Autor Wątek:  Naprawianie sieci trakcyjnej  (Przeczytany 127302 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #90 dnia: 05 Maja 2014, 20:34:47 »
To jak z tymi słupami na tym bałtyku? Chodzi głównie o most oraz trzeba przerobić na rozjazdach w alkowicach bo są różne wysokości w każdym miejscu.

Offline Ra

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 6306
  • Ostatni gasi światło...
    • Zobacz profil
    • Instalator+Starter+Edytor
  • Otrzymane polubienia: 336
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #91 dnia: 05 Maja 2014, 21:04:54 »
Po wybraniu tej opcji starter mi się zawiesza. Po około minucie wywala okno o zamknięciu programu. Wersja 14.5.107.9904.
U mnie działa poprawnie Rainsted 14.5.107.9904

Tak sformuowane zgłoszenia są bezużyteczne.
¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯ Ra

Polecam: kręgarz Wojciech Walczak, projekt masarni

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #92 dnia: 05 Maja 2014, 22:32:42 »
Jednak obejdzie się bez przestawiania słupów. Przesunąłem trochę tory i jest ok.

Offline Tomnord15

  • Wiadomości: 603
  • Fan ET21
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 25
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #93 dnia: 06 Maja 2014, 09:51:20 »
Czy testował ktoś ten program do przesuwania obiektów scenerii w przypadku przesuwania sieci? Autorstwa @Szczawika z tego postu-

 http://eu07.pl/forum/index.php/topic,24985.0.html

Edit: Jednak nie nada się, trzeba wpisywać tylko wartości całkowite.
« Ostatnia zmiana: 06 Maja 2014, 10:21:49 wysłana przez Tomnord15 »
T.N

Offline szczawik

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1467
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 438
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #94 dnia: 06 Maja 2014, 12:26:12 »
Już chyba można wpisywać wartości rzeczywiste.
http://eu07.pl/forum/index.php/topic,24985.msg364502.html#msg364502

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 12
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #95 dnia: 06 Maja 2014, 17:07:11 »
Jednak obejdzie się bez przestawiania słupów. Przesunąłem trochę tory i jest ok.

Odradzałbym ruszać tory, bo każda misja ma swoją kopię, a poza tym, można narobić sobie zygzaków, przez które będą się wykolejać składy, albo porobią się dziury na łączeniach torów.
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #96 dnia: 06 Maja 2014, 18:22:26 »
No to nie wiem już sam. Przesuwanie tego co jest na tym moście nie w chodzi w grę. Muszą być w takim wypadku słupy po dwóch stronach, bo ten jeden na środku odpada.

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 12
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #97 dnia: 06 Maja 2014, 18:36:49 »
Pokaż screen. Może wystarczy zamiana słupa z lewego na prawy, czyli zmiana jednej literki przy wpisie słupa.
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #98 dnia: 06 Maja 2014, 18:39:18 »
Dawałem screena wyżej, ale wrzucę jeszcze raz.
@adsim, ale też bramki się nie eksportują tak jak powinny.
« Ostatnia zmiana: 06 Maja 2014, 18:54:00 wysłana przez klimczok_mk »

Offline MaciejM

  • Wiadomości: 4095
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1231
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #99 dnia: 06 Maja 2014, 18:56:42 »
I warto też zwrócic uwagę na to, że słupy nie trzymają skrajni.
PKP Intercity Zakład Centralny w Warszawie

14 lat z MaSzyną!

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #100 dnia: 06 Maja 2014, 19:00:56 »
A to może dlatego łamie się patyk tam. Trzeba by te słupy przesunąć, ale w 3dsie ich nie widać. Tylko są chyba same przęsła.

Przestań dzielić pojedyncze wyrazy. Napisz sobie 100 razy "dlatego" żeby zapamiętać.
adsim
« Ostatnia zmiana: 06 Maja 2014, 19:05:25 wysłana przez adsim »

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 12
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #101 dnia: 06 Maja 2014, 19:03:02 »
Jeśli dobrze widzę, to te słupy są w jednym include z tymi krótkimi wysięgnikami. Zmień je na długie, czyli we wpisie zamień literkę "k" na "d". Natomiast, jeśli chodzi o ten wiszący luzem wysięgnik, to albo wymień go na krótki, albo zmień na wersję z przedłużką, czyli z "]" w nazwie (poszukaj w folderze tr).
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #102 dnia: 06 Maja 2014, 19:20:36 »
On wisi luzem, bo kombinowałem czy da się to przesunąć a tu tak wyszło. Czyli mam wszystkie zmienić te na moście czy tylko w tym miejscu co się patyk łamie?
« Ostatnia zmiana: 06 Maja 2014, 19:23:00 wysłana przez klimczok_mk »

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 12
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #103 dnia: 06 Maja 2014, 19:30:03 »
Nie wisi luzem, tylko zrób tak, jak napisałem.
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #104 dnia: 06 Maja 2014, 20:01:13 »
Jeżeli dam te z przedłużką to sieć trakcyjną tez trzeba będzie przesuwać?

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 12
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #105 dnia: 06 Maja 2014, 20:04:21 »
A czy tam przypadkiem się patyk nie łamie? Jak z przedłużką sięgnie słupa, to nie trzeba.
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #106 dnia: 06 Maja 2014, 20:30:21 »
Właśnie łamie się patyk i nie wiem czy te wysięgniki z przedłużką coś dadzą.

Offline youBy

  • Deweloper
  • Wiadomości: 6163
  • Co tam?
    • Zobacz profil
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 865
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #107 dnia: 06 Maja 2014, 21:07:43 »
Pantografy w symulatorze łamią się z powodu niewłaściwego ułożenia sieci trakcyjnej. Słupy są w tej kwestii nieistotne.

Jeśli dobrze widzę, to te słupy są w jednym include z tymi krótkimi wysięgnikami. Zmień je na długie, czyli we wpisie zamień literkę "k" na "d". Natomiast, jeśli chodzi o ten wiszący luzem wysięgnik, to albo wymień go na krótki, albo zmień na wersję z przedłużką, czyli z "]" w nazwie (poszukaj w folderze tr).
Jak wymieni słup krótki na długi, to zmieni się też ustawienie ramienia odciągowego i okaże się, że jest ono ustawione w złą stronę.
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #108 dnia: 06 Maja 2014, 21:17:24 »
Na tym screenie co zaprezentowałem właśnie łamie się pantograf. Przesunąłem sieć razem z ramionami lecz odstają one od słupów. Może by powstawiać słupy tam od nowa w środku. Ale to dużo roboty znowu.

Offline youBy

  • Deweloper
  • Wiadomości: 6163
  • Co tam?
    • Zobacz profil
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 865
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #109 dnia: 06 Maja 2014, 21:30:37 »
No to trzeba wstawić wysięgniki z przedłużką i liczyć na to, że nie będzie ona wystawać w środku słupa. Po tym przesunięciu już się nie łamie?
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #110 dnia: 06 Maja 2014, 21:43:25 »
Tak, nie łamie się już. Na tym screenie widać ile przesunąłem sieć razem z ramionami. Wystarczyło tylko w tych dwóch miejscach.

Offline Paul

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 523
    • Zobacz profil
    • Beskidzka Strona Kolejowa
  • Otrzymane polubienia: 16
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #111 dnia: 07 Maja 2014, 20:19:28 »
Linia 61, objechane wszystkie kawałki (część błędów na torach nigdy nie używanych - wjazdy z nieodwzorowanych szlaków):

Loss of voltage: by ep07-1038 at -10119.11 -11.42 -16450.41 with time 0.01
Loss of voltage: by ep07-1038 at -10107.88 -11.42 -16423.51 with time 0.01
Loss of voltage: by ep07-1038 at -10076.13 -11.42 -15518.26 with time 0.01
Loss of voltage: by ep07-1038 at -10507.25 -11.42 -13808.70 with time 0.01
Loss of voltage: by ep07-1038 at -10516.31 -11.42 -13793.53 with time 0.01
Loss of voltage: by ep07-1038 at -10494.07 -11.42 -13831.73 with time 0.01
automatyka sterowania ruchem kolejowym rox
www.isdr.pl | www.bsk.isdr.pl | pokrzesik.wytnij@gmail.com

Offline up5358

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 649
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 4
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #112 dnia: 07 Maja 2014, 20:29:02 »
@Paul, czy to są wszystkie błędy jakie udało Ci się znaleźć na 61?

Offline djuzi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 144
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #113 dnia: 07 Maja 2014, 22:14:43 »
W zasadzie @Paul napisał o L61+L144 i to wszystko co udało się znaleźć - objeżdżając wszystkie tory na wszystkich stacjach - po poprawce sieci trakcyjnej wykonanej przez Was. Oprócz tego w Fosowskim na torach 51, 55, 57 sieć kończy się jeszcze przed semaforem wyjazdowym. Gdyby ktoś mógł to "dorobić", byłbym bardzo wdzięczny.
« Ostatnia zmiana: 07 Maja 2014, 22:17:27 wysłana przez djuzi »

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #114 dnia: 07 Maja 2014, 22:50:21 »
Trakcję na Bałtyku miałbym ogarniętą lecz chciałbym się zapytać dlaczego nie ma bramek w alkowicach?

Offline up5358

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 649
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 4
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #115 dnia: 07 Maja 2014, 22:55:16 »
Sprawdź, czy nie miałeś "znanego problemu" przy eksporcie z 3dsa. Jeśli tak, to zaktualizuj skrypty, zrób od nowa i powinno być.

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #116 dnia: 07 Maja 2014, 23:06:10 »
Jakiego znanego problemu?

Offline up5358

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 649
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 4
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #117 dnia: 07 Maja 2014, 23:18:08 »
Przy eksporcie wcinało gdzieś bramki, zostawały same wieszaki z przewodami. Dokończę "papugi" i też się za to ostro biorę, od zera.

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 12
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #118 dnia: 08 Maja 2014, 17:39:23 »
Jakiego znanego problemu?

Z 10 razy o tym pisałem w beta i na ogólnym.
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1315
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Naprawianie sieci trakcyjnej
« Odpowiedź #119 dnia: 08 Maja 2014, 20:28:06 »
Ale i tak nie wiem o co chodzi. Może nie było mnie wtedy w BT.