Witajcie.
Czy Wy trochę nie przesadzacie z tymi semkami? Ale może zacznę
ab ovo ;-).
Przeszukałem
Total Commanderem (
TC) cały katalog (i podkatalogi) z symulatorem pod kątem wystąpienia ciągu znaków "
mem_cell" i...
TC nie znalazł żadnego takiego pliku.
Mam nadzieję, że nikt mi tu zaraz nie napisze, że "się pomyliłem" (jak w pewnym innym wątku), bo przecież tylko wydałem polecenie "
Szukaj...", wpisałem tekst "
mem_cell" i kliknąłem przycisk "
Zacznij szukać" ;-).
Natomiast w pliku
scenery\SSd5zpcpbI.inc tworzącym semafor wyjazdowy znajduje się następujący zapis:
//memcell do pamietania predkosci:
node -1 0 (p1)_sem_mem memcell (p2) (p3) (p4) SetVelocity 0.0 0.0 none endmemcell
Jednak, chyba nie chodzi o to.
Jedno zaś jest pewne - po semaforze wyjazdowym z pliku
scenery\SSd5zpcpbI.inc powinien na szlaku znajdować się sygnalizator SBL (z pliku
scenery\SBL3-pierwszy.inc - standardowy SBL trzystawny). Jego nazwę z parametru
(p1) trzeba wpisać jako parametr
(p7) dla semafora wyjazdowego. Semafor te bowiem odpowiednio "współgrają" z sobą nawzajem.
Przepraszam, że powtarzam to, co już napisali
@ Mateu i
@ wasyl, ale to jest rzeczywiście ważne, a ja chciałem tylko podsumować.
Oczywiście w przykładowym pliku
scenery\SBL3-pierwszy.inc również nie występuje zapis "
(p7)_mem_cell", za to jest też "
(p1)_sem_mem" :-).
Wówczas dla takiej pary sygnalizatorów są definiowane dwie komórki pamięci:
[*]
(p1)_sem_mem - pamięć dla semafora wyjazdowego;[*]
(p7)_sem_mem - dla semafora SBL.[/list]Parametry
(p1) i
(p7) podałem w odniesieniu do pliku
scenery\SSd5zpcpbI.inc.
Nie mogę się tylko do końca zgodzić z Wami co do nie używania tych semaforów w sceneriach. Przecież w trasach
quarkmce.scn,
bochnia.scn i
winger.scn one zostały użyte i wspaniale działają.
Owszem, jest jedno przeciwwskazanie do używania ich. Semafor ten może być tylko jeden na każdy wyjazd ze stacji. Bowiem pierwszy SBL na szlaku może współpracować tylko z jednym takim semaforem.
Nasuwają mi się na myśl zatem dwa zastosowania tego semafora:
[*]semafor grupowy wyjazdowy ze wszystkich torów stacyjnych (wówczas potrzebne by było osobne sterowanie nim i sygnalizatorami pomocniczymi przy torach);[*]semafor wyjazdowy (a jednocześnie odstępowy) ze stacji na jedno- lub dwutorowym szlaku - coś jak SBL, ale jako semafor półsamoczynny;[/list]Ale, oczywiście, nie mam zamiaru Wam, fachowcom od tworzenia tras tutaj marudzić - przecież to ja od Was mógłbym (i mam zamiar) się czegoś nauczyć :-).
@ Żabek, gdy w innym wątku zobaczyłem screeny z tego co robisz, to moja szczęka zdechła ;-).
Jednak czasami rady nowicjusza bywają przydatne ;-).
Pozdrawiam Was serdecznie.