Autor Wątek:  Zarząd PKP do dymisji  (Przeczytany 14164 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Winger

• Administrator
    • http://www.winger.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 25
Odp: Zarząd PKP do dymisji
« Odpowiedź #30 dnia: 02 Kwietnia 2012, 22:30:31 »
Ja tam uważam że za porządną robotę powinni zarabiać dużo, ale zaznaczam - porządną - czyli za skuteczność swojego zarządzania powinno zostać rozliczani. Żaden specjalista od zarządzania (a tylko tacy powinni się w zarządzie znajdować) nie wykona dobrze swojej pracy jeśli nie dostanie odpowiedniego wynagrodzenia.
Pozdrawiam,
Winger

Offline Sawi

• Zasłużony dla Symulatora
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
  • Otrzymane polubienia: 751
« Odpowiedź #31 dnia: 02 Kwietnia 2012, 22:34:42 »
Niby tak, ale @Winger zauważ iż jak dostaną porządne wynagrodzenia podejrzewam to już w ogóle się rozleniwią na maxa. Przykład z życia nasi piłkarze, choćby nie wiem ile im dać zarobić poziom ich gry pozostanie bez zmian. Jest jeden plus, że Euro u nas. Przynajmniej nie pojedziemy po dwóch meczach do domu, jak to bywało przeważnie w zwyczaju :).
« Ostatnia zmiana: 02 Kwietnia 2012, 22:36:38 wysłana przez Sawi »
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline darek71wrc

« Odpowiedź #32 dnia: 02 Kwietnia 2012, 22:38:23 »
Ja tam uważam że za porządną robotę powinni zarabiać dużo, ale zaznaczam - porządną - czyli za skuteczność swojego zarządzania powinno zostać rozliczani. Żaden specjalista od zarządzania (a tylko tacy powinni się w zarządzie znajdować) nie wykona dobrze swojej pracy jeśli nie dostanie odpowiedniego wynagrodzenia.
@Winger W całym naszym durnym systemie, na PKP i tak ogólnie. Za podejmowane decyzje, powinna być odpowiedzialność, co najmniej rok czasu, po wygaśnięciu kontraktu. Może wtedy, ktoś myślałby, zanim zrobi kaszanę.

Offline Benek

• Moderator
  • fb.com/benek.maszyna
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
« Odpowiedź #33 dnia: 02 Kwietnia 2012, 22:39:16 »
Niby tak, ale @Winger zauważ iż jak dostaną porządne wynagrodzenia podejrzewam to już w ogóle się rozleniwią na maxa.
Jakby dostali mniejsze wynagrodzenie to by się nie rozleniwili?
Jest jeden plus, że Euro u nas. Przynajmniej nie pojedziemy po dwóch meczach do domu, jak to bywało przeważnie w zwyczaju :).
To jest chyba jedyny plus. Generalnie euro w Polsce to jedna wielka pomyłka. Brak organizacji taki, że ręce opadają.

Offline Winger

• Administrator
    • http://www.winger.eu07.pl
« Odpowiedź #34 dnia: 02 Kwietnia 2012, 22:45:00 »
Niby tak, ale @Winger zauważ iż jak dostaną porządne wynagrodzenia podejrzewam to już w ogóle się rozleniwią na maxa.

Trochę za bardzo uogólniasz, nie wierzę w to że nie ma w tym kraju osób które profesjonalnie i uczciwie by ten temat podjęły. Nie można stwierdzać że każda osoba której zarobki dotrą do 6-cyfrowych kwot na rok nagle staje się przysłowiową świnią przy korycie. Trzeba tylko te odpowiednie osoby wytypować.  Odpowiedni nadzór to również konieczność.
Pozdrawiam,
Winger

Offline Sawi

« Odpowiedź #35 dnia: 02 Kwietnia 2012, 22:52:22 »
Czy ja wiem, czy uogólniam raczej nie. Po prostu prawdą jest, że nawet tzw porządna świnia wcześniej czy później się zepsuje. Spasie się na tyle iż cechy człowieczeństwa zanikną, będzie się liczyło tylko koryto, a każdy kto spróbuje coś z niego podebrać będzie na celowniku. Benny może i za mniejsze się ruszą, ale pewnie bez większej werwy. Co do Euro mnie to rybka niech, robią co chcą. Pewnie będzie taki wstyd jakich mało i Polska na długie lata zapiszę się na na kartach historii.
« Ostatnia zmiana: 02 Kwietnia 2012, 22:55:08 wysłana przez Sawi »
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline REWIZOR

• Administrator
    • www.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 31
« Odpowiedź #36 dnia: 02 Kwietnia 2012, 23:09:48 »
Nowego (przyszłego) Prezesa znam z tego co zrobił i robi w innej firmie (jeszcze), ja bym tam zaczekał i dał jemu szansę.
Pozdrawiam

Offline Sawi

« Odpowiedź #37 dnia: 02 Kwietnia 2012, 23:18:28 »
W porządku masz racje. Pożyjemy zobaczymy, a nóż może się dobrze wyklaruje.

Offline REWIZOR

• Administrator
    • www.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 31
« Odpowiedź #38 dnia: 02 Kwietnia 2012, 23:21:36 »
Ktoś już dzisiaj tu napisał i ma rację, bez kasy to i najlepszy fachowiec nie podoła. Za tym muszą iść konkretne środki finansowe.
Pozdrawiam