Wstępnie zaliczyłem służbę na EP08, rozruchy z wyjątkiem pierwszego umiarkowane, starałem się na pozycjach oporowych nie przekraczać 500 A. Rozkład do wyrobienia, we Włodowicach Zachodnich zatrzymałem się 40 sekund po czasie (ale długo hamowałem), Grabówek Zachodni minąłem 2 minuty przed, Grabówek punktualnie, Grabówek Wieś 16 sekund po planowym, w Drawinowie równo z planem.
Dalej nie ma sensu pisać, bo przeoczyłem ograniczenie (tak to jest jak się jeździ bez znajomości szlaku i wydrukowanego WOSu).
Jutro powtórzę służbę na świni z podobnymi założeniami i podeślę taśmę.
Przy okazji mam pytanie - jaka jest zasada z wpisywaniem prędkości do rozkładu? Wszędzie jest 150, a na ostatnim odcinku szlakowa wynosi 80 i 120. Raczej nie można jechać szybciej, niż jest podane na W27.
Dodano: 22 Lutego 2014, 13:26:13
Załączam plik DAT. Rozruchy na oporowych umiarkowane, starałem się nie przekraczać 500 A, na bezoporowych ciężkie, pod 700 A. Dwa razy intensywnie hamowałem i nie zdążyłem wyluzować odpowiednio przed zatrzymaniem.
We Włodowicach byłem równo z planem, na p. odg. Grabówek Lachy 20 sekund przed, w Grabówku 40 sekund wcześniej, Grabówek Wieś planowo, tak samo Drawinowo, Grodzisk 50 sekund wcześniej.