Autor Wątek:  Problem z symulatorem po przeniesieniu na inny dysk.  (Przeczytany 4680 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MaciejZ

  • Wiadomości: 344
  • Latamy by ratować ;) Pozdro z góry!
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 69
Problem z symulatorem po przeniesieniu na inny dysk.
« dnia: 03 Lutego 2014, 19:42:36 »
Witam. Musiałem zmienić komputer, co zmusiło mnie do przeniesienia symulatora na inny dysk (mam swoje ustawienia kamer/dźwięków). Dzisiaj naszła ochota na przejazd, a tu lipa. 3/4 miniaturek nie wyświetla się w starterze Ra, po kliknięciu "sprawdź posiadany tabor", została mi jedynie ST43 i nowa BR-ka. Poniżej dołączam screeny. Czy ktoś pomoże rozwikłać zagadkę, co się mogło schrzanić?

Offline SKP

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1692
  • Stwierdzanie Końca Pociągu
    • Zobacz profil
    • Śledź na bieżąco odjazdy z Twojego ulubionego przystanku - Gdańsk
  • Otrzymane polubienia: 32
Odp: Problem z symulatorem po przeniesieniu na inny dysk.
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lutego 2014, 19:45:50 »
Przykro mi, ale kolega ma na tapecie konkurencyjny środek transportu, nie pomagamy takim osobom ;)

A tak na poważnie: czy paczki mają taki sam rozmiar? Może po prostu część plików się nie skopiowała?
Scenarzysta teoretyk. Trasopisarz doświadczalny.

Offline MaciejZ

  • Wiadomości: 344
  • Latamy by ratować ;) Pozdro z góry!
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 69
Odp: Problem z symulatorem po przeniesieniu na inny dysk.
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lutego 2014, 19:55:14 »
Masz na myśli ten samolot rosyjskich linii lotniczych? To wycieczka leci focić szerszą kolej ;) Nie robiąc już offtopu, w tym rzecz, że paczki mają ten sam rozmiar i ilość plików. Zastanawiam się, czy to jest w porządku, że w oknie "katalogi lokalne do poszukiwania paczek" nic nie ma.

  Dodano: 03 Lutego 2014, 20:32:45
Problem rozwiązałem przerzucając ze starej paczki RAINSTED. Niestety BR285 nie działa poprawnie. Po uruchomieniu symulatora nie jestem w kabinie, tylko w środku lokomotywy. Po wciśnięciu dwukrotnie F4 jestem w kabinie. Nie mogę zrobić kompletnie nic, nawet poruszać się po wnętrzu. Działa jedynie podświetlenie przyrządów i rolety. Gdy przerzucam ściągnięty plik na ikonę RAINSTED otrzymuję komunikat: stan zainstalowania: 97,67%. Nie mam już pomysłów co robić.
Edit:
Podczas ponownej instalacji lokomotywy, z cmd pod koniec jest komunikat " E:\MaSzyna_01_13\MaSzyna_01_13>DEL U.BAT  Znalezienie pliku wsadowego nie było możliwe".
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2014, 20:36:09 wysłana przez _MK_EU7 »

Offline szogun

  • Wiadomości: 5622
  • Nie matura a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera!
    • Zobacz profil
    • szogun Studio
  • Otrzymane polubienia: 546
Odp: Problem z symulatorem po przeniesieniu na inny dysk.
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lutego 2014, 20:34:35 »
Spróbuj wrzucić ją tradycyjnie (eu07.pl/userfiles/9629/br285.7z).
Skoro kot robi MIAU czyli miauczy, to dlaczego pies szczeka a nie hauka?
Informacje o trwających pracach -> facebook.com/szogunstudio

Offline MaciejZ

  • Wiadomości: 344
  • Latamy by ratować ;) Pozdro z góry!
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 69
Odp: Problem z symulatorem po przeniesieniu na inny dysk.
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lutego 2014, 20:50:33 »
Chyba będę zmuszony jednak ściągnąć paczkę 08.13 i stracić godzinę na "personalizowanie" symulatora pod siebie. Dziękuję za pomoc, można zamknąć.

Offline Ra

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 6284
  • Ostatni gasi światło...
    • Zobacz profil
    • Instalator+Starter+Edytor
  • Otrzymane polubienia: 300
Odp: Problem z symulatorem po przeniesieniu na inny dysk.
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lutego 2014, 21:06:53 »
Nie mogę zrobić kompletnie nic, nawet poruszać się po wnętrzu.
Pewnie masz AI włączone. Które EXE używasz?
¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯ Ra

Polecam: kręgarz Wojciech Walczak, projekt masarni

Offline Quark-t

  • Administrator
  • Wiadomości: 3590
  • Automaty liczą...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 47
Odp: Problem z symulatorem po przeniesieniu na inny dysk.
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Lutego 2014, 23:08:03 »
A ja mam inny trop:
Witam. Musiałem zmienić komputer, co zmusiło mnie do przeniesienia symulatora na inny dysk (mam swoje ustawienia kamer/dźwięków).
Widzę, że masz W7. Sprawdź, czy masz uprawnienia do modyfikowania plików (prawa własności, nie tylko atrybut "tylko do odczytu") w całym folderze MaSzyny (PPM -> Właściwości -> Zabezpieczenia -> Zaawansowane). I uruchamiaj Rainsted jako administrator.
Pozdrawiam, dr inż. Quark-t

Offline Quark-t

  • Administrator
  • Wiadomości: 3590
  • Automaty liczą...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 47
Odp: Problem z symulatorem po przeniesieniu na inny dysk.
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Lutego 2014, 07:53:51 »
Pozwolę sobie odkopać wątek, bo problem może się jeszcze powtarzać, a rozwiązanie jest znane, a przyczyny nawet podane w tym wątku:
(...) E:\MaSzyna_01_13\ (...)

Otóż to - stara paczka. Starter Rainsted od pewnego już czasu stosuje jako domyślne pliki FIZ, których nie ma w wersji 01_13. A opcja wyboru plików CHK / FIZ nie jest widoczna w trybie prostym widoku startera. Po zainstalowaniu nowego taboru (który już pliki FIZ posiada) i uruchomieniu sprawdzania nowego taboru, tylko nowy dodatek jest "zauważany". Są dwa rozwiązania:
1. Przejść na najnowszą paczkę
2. Przestawić tryb wyświetlania startera w drugiej zakładce na zaawansowany, zmienić na liście wyboru plików pojazdów z FIZ na CHK i wtedy "sprawdzić tabor". Można tez oczywiście wrócić do podstawowego trybu wyświetlania.

[Hint dla wyszukiwarki] Brak taboru po wybraniu opcji "Sprawdź posiadany tabor"
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2014, 07:56:19 wysłana przez Quark-t »
Pozdrawiam, dr inż. Quark-t