Autor Wątek:  Problem z grafiką - elementy obrazu pojawiają się i znikają  (Przeczytany 2531 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline podlii

• Otrzymane polubienia: 0
Witam.
paczka MaSzyna 15_04 + patch
komp: win7, i5, 8gb ram, GTX960 stery 353.30 najnowsze

Mam problem z wyświetlaniem na większości scenerii. W niektórych bardziej jest to widoczne w niektórych mniej, ale jest:( Przy ruchach myszką, bądź jazdy tekstury okolic torów i niektórych obiektów dookoła bardzo szybko zanikają i pojawiają się(przenikają się?). Najbardziej irytujące jest nakładanie się trawy na nasypy i odwrotnie szczególnie podczas jazdy na łuku szczególnie wtedy jest nasilony efekt drgania terenu i przenikania tekstur.  Zauważyłem, że czym wyżej jest kamera problem się nasila, przy samym gruncie praktycznie go nie ma. Jak to było uwzględnione w tym wątku: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,26271.0.html

Przekopałem forum na ten temat i nie znalazłem rozwiązania, tylko podobne problemy. Korzystając z porad zmieniałem ustawienia panelu  nvidia, chyba na każdy możliwy sposób;] Wydaje mi się, że jest minimalnie lepiej. Również zmieniałem ustawienia w rainsted (multiasampling, vbo, rozdzielczość, synchronizacja z monitorem) oraz ustawienia eu07.ini. Jednak już nie mam cierpliwości ;d brak znaczącej poprawy...

Na starszym kompie: amd athlon 64, 2gb ram, radeon hd 5450 jakoś tego nie zauważałem, chodź fajnie, że w miarę płynnie działało. 

Czy ktoś miał i poradził sobie z tym problemem, albo go zminimalizował? Czy tak musi być i za bardzo się czepiam? Jestem dość słaby na znajomości ustawień i konfigów. Ale robię co mogę;]

Tak btw to ukłon w stronę osób tworzących symulator, daje mega frajdę, dużo zabawy a przy tym duuużo informacji jak działa kolej i nie tylko!

Dołączam screeny z drawinowa chyba tu najbardziej widać oraz log.

Offline surgeon

• Zmierzły, opryskliwy, czepialski i mądrala :D
    • SCN
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problem z grafiką - elementy obrazu pojawiają się i znikają
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lipca 2015, 18:17:48 »
Przypadłość kart 128-bitowych? Mam to samo na HD 6670.
Za to gdy miałem 256-bitową kartę HD 4850, tego problemu nie było.
Ra: Ostatnio dochodzę do wniosku, że cybernetycznie to kura ma podobne skomplikowanie, co obecne komputery. A jest tańsza, zdrowsza, a jak się zepsuje, to wywalić na kompost można.