Autor Wątek:  Transylwania  (Przeczytany 42895 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jacek-57122

  • Wiadomości: 57
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Transylwania
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Grudnia 2004, 19:49:48 »
Cytat: "vampirek1"
Składy nie do prowadzienia :P :
SM42-174
EP09-005+Z1+Z1+WR+Z1+Z1+Wlab
EN57-1708
ST44-089+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos
3E-54+ST44-1099+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos
SU45-174+Bh+Bh+Bh+Bh+Bh+Bh
EN57-1132
Gdy obudzicie się 24 Grudnia to w Downloadzie będzie* trasa! :D


* - zależy od Adminów kiedy wrzucą ją na serwer.

EDIT:
Wszystkie tekstury rzecz jasna będą z paczką, więc nie będzie napisane w stylu : "ściągnij teksture EU07-...".

to nie jst nie do prowadzenia tylko nie do przełknięcia (sputnik i gagarin? bez jaj!)

Offline uetam

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 2641
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 6
Transylwania
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Grudnia 2004, 20:27:52 »
Cytat: "Jacek-57122"
Cytat: "vampirek1"
Składy nie do prowadzienia :P :
SM42-174
EP09-005+Z1+Z1+WR+Z1+Z1+Wlab
EN57-1708
ST44-089+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos
3E-54+ST44-1099+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos
SU45-174+Bh+Bh+Bh+Bh+Bh+Bh
EN57-1132
Gdy obudzicie się 24 Grudnia to w Downloadzie będzie* trasa! :D


* - zależy od Adminów kiedy wrzucą ją na serwer.

EDIT:
Wszystkie tekstury rzecz jasna będą z paczką, więc nie będzie napisane w stylu : "ściągnij teksture EU07-...".

to nie jst nie do prowadzenia tylko nie do przełknięcia (sputnik i gagarin? bez jaj!)

Z jajami...Zdarzaja sie sklady Tem+sklad+3e na popychy...Czesto u prywaciarzy

Offline |andy|

  • Wiadomości: 960
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Transylwania
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Grudnia 2004, 20:30:55 »
Cytat: "Mat_EU"

Z jajami...Zdarzaja sie sklady Tem+sklad+3e na popychy...Czesto u prywaciarzy


Lub podsył. BTW. Ostatnio w Białym było wyłączenie prądu na małym odcinku i Hańcza wyglądała tak: SU45+EP07-408+skład, na siódemce patyk w górze, SUka dymiła. Super widok :)

boberos

  • Gość
Transylwania
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Grudnia 2004, 10:46:33 »
Wszystko fajnie że trasa jest ukończona tylko :nie da się ściągnąć tej trasy.Ja liczyłem że jeśli w dowonload na tej stronie pojawia się plik to można go bez problemów ściągnąć.A jak klikam na link a tam strona ta sama co była ta trasa w wersji beta.i oczywiście nic się nie ściąga.Niech tylko ktoś powie że mu się udało ściągnąć.Pozdr.

Offline Cesky Kretek

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1704
  • Trust no one.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 137
Transylwania
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Grudnia 2004, 11:25:43 »
Trzeba wiziąść "Zapisz element docelowy jako...". Coś z Lycosem nie tak :/

EDIT:
Zapraszam do komentarzy na temat tej scenerii.

boberos

  • Gość
Transylwania
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Grudnia 2004, 14:48:33 »
Dzięki!.Ściągnąłem.Tylko 2 problem.Przy ładowaniu scenerii wyskakują błędy: w stylu eu07 coś tam i =error i wywala mi gre.Byłbym wdzięczny za wskazowki.Mam dwie myśli:albo trzeba ściągnąć jakieś tetstury albo zły wpis w scenerii.Skłanial bym się do tego drugiego.Trasa na bank jest dobra widac na scrennach.Z góry dzięki za pomoc.Pozdr.

Offline OczeQ

  • Wiadomości: 172
  • Wariat Torowy
    • Zobacz profil
    • http://www.sgkw.eu
  • Otrzymane polubienia: 0
Transylwania
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Grudnia 2004, 15:38:53 »
Cytat: "boberos"
.Przy ładowaniu scenerii wyskakują błędy: w stylu eu07 coś tam i =error i wywala mi gre.


też miałem coś takiego. przyczyną jest zdefiniowanie "pantstate" we wpisie lokomotywy. Rozwiązanie jest proste: w notatniku, gdy w linijce loka jest  ....  2 pantstate...  (zamiast 2 cyfra od 1 do 4 bodajże) wywal tą część wpisu i wpisz 0
to:
(...) 0.0 nobody 3 2 pantstate enddynamic
zamień na:
(...) 0.0 nobody 3 0 enddynamic
_________________________
OczeQ vel Puchacz


Offline Cesky Kretek

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1704
  • Trust no one.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 137
Transylwania
« Odpowiedź #37 dnia: 26 Grudnia 2004, 16:06:29 »

boberos

  • Gość
Transylwania
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Grudnia 2004, 16:29:12 »
Tak.

Offline Cesky Kretek

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1704
  • Trust no one.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 137
Transylwania
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Grudnia 2004, 16:34:27 »
A w której wersji scenerii ?? Transylwania 1, 2 czy 3 ?? Będzie mi łatwiej zlokalizować błąd.

boberos

  • Gość
Transylwania
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Grudnia 2004, 17:05:19 »
Zacznę może od tego co mam na kompie.
Plik Maszyna najważniejszy-eu07-220204
oraz patch 220604 i to wszytsko zainstalowałem.No i oczywiście do tego twoją traskę.
we wszystkich sceneriach wyskakują błędy w 1 2 i 3. jak skorygowalem Z1 to wyskakuje coś z EN57.Lepiej popatrz dobrze w wpisy do scenerii bo chyba jest tam masa błędów.Pozdrawiam.

Offline dehu

  • Wiadomości: 84
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Transylwania
« Odpowiedź #41 dnia: 26 Grudnia 2004, 17:11:06 »
Ja ino potwierdze, że to nie jest jednostkowy przypadek, u mnie dzieje sie identycznie. Na samym początku wyskakują błędy "scene error"
Teraz to mnie to lotto..
Dzień bez wazeliny dniem straconym..

Offline Cesky Kretek

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1704
  • Trust no one.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 137
Transylwania
« Odpowiedź #42 dnia: 26 Grudnia 2004, 17:20:08 »
Spróbujcie z http://www.eu07.pl/pliki/eu07-160704-unoff.rar
U mnie działa bez zarzutu.

EDIT:
A czy w ogóle u kogoś działa??

Offline Eryś

  • Wiadomości: 87
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
transylwania
« Odpowiedź #43 dnia: 26 Grudnia 2004, 17:21:24 »
Potwierdzam, że u mnie też wyskakują takie błedy:-((. Ale scenerie uruchomiłem. Ja zuważyłem błąd, że podczas rozpakowania folder EN57-927 nie wpada w folder pkp tylko w dynamic a w scenerii ścierzka jest do pkp.
A komentując scenerie powiem tak. Gratulacje dla autora za podjęcie się stworzenia trasy, ale ja jestem zwolennikiem trakcji a tutaj jej brak-to jest dla mnie ogromny minus. A tak ogólnie to może być :-)
Pozdrawiam
Eryk "Eryś" Konieczny

Offline geremek

  • Wiadomości: 5
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
WITAM - TA TRASA NIE DZIALA
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Grudnia 2004, 09:46:46 »
NA WERSJI 160704 TA TRASA TAZ NIE DZIALA. WYSKAKUJA PODOBNE BLEDY W POPRZEDNICH WERSJACH SYMULATORA.

boberos

  • Gość
Transylwania
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Grudnia 2004, 10:10:07 »
Jak i u mnie.W tej i w tej wyskakują błędy.
Na mój gust kupa błędów we wpisach do wszytskich scenerii tej trasy.Bo chyba tetsktury są w porządku z resztą potem sprawdze je na innych trasach.

Offline Doktor M

  • Wiadomości: 83
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Transylwania
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Grudnia 2004, 11:02:24 »
A u mnie działa na wersji unoff z 16 lipca. Jedny problem jaki wystąpił to kibel en57-927. Rozwiązaniem okazało się skopiowanie plików z kat. dynamic\pkp\en57 do kat. dynamic\pkp\en57-927 (oprócz plików tekstur i drzwi). Traska całkiem przyjemna, ale musiałem wywalić cześć pociągów, żeby mieć w miarę przyzwoity fps...

Offline KowiEU

  • Wiadomości: 236
    • Zobacz profil
    • http://www.fotokolej.pl/search.php?search_user=KowiEU
  • Otrzymane polubienia: 0
Transylwania
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Grudnia 2004, 11:11:45 »
u mnie trasa tesz nie działała ale wywaliłem kibelka ze scenerii i jest ok.Ale trasa według mnie lipna te okropne łuki nadają sie chyba tylko do jazdy sm03 lub sn61 i nawet semaforów niema.

Offline Eryś

  • Wiadomości: 87
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
transylwania
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Grudnia 2004, 12:21:30 »
Cytat: "kowi"
Ale trasa według mnie lipna te okropne łuki nadają sie chyba tylko do jazdy sm03 lub sn61 i nawet semaforów niema.

Pełna racja-potwierdzam
Pozdrawiam
Eryk "Eryś" Konieczny

Offline Cesky Kretek

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1704
  • Trust no one.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 137
Transylwania
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Grudnia 2004, 13:08:17 »
To jest tak jak się nie czyta. W katalogu EN57-927 jest "!!!!!!!.txt"

EN57-927
Tu należy skopiować pliki z katalogu PKP\EN57 oprócz tekstur i tekstury drzwi!
Autor: Vampirek

Proszę o jakiegoś LOG'a. Jeśli nie diała proszę wyrzucić z wpisów "pantstate".
Wpisy są wporządku bo u mnie działa, i pewnie Adminowi(Adminom) którzy dodali plik do download'u też, bo nie działającego by nie wrzucili.

A co do tego że traska lipna, i że semaforów nie ma:
to jest moja pierwsza trasa, a jak Ci się nie podoba to sobie nie jeździj, tylko ściągnij Gmaxa i pokaż co potrafisz cfaniaczku. Ja się nie znam na eventach więc semaforów nie ma. Jak Ci nie pasuje to wyśle Ci traskę *.gmax i pokaż co potrafisz!!

P.S.: Denerwuje mnie takie gadanie (to się tyczy wszystkich którzy tak robili i robią) a czemu nie ma tego, trzeba dorobic tak aby sobie suczka jechała obok itp. - sami spróbujcie coś zrobić a potem takie komentarze!
Jeszcze raz proszę o jakiegoś LOG'a.

Offline KowiEU

  • Wiadomości: 236
    • Zobacz profil
    • http://www.fotokolej.pl/search.php?search_user=KowiEU
  • Otrzymane polubienia: 0
Transylwania
« Odpowiedź #50 dnia: 27 Grudnia 2004, 13:27:30 »
Ja ino wyrażałem swojom opinie o tej trasce a ty odrazu sie denerwujesz wyluzuj troche.traska była by całkiem niezła jakby nuie te dziwne układy torowe co sprawia że jazda na tej trasce przypomina mi jazde pociągiem po makiecie.

Offline Sierakowiczanin

  • Wiadomości: 148
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Transylwania
« Odpowiedź #51 dnia: 27 Grudnia 2004, 18:23:39 »
Trasa po 2-4 minutach po załadowaniu wywala błąd,wiecie ten wysyłaj/nie wysyłaj :(

Offline Eryś

  • Wiadomości: 87
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
transylwania
« Odpowiedź #52 dnia: 27 Grudnia 2004, 20:24:20 »
Na początku tematu prosiłeś o opinie i my te opinie wyrażamy. A ja wiem jedno że z każdej krytyki płynie jakaś nauka i koniec
Pozdrawiam
Eryk "Eryś" Konieczny

Offline pablo24

  • Wiadomości: 7
    • Zobacz profil
    • http://pablo24.mylog.pl
  • Otrzymane polubienia: 0
U mnie też wyskakuja błędy przy ładowaniu trasy
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Grudnia 2004, 23:58:23 »
Witam u mnie też wyskakuja błedy przy ładowaniu scenerii a dokładnie przy sm 03 i w scenerii południe Co mam zrobic żeby działało w nocy tylko osobowy działa ale traska jest super .Pomocy
p.s Mam patha i nie działa
pablo24

Offline Negroth

  • Wiadomości: 153
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Re: U mnie też wyskakuja błędy przy ładowaniu trasy
« Odpowiedź #54 dnia: 28 Grudnia 2004, 10:31:45 »
Cytat: "pablo24"
Witam u mnie też wyskakuja błedy przy ładowaniu scenerii a dokładnie przy sm 03 i w scenerii południe Co mam zrobic żeby działało w nocy tylko osobowy działa ale traska jest super .Pomocy
p.s Mam patha i nie działa


Musisz mieć wagony 1xxa umieszczone w katalogu denamic\pkp
Krzychu :)

Offline Cesky Kretek

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1704
  • Trust no one.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 137
Transylwania
« Odpowiedź #55 dnia: 28 Grudnia 2004, 12:29:20 »
Ja jeszcze raz proszę o LOGi!! Komu nie działa, niech w notatniku edytuje plik "LOG.txt", skopiuje całość i wkleji do postu.

EDIT:
Widzę że każdy ma jakiś problem z modelami, to wszystkie modele jakie są potrzebne wrzuce na serwer jeszcze raz. Tylko to się wiąże z tym, że taka paczka ok 40 Mb może mniej...

hunter

  • Gość
Transylwania
« Odpowiedź #56 dnia: 28 Grudnia 2004, 14:32:01 »
A mi działa :) I nie mam żadnego problemu :P

Offline Cesky Kretek

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1704
  • Trust no one.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 137
Transylwania
« Odpowiedź #57 dnia: 28 Grudnia 2004, 14:57:48 »
Mi też działa bez żadnego problemu. Ale jak widać, może to nie wina trasy tylko może nie wiecie, a macie pokopane u siebie w katalogu symka.
Full version with all models and textures:
Pełna wersja wraz z wszystkimi modelami i teksturami:
http://members.lycos.co.uk/vampirek1/pliki/eu07/Transylwania/Trans_full.rar

Dostępna od 30.12.04.

Offline Sierakowiczanin

  • Wiadomości: 148
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Transylwania
« Odpowiedź #58 dnia: 28 Grudnia 2004, 19:32:56 »
U mnie trasa już działa :)Błąd windowsa wysyłaj/niewysyłaj był prawdopodobnie!(zwracam na to uwagę)spowodowany
podmienionym plikiem EU07(główny plik programu)stworzonym przez Wingera.Po podmianie na oryginalny wszystko gra.

Offline youBy

  • Deweloper
  • Wiadomości: 6132
  • Co tam?
    • Zobacz profil
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 813
Transylwania
« Odpowiedź #59 dnia: 29 Grudnia 2004, 16:43:49 »
Cytat: "vampirek1"

Składy nie do prowadzenia :P :
SM42-174
EP09-005+Z1+Z1+WR+Z1+Z1+Wlab
EN57-1708
ST44-089+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos
3E-54+ST44-1099+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos+Eaos
SU45-174+Bh+Bh+Bh+Bh+Bh+Bh
EN57-1132


zastanawia mnie czemu nie można prowadzić:
SM42-174 - można już jeździć
EN57-1708 - kible jeżdżą od dawna
ST44-089 - gagar jeździ(wrzucę na forum)
3E-54 - można jeździć
ST44-1099 - j.w.
EN57-1132 - j.w.
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.