Ja wygenerowałem nie tyle duplikaty torów, co nadmiarowe a to może nie być to samo. Wyrywkowo przyjrzałem się temu logowi i stwierdziłem, że są nadmiarowe, tam gdzie powinny być zwrotnice (połączone tory z różnych kierunków, lecz brak zwrotnic. Dodatkowo o ile pamiętam na rozjazdach krzyżowych również maniana. Po uporządkowaniu tego, następnym etapem miały być dziury, lecz do tego etapu nie doszło. Utknęło na nadmiarowych.
Jak do tego doszło? Odpowiedź jest banalna - nikt o to nie zadbał. W starych sceneriach takie rzeczy to normalka. Potworzyłem kupę narzędzi do identyfikacji różnorakich błędów i ich naprawy. Jak czytam, że ten czy tamten scenariusz nawala a kompletnie pomija się "bazę", czyli coś na czym w końcu jeżdżą pociągi, to ja nie mam pytań...
W zasadzie każdą scenerię na przynajmniej na trzy rzeczy trzeba zwrócić uwagę: nadmiarowe, dziury, prawidłowość przypisania semków i innych tam wskaźników do torów.
W związku z powyższym, ja kiedyś u siebie wszystko co mogłem naprostowałem i odtąd żyje ze swoją paczką i w swoim świecie :)
Pozdro