youBy, zastanów się, czemu do Ciebie nikt nie kieruje żadnych wniosków, a do Ra, owszem. Gdyby Wydział promocji i animatorzy exe (to w końcu część najważniejsza w wyznaczaniu możliwości symulacji), przedstawili plan rozwoju symulacji (między innymi mapowanie wypukłości i oświetlenie), to łącznie ze mną, większość będzie grzecznie czekała i pomagała w czym tylko może i potrafi. Wyjdzie na to, że zrobiłem się niepoprawnym oczekiwaczem, bo uznałem oświetlenie za coś co przybliży realizm bardziej, niż prawidłowe współrzędne Kaliskiej, czy innych scn?.
Niby dlaczego mam realizować cudze cele zamiast własnych?
Tego nie można wytłumaczyć. Możemy jedynie prosić o zajęcie się tym, czy owym, decyzja jest Twoja. Maciej się myli, że powodem jest to, co ja chcę. Benek napisał, świetnie oceniając sytuację. Ra robi zmiany w exe, "prostuje" L61, część skubie coś po kątach, reszta boi się zacząć jakiejkolwiek scenerii, lub scenariusza. Pewnie sceneria będzie nierealna, a scenariusz nie będzie działał. Ja nie chcę, aby ktoś modernizował Krewektowo, Bizonowo, Kołtomowo, czy Transylwanię. Chcę, abym mógł pomagać zrobić nową scenerię z wyznaczoną przez nas granicą realizmu. W tej sprawie owszem, można zrobić ankietę.