W odpowiedzi na apel kolegi
@matek123 z tematu >>
Lista pojazdów w okleinach, lub "kończących" się schematów malowania. << przypadkowo trafiłem na jeden z elektrowozów i wykonałem zdjęcia "na szybko". Spontanicznie zabrałem się za sklejanie i efekt mimo mizernych zdjęć jest bardziej niż zadowalający. Z racji tego, iż tekstura ta posiada tylko jeden bok sklejony z fotografii, można ją nazwać pół-repaintem, jednak korzystałem z grafik wysokiej rozdzielczości i wspierałem się rzeczywistymi zdjęciami.
Miałem udostępnić tę teksturę do testów, ale stwierdziłem że wykonam jeszcze co najmniej 3 tekstury unikatowych malowań i wydam to w formie jednej paczki.
- EP09-009: 15 lat Intercity [99%]
- EP09-003: Złoty pociąg [75%]
- EP09-0??: TBA [0%]
- EP09-0??: TBA [0%]
Każdy progress będzie uzupełniany w pierwszym poście wraz ze screenami + nowy post dla powiadomienia.
Uprzedzając uszczypliwości i złośliwości - PassPack nie został
jeszcze wydany przez brak gotowych modeli wagonów osobowych, a w przypadku EP09 modele mamy gotowe.
1. EP09-009: 15 lat IntercityOpis: Malowanie z okazji 15. lecia spółki, październik 2016. Tekstura wykonana 23.10.2016.
Screeny HQ:
2. EP09-006: Złoty pociągOpis: Spółka PKP Intercity w styczniu 2016 roku rozpoczęła promocję pt. "Złoty pociąg" której towarzyszył konkurs „ZNAJDŹ ZŁOTE LOKOMOTYWY”. Z tej okazji przewoźnik przemalował 5 kursujących po Polsce lokomotyw serii EP09 na kolor złoty. Malowanie to było prezentowane jedynie przez kilka miesięcy.
Screeny HQ:
3. EP09-0??: TBAOpis:
Screeny HQ:
4. EP09-0??: TBAOpis:
Screeny HQ:
Moderatorów proszę o nie usuwanie linków do screenów, gdyż forumowy upload nie gwarantuje zadowalającej jakości obrazów.