To się zgadza stąd póki była kasa to miałem canona eos450d + canon L 24-105mm f4 IS USM. Kilka "koła" PLN poszło ale jakość była zauważalna. Z resztą wiszą w wątku zdjęć na tekstury, fotografie ode mnie wykonane tym sprzętem ale załączone tylko jpeg. Nikt nie pytał o raw-y to nie dawałem. Nie mniej, bardziej rozbudowanym kompaktem też idzie zrobić zdjęcia, nie będzie to już to samo. Jednak przy dobrych warunkach pogodowych i umiejętnościach fotografa/fotografika można całkiem sporo z tego zrobić. Tak, więc brak lustra w body nie przekreśla samych zdjęć pod kątem tekstur (taka informacja dla tych, którzy mają aparat taki, a nie inny i nie stać na zakup lustra). Z kolei umiejętności fotografującego - czasem mnie denerwuje, bo człowiek ma miejsce za sobą, pojazd nie jest przysłonięty, a ten stanie prawie pod samą lokomotywą, niska wartość ogniskowej, a potem zabawa ze zniekształceniami geometrycznymi. Da się to owszem zrobić, ale jak macie możliwość to zróbcie te 10-20 kroków w tył i "na dłuższej lufie" fotografujcie.