Tylko cylindry będą troszkę wchodziły w podłogę, bo są lekko wyżej, niż dół ramy wagonu, a nie jestem jakoś za tym, by modelować kratownice, bo ani jej nie widać (trzeba wlecieć pod wagon), ani nie potrzeba kolejnych 200-400 poli więcej. Bo ogólnie w modelu dół pudła jest zamknięty plainem, który właśnie zawadza przy cylindrach.
Co do układu, to przewody powietrzne są 6-kątne a cięgna 4-kątne. Długie przewody starałem się robić z jednego elementu, by były jak najlżejsze. Ale jeszcze nie zrobiłem przewodów parowych, które na szczęście będą się wyłaniały tylko w 3 miejscach i zrobię je chyba 8-kątne, bo są dość grube.
Co do innych wagonów to nie mam planów jak idą przewody w 111a (112a to pewnie to samo) i pochodnych (bautzenach itp).
@Stele, pierwsze co mi wpadło do głowy co do animacji klocków, to jeśli mamy dużo opcji jednego wskaźnika, to porobić je z odpowiednimi animacjami jako wskazówki cylindra hamulcowego. Ale to już taka animacja na siłę. Tak mi się wydaje. Teoretycznie jako 2 "wskazówki" jakiś niewidoczne boxy, sterujące klockami posuwanymi w przód i w tył. Na każdy wózek. Taki pomysł na szybko.
I na koniec, prośba z mojego posta do wszystkich ludzi na tym forum jest nadal aktualna i czekam na materiały. Oczywiście o osobach, które coś dobrego podeślą, napiszę przy wydawaniu wagonu:)