Autor Wątek:  Nowy tabor vol.3 (prywaciarze)  (Przeczytany 23024 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ZT-POZNAN

• Zasłużony dla Symulatora
  • PKP Cargo S.A
    • Wszystko o ET22
  • Otrzymane polubienia: 0
Nowy tabor vol.3 (prywaciarze)
« Odpowiedź #30 dnia: 29 Stycznia 2005, 20:43:49 »
Cytat: "TruckeR"
to coś na garnkach.

To coś na garach według mnie jest to nic innego jak uchwyt, na którym montowane są tabliczki końcowe gdy lok przesyłany jest miedzy stacjami jako pojazd bez obsługi (podobnie jak wagon). Jeżeli się myle prosze o korekte. :D
www.et22.pl - zapraszam

Online Jaco

• Otrzymane polubienia: 521
« Odpowiedź #31 dnia: 29 Stycznia 2005, 21:07:40 »
Cytat: "ZT-POZNAN"
To coś na garach według mnie jest to nic innego jak uchwyt, na którym montowane są tabliczki końcowe gdy lok przesyłany jest miedzy stacjami jako pojazd bez obsługi (podobnie jak wagon).

Dokładnie tak! Te "motylki" to miejsce umieszczenia tablic końca pociągu, jeśli maszyna jedzie jako "wygaszona". Podobne są np. na ST43.
"Atlas przewoźników kolejowych Polski 2011/The 2011 ABC of Polish Railway Carriers"

Offline Kolejarz

• Otrzymane polubienia: 4
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Stycznia 2005, 23:37:08 »
CTL zachwyt mi dech w piersi zatyka na widok twoich modeli więc powiem tylko jedno jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline TruckeR

« Odpowiedź #33 dnia: 31 Stycznia 2005, 13:44:41 »
Cytat: "Kolejarz"
CTL zachwyt mi dech w piersi zatyka na widok twoich modeli więc powiem tylko jedno jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Taaaak. Modele CTLa jak zwykle stoją na bardzo wysokim poziomie. Ale będzie drobny problem, bo jak się wsadzi te nowe węglarki, TEM2, SP32 na Quarka, czy inną wymagającą traskę... to może być krucho. Pamiętam jak na takim jednym laptopie odpaliłem QuarkEN57, to miałem dokładnie 0.27 FPS :)
Pozdrawiam serdecznie!

Offline CTL

• Otrzymane polubienia: 57
« Odpowiedź #34 dnia: 31 Stycznia 2005, 19:15:16 »
Nalezy wziaśc pod uwage ze sa takie jedne laptopy gorsze i takie jedne laptopy lepsze, na takim lepszym z przedzialu cenowego 5tyś. do 10.Tys z konfiguracja dobrana pod maszyne napewno wygladaloby to lepiej:D

Offline youBy

• Deweloper
  • Co tam?
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 889
« Odpowiedź #35 dnia: 31 Stycznia 2005, 20:05:43 »
tylko że te modele się do Quarka nie nadają, albo na odwrót, trza by nowe trasy, ale na to chyba nie trzeba będzie długo czekać, chyba(takie wielkie)...
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline CTL

• Otrzymane polubienia: 57
« Odpowiedź #36 dnia: 31 Stycznia 2005, 20:12:05 »
Nie FILOZYFOWYWÓJ tutaj tyle :P

Offline TruckeR

« Odpowiedź #37 dnia: 31 Stycznia 2005, 23:06:52 »
No tamten laptop ma procka 1.1ghz, jakąs 8-mio megową kartę graficzna (w Gothicu 1 działy się dziwne rzeczy z grafiką) , Win98 a reszta nie wiem :P Na Testowie FPS było tam tyle, ile u mnie na WK (czyli ok. 5). A traskę Quarka możnaby zmienić trochę na trasę prywaciaży, dostosować pod nowy tabor, np. zamiast ST44-199 z Dejaw dac tego CTLowskiego, zamiast Sm31 dać TEM2, poza tym SU46 ze Skwarek podmienić na SP32... jak wyjdą te modele - będę musiał spróbowac tak zrobić. Ale ile będzie tam FPS, to wolę nie myśleć nawet..
Pozdrawiam serdecznie!

Offline Quark-t

• Administrator
  • Automaty liczą...
  • Otrzymane polubienia: 47
« Odpowiedź #38 dnia: 01 Lutego 2005, 10:59:08 »
Ludzie, weźcie już się uspokójcie.
Wychodzi tyle nowych tras, a Wy się zastanawiacie, czy quark uciągnie nowe modele. Ja proponuję wszystkim wejść do katalogu scenery i skasowac wszystkie pliki trasy quark. Moja trasa nie jest jedna jedyna, @TruckeR, weź sobie Bochnia-Brzesko, tam jest stonka, zamiast niej wstaw TEM2 z falnsami, zamien EP09 na gagara i bedzia gralo i bucalo.
Cholera no chyba nie mam innego wyjscia, tylko zrobić nową trasę, która zastąpi tamtą... i któa będzie mniej fpsożerna
Pozdrawiam, dr inż. Quark-t

Offline youBy

• Deweloper
  • Co tam?
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 889
« Odpowiedź #39 dnia: 02 Lutego 2005, 16:37:16 »
Nie chodzi mi po uciągnięcie nowych mdeli ale o klimat, bo co to za jadza SP32 pod drutem? sam coś będę próbował robić
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline uetam

• Otrzymane polubienia: 6
« Odpowiedź #40 dnia: 02 Lutego 2005, 18:59:30 »
Cytat: "youBy"
Nie chodzi mi po uciągnięcie nowych mdeli ale o klimat, bo co to za jadza SP32 pod drutem? sam coś będę próbował robić

Zdjecia sa wlasnoscia ich autorow.

Offline Quark-t

• Administrator
  • Automaty liczą...
« Odpowiedź #41 dnia: 02 Lutego 2005, 20:24:54 »
@Mat_EU, nie przesadzaj, @youBy ma rację, że nie po to robi się diesle, żeby wisiał nad nimi drut. Bo co to za sens jak trasa jest zelektryfikowana, żeby jeździć po niej spalinówką (wiem, PKP mysli inaczej...).
Tym bardziej, że przecież spalinówki nie mają odwzorowanej poprawnie fizyki, ze względu na ograniczenia symka. To jak już wisi drut, to 100 razy lepiej zrobić kolejnego e-loka (EP09 z kabiną, ET42 z kabiną) a nie biedzić się w czymś "dieslopodobnym" tylko z zewnątrz bo w środku to eu07 zbierające prąd z szyn.
Popieram @youBy, że jeżeli mamy za plecami blaszane pudło na ropę, to no drut's above :)

Offline TruckeR

« Odpowiedź #42 dnia: 02 Lutego 2005, 21:12:28 »
Ale Twoja trasa, Quarku, ma dla mnie bardzo fajny klimat. Ale nadchodzi Całkowo i trasa Wasyla, będziemy mieli na co wstawiać nowy tabor :) .
Pozdrawiam serdecznie!

Offline Quark-t

• Administrator
  • Automaty liczą...
« Odpowiedź #43 dnia: 04 Lutego 2005, 02:08:51 »
Dla tego taboru to IMHO najlepsza będzie trasa @Żabka. W końcu CTL :) to m.in. Maczki-Bór. Koleje piaskowe dla tych modeli to po prostu życie codzienne.