Autor Wątek:  Problem z siecią trakcyjna  (Przeczytany 4845 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kornel4d

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 225
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 69
Problem z siecią trakcyjna
« dnia: 27 Listopada 2015, 20:56:12 »
Mam problem ze wstawianiem sieci trakcyjnej z podwójnym drutem w 3ds Max. Opcjonalnie jest już ustawiona trakcja z podwójnym drutem, lecz w Maszynie mam pojedyńczy drut. Czy ktoś wie jak to naprawić?

Offline joey

  • Deweloper
  • Wiadomości: 415
  • the Invisible Man
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 201
Odp: Problem z siecią trakcyjna
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Listopada 2015, 20:07:17 »
Czy ilosc drutow we wpisie nie zawiera przypadkiem jeszcze drutow nosnych (1 - 1 drut bez nosnego, 2 - 1 drut + nosny, 3 - 2 druty + nosny)?
« Ostatnia zmiana: 29 Listopada 2015, 22:40:18 wysłana przez joey »

sebastian82

  • Gość
Odp: Problem z siecią trakcyjna
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Listopada 2015, 20:32:07 »
Jeśli chodzi o 4 przewody (2 jezdne i 2 nośne) z zawieszeniem Y to jest to gdzieś na forum opisane tutaj: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,26960.msg405079.html#msg405079
« Ostatnia zmiana: 29 Listopada 2015, 20:41:04 wysłana przez sebastian82 »

Offline kornel4d

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 225
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 69
Odp: Problem z siecią trakcyjna
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Listopada 2015, 22:01:06 »
Chodzi o dwa druty jezdne i jeden nośny.

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10132
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2601
Odp: Problem z siecią trakcyjna
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Listopada 2015, 22:57:34 »
No to parametr ilości przewodów ustawiasz na trzy. Skrypt coś źle łapie? Na poziomie wstawiania splina do sceny w 3dsie czy eksportu do scm?
Mój kanał youtube

Offline kornel4d

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 225
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 69
Odp: Problem z siecią trakcyjna
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Listopada 2015, 15:08:55 »
...
Na poziomie eksportu do scm.

Zbędny cytat.
adsim
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2015, 19:05:58 wysłana przez adsim »

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10132
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2601
Odp: Problem z siecią trakcyjna
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Listopada 2015, 19:32:13 »
ScmExp.ms ma coś zwalone. Ze skryptu ScnExp.ms wyeksportowało mi poprawnie. Przekopiowałem funkcję eksportu ilości przewodów z tego poprawnie działającego do drugiego. Nadpisz skrypt i zobacz czy działa.
Mój kanał youtube

Offline kornel4d

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 225
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 69
Odp: Problem z siecią trakcyjna
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Grudnia 2015, 16:08:30 »
Niestety nadal nie działa.

  Dodano: 05 Grudnia 2015, 10:57:03
Mógłby ktoś podesłać mi skrypt do 3DS Maxa z którego korzysta? Może mam jakiś wadliwy skrypt
« Ostatnia zmiana: 05 Grudnia 2015, 10:57:03 wysłana przez kornel4d »