Mnie osobiście podoba się ewolucja scenariuszy, którą udało mi się zapoczątkować. Rozmowy na radiu, to już coś. A nie wiecznie cicho. Odjazdy podawane przez kierownika, zdarzenia losowe. Cieszę się, że też developerzy zaczynają robić rozkłady jazdy i wosy. Dla mnie to ma duże znaczenie. Takie drobiazgi mają swój smaczek.
Lokomotywy to w ogóle inna bajka, choć przyznam szczerze, że najczęściej korzystam z siódemek. Trasy - te się zmieniają na lepsze, ale powoli, gdyż są to dodatki, które robi się latami. Bardzo się cieszę, że Koledzy zaczęli robić modele infrastruktury oraz co nieco się ruszyło w temacie zdjęć na tekstury różnych obiektów. Już jest 5 stron. Może niewiele, ale dobrzy modelarze/trasiopisarze będą w stanie "zapchać tym scenerię". Choćby l053 czy l61+l144 wyglądają całkiem dobrze, pomimo niewielkiej ilości obiektów. Akurat wiem jak to wygląda od kuchni i bardzo dużo pracy wkładają testujący, czyli Betatesterzy i Developerzy, w zasadzie każdy kto ma dostęp do testu dodatków coś kiedyś sprawdzał, oceniał. O tych ludziach na "zewnątrz" wiadomo najmniej, gdyż oni tylko testują, nie publikują nic, ale wkładają też sporo dobrej roboty.
Na koniec już indywidualne gratulacje dla Ra, człowieka-MaSzyny. Ten post nie miałby końca, gdyby wymieniać co zrobił Ra. Generalnie on zrobił wszystko :) Najbardziej gratuluję mu cierpliwości, jestem pełen podziwu, że ma nadal tyle siły, by robić rzeczy nierealne, które potem działają w MaSzynie.