Dzięki za odpowiedzi! Jak będę się chciał jeszcze coś zapytać to napiszę w tym wątku.
« Dodano: 24 Lutego 2010, 13:02:23 »
1. Chciałbym zrobić i robię obecnie Linie 273 Zielona Góra - Wrocław (zrobiłem szlak Zielonej do Niedoradza). Gdy skończę tę linię, to chcę zrobić Linie 276 Wrocław - Międzylesie, tylko nie wiem czy połączyć te linie razem, czy oddzielnie. To znaczy, że jak skończę L273 to będę dalej robić tory L276, bo boje się o FPS i o jakieś inne problemy takie jak zanik elementów czy coś innego, ale najbardziej o FPS. Myślałem czy nie zrobić oddzielnych torów (tory L273 będą urywać się na końcu peronów w Głównym, a L276 będą się zaczynać na początku peronów w Głównym - dla ułatwienia robię tylko tory główne, które idą w bok, a bocznice robię tylko te które są na szlaku i we Wrocku). I tu pytanie, czy mogę robić trasę połączoną bez obaw, że nie będzie problemów? L273 Zielona Góra - Wrocław Główny 153.858 km wraz z bocznicami i kawałkami innych torów. L276 Wrocław Główny - Międzylesie 129.95...
2. Chciałbym jeszcze wiedzieć na jakim typie ma najlepiej się pracuję - czy na orto 4px/m, czy topo 1px/m, czy na orto 500px/km. Ja pracuję na topo 1px/m, bo wyraźnie są tory zaznaczone (tylko dla Niedoradza nie ma : (). Mam nadzieje, że dalej są, dlatego kawałek pracuje na topo 500px/km).
Staraj się to rozbijać, bo oryginalny słowotok, który tu był ciężko zrozumieć.
ZiomalCl