Autor Wątek:  uruchomienie scenerii  (Przeczytany 1743 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline swider

• Otrzymane polubienia: 0
uruchomienie scenerii
« dnia: 27 Stycznia 2012, 14:20:03 »
Po otwarciu scenerii  ,,Linia 61_osobowy1" semafor wyjazdowy bardzo długo podaje sygnał STOP. Gdzie można ten czas zmienić.

W żadne "zgaduj-zgadule", do tego w niewłaściwych działach bawić się nie będziemy. Można opisać problem konkretnie i można uzyskać konkretną odpowiedź. Będzie to skuteczniejsze i prostsze od wyciągania informacji na siłę.
Quark-t
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2012, 17:46:23 wysłana przez Quark-t »

Offline Benek

• Moderator
  • fb.com/benek.maszyna
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: uruchomienie scenerii
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Stycznia 2012, 14:25:24 »
Bardzo ogólnie zadałeś pytanie. Dlaczego? Bo można na nie odpowiedzieć (pytająco lub nie) na kilka sposobów:

1. Który semafor?
2. Czy wiesz, że zasadniczym sygnałem podawanym na semaforze świetlnym jest S1? To oznacza, że może się świecić na czerwono w 'nieskończoność'.
3. Czas można zmienić w pliku z eventami.
4. Wciśnij SHIFT+1.
5. Przeczytaj readme.html
6. Przeczytaj opis w momencie gdy wybierzesz lokomotywę a jeszcze nie uruchomisz symulacji.

Jedna z odpowiedzi jest prawidłowa. Znajdź ją. Jakie zadałeś pytanie, taką masz odpowiedź.

Offline swider

• Otrzymane polubienia: 0
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Stycznia 2012, 17:17:12 »
Uściślam zapytanie. Misja o nazwie: Linia 61_osobowy1. Po otwarciu symulatora stoimy pod semaforem
dającym sygnał STOP. Stoi się bardzo długo. Chcę aby ten czas skrócić . Wiem że jest to zapisane w liniach
z eventami. Nie jestem biegasem w tych sprawach bo zapis jest b. skomplikowany. Prosiłem o poradę.
Ale jak z tego wynika to nowicjusz nie powinien pisać o tak ,,prostych" sprawach.
Typ symulatora  eU07-160110

Offline Benek

• Moderator
  • fb.com/benek.maszyna
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Stycznia 2012, 17:25:56 »
Masz prawo prosić o poradę, ale masz też obowiązek przeczytać regulamin (skoro dokonałeś rejestracji, to musiałeś go przeczytać). Temat jest umieszczony w złym dziale. To Ty popełniłeś błąd i nie opisałeś dogłębnie problemu, nie przesłałeś log.txt. Jedyne co można zrobić to się domyślić co jest nie tak. Zrób to co zostało opisane przeze mnie w poprzednim poście, punkt 4. To nie musi zadziałać, ale może. Strzelam, że to w tym tkwi problem.

Może być jeszcze tak, że wciskasz Shift+1, ale czekanie dla Ciebie 5 minut to za długo. Niestety nie skrócisz tego czasu, gdyż podanie S10 na semaforze jest uzależnione od pociągu jadącego ze Stradomia. To on podaje wyjazd, gdy dojedzie do pewnego miejsca w scenerii. Nie da się przyspieszyć jego jazdy bez większej ingerencji w scenariusz.
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2012, 17:33:10 wysłana przez Benek »