzin, żeby zrozumieć sam sposób układania torów, robie to nawet identycznie jak ktoś na filmie (użytkownik odkrywca na Youtube), a co chwile mam błędy. Mało tego, zapisane i działające wcześniej "scenerie" też nagle przestają działać. Czy jest inny sposób na realistyczną scenerię niż Rainsted, lub czy jest jakieś konkretne rozwiązanie na to?... Dołączam scenery.scn w razie gdyby komuś się chciało. Ale skoro coś najpierw działa a później nie, to chyba już wina programu.
Regulamin obowiązki pkt 16. Proszę poprawić obie swoje wiadomości.
Sawi