1. Spotkanie powinno być na luzie, żeby atmosfera na forum się poprawiła (bo po tym katowickim spotkaniu poprawa jest bardzo wyraźna :) ).
2. Jeżeli ktoś chce szkolenie to okej, ale tylko indywidualne. Są rzeczy, które na wykładzie bardzo ciężko zrozumieć. Istnieje zbyt wiele momentów w których wykładający myśli "to przecież trywialne jest," a słuchacz: -Skąd on to, "przecinek", wziął???
Materiał nie jest prosty i...
3. ...w XXI wieku do szkoleń wystarczy skajp, jutjub, fejs czy giegie. Niestety brakuje pełnej dokumentacji symulatora. Bo rozwój symulatora to nie tylko eventy, tekstury, hamulce, misje i modele, ale przydałby się ktoś kto byłby sekretarzem i to wszystko opisał (oczywiście każdy spec oceniłby wartość merytoryczną). Readme już jest nieaktualne. Scenery.doc mimo swej nieśmiertelności to jednak ilością przykładów nie grzeszy. Informacje na forum są rozrzucone po setkach wątków. Część wątków przyklejonych jest nieaktualna. Spisać wszystko w jakimś "podręczniku" i każdy niech sobie zagląda, czyta i doskonali się.
4. Podsumowując zasługi: istnieje niewielkie grono osób, których nagła utrata spowodowałaby znaczące kłopoty z dalszym rozwojem. To są osoby nie do zastąpienia i przed nimi warto chylić czoła.
5. @SKP "A mi nie zależy na tym spotkaniu, tylko na zmianie mentalności forum." jeżeli chcesz zmienić mentalność to po prostu przyjedź na spotkanie. Takie w jakiej formie jest planowane. Uwierz mi, że wielu kozaków znanych zza klawiatury okaże się być "miętkimi" chłopcami. ;) Tak więc spotkanie w 4 oczy niemal zawsze poprawia relacje :D Uwierz mi, że "zmiana mentalności" nastąpi sama. :)
6. "Chodzi o uczenie grupy w formie wykładu, pytania mogę być na koniec, natomiast pierw wykład, z rzutnikiem, najlepiej tablicą, choć nie wiem czy to możliwe. Hanysie, nie musiałbyś się przejmować tym, że ktoś ma swoją rację - Ty masz za zadanie przekazać wiedzę, jak ktoś nie chce z tego skorzystać, to nie." Nie idź tą drogą. To droga do zmarnowania czasu. Tak to sobie można omawiać literaturę francuską w latach 1920-1925 :) Wiem z doświadczenia.