Autor Wątek:  Coś pierdykneło...  (Przeczytany 4828 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hunter

  • Gość
Coś pierdykneło...
« dnia: 14 Października 2004, 09:39:13 »
Witam.

Od dawna zawsze mi działała MaSzyna.
Nagle dzisiaj sobie ją włączyłem przez loadera i nagle...... Monitor stał się czarny, a komputer na nic nie reagował!!! Przerzucał tak rozdzielczości, coś strzelało.... I musiałem go wyłączyć sposobem przytrzymania przycisku włączenia kompa. Czy ktoś może mi pomóc? Czy jeszcze kiedykolwiek zagram w MaSzynę?

Pozdrawiam.

Offline Mutopompka

  • Wiadomości: 1155
  • Na IRC-u SPRĘŻAREK vel. tyqtyqtyq
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Coś pierdykneło...
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Października 2004, 11:31:34 »
Witam! Mam pytanka:
0. Jaki masz komp?
1. Czy po restarcie włączał się komp?
2. Czy po włączeniu kompa (na self boocie) nie piszczał? Jeżeli tak to ile było pisków i jakie?
3. Czy wgrywa się winda?

hunter

  • Gość
Coś pierdykneło...
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Października 2004, 11:52:05 »
Wszystko jest OK! Komp mi zawsze ładował MaSzynę w mojej i innych trasach, teraz nagle coś pierdykneło.

Ad.1. Włączał się.
Ad.2. Ładował się na starcie bez błędów.
Ad.3. Windows sie uruchamia - no errors.

To może być wina odświeżania - zawsze mam na 85hz i nic nie zmieniałem, zawsze w pliku INI miałem poprawke na odświeżanie i wszystko działało. Nic już nie wiem.

Na moim sprzęcie ZAWSZE działało.

AMD Duron 1200mhz
512mb SDRAM
GeForce 2 MX/400 64mb RAM stery: 4x.xx

800x600 32bit
OpenGl Version: 1.4.0

I od tej pory, kiedy działało NIC nie zmieniałem w configach itp.
Jak mi rypło, też nic nie modyfikowałem.

Pozdrawiam.

Offline uetam

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 2641
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 6
Coś pierdykneło...
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Października 2004, 14:29:12 »
Wklej loga...(koncowke)...

hunter

  • Gość
Coś pierdykneło...
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Października 2004, 15:00:00 »
W logu jest OK, ekran zaczął się kaszanić od razu po uruchomieniu symka.
Nie wiem, co tu jest grane. Ten szlak, który uruchamiałem też jest OK!

Ground init OK
Player train init: eu07-536
Loading - text model: dynamic\pkp\eu07\kabina-eu07-a.t3d
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\eu07sciana.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\lampka_off.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\eu07hamulec.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\eu07radio.tga
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\przel_ham.tga
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\dost_sil.tga
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\rozruch.tga
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\lampka_on.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\lampka-pom_on.tga
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\bocznik.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\eu07hamulec_pom.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\tlo_kabiny.tga
OK
Loading - texture: textures\tabor/tacho.tga
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\shp-on.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\eu07inne.tga
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\wlacznik_swiatla.tga
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\grzejnik.tga
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\shp-off.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\przelacznik.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\kuchenka.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\klapka-noz.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\piasek.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\pulpit.tga
OK
Loading - texture: textures\tabor/eu07sufit.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\drzwiwn.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\wyc-kuch-lewa.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\eu07volto.tga
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\eu07mano.tga
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\drzwi-maszynownia.bmp
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\przycczerw.tga
OK
Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\przycziel.tga
OK
Player train init OK


I było ciągle czarno, klawisze na nic nie reagowały:( ....

Offline SU46

  • Wiadomości: 29
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Coś pierdykneło...
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Października 2004, 15:26:32 »
Dziwna sprawa. Mi w WCS 2004 (World Championship Snooker 2004) też klawisze nie działały, ani mysz, ale monitor emitował obraz (były intra itd...). Dopiero po reinstalacji XP zadziałały mi klawisze i mysz, bo takto nie mogłem ani grać, ani wyjść - restart.

Offline Mutopompka

  • Wiadomości: 1155
  • Na IRC-u SPRĘŻAREK vel. tyqtyqtyq
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Coś pierdykneło...
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Października 2004, 17:32:05 »
a jeszcze spróbuj tego:
1. ustaw rozdzielczość pulpitu na 800x600 32bit o odświerzaniu 86Hz
2. ustaw w symku rozdziałkę na 800x600 32bit o odświerzaniu 85Hz
i odpal gierkę. Jak nie pomoże to spróbuj wypakować na nowo do innego katalogu i ją odpalić.

PS. A inne gierki chodzą na takiej rozdziałce?
PS2. Wyłącz może poprawkę odświerzania.

Offline Kozi

  • Wiadomości: 791
  • Prosto z Serca Europy...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Coś pierdykneło...
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Października 2004, 17:58:44 »
W loaderze w opcjach wyłącz tryb pełno ekranowy u mnie to pomogło :) i teraz tylko tak moge smigac w symka inaczej mam wlasnie czarny ekran i zero reakcji klawiatury i mychy :(
"... W Moich Snach Wciąż WŁOSZCZOWA !!!"

Offline uetam

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 2641
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 6
Coś pierdykneło...
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Października 2004, 18:42:21 »
Ja też tak mam...uruchamiam symka w okienku np. 800x600, potem powiekszam okienko do calego ekranu, i w ten sposob mam symka na calym ekranie, i jednoczesnie dostep do gg, irca i innych takich...

hunter

  • Gość
Coś pierdykneło...
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Października 2004, 19:05:44 »
Hm.

Maszyna niezłe jajca robi. To chyba się skaszaniło przez spadek napięcia. Właśnie przed chwilą uruchomiłem..... i jest ok.

:-?

Pozdrawiam.

Offline Kozi

  • Wiadomości: 791
  • Prosto z Serca Europy...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Coś pierdykneło...
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Października 2004, 19:42:31 »
Cytat: "MatEUzs"
Ja też tak mam...uruchamiam symka w okienku np. 800x600, potem powiekszam okienko do calego ekranu, i w ten sposob mam symka na calym ekranie, i jednoczesnie dostep do gg, irca i innych takich...
ja mam ustawione 1024x768 i nie musze w ten sposób powiekszac :> :P i tesz mam dostep do wszystkiego :D
"... W Moich Snach Wciąż WŁOSZCZOWA !!!"