Będąc w projekcie rok, udało mi się stworzyć i dodać szereg modeli, którym poświęciłem wiele czasu. Dzisiaj macie sporą ekipe, przez pół roku nie podmieniliście praktycznie nic, prócz trakcji. Wszystkie moje obiekty nadal są. Budynek, płot czy droga to nie są lokomotywy, więc można stworzyć nowe lub pozbyć się ich na stałe, wyrzucając dzisiaj lub wczoraj. Mimo wszystko wolicie grać nam na nosie i prowokować swoim nonszalanckim podejściem do praw autorskich. Prawa autorskie to prawny punkt widzenia, więc mamy pełne prawo do zarządzania swoją treścią, łącznie z usunięciem ich, czego Wy, jako TD2 powinniście respektować. Obecnie, jawnie łamiecie nasze postulaty, stąd to nie ja się powinienem obawiać konsekwencji walki o swoje.
Niestety nasze rozmowy musimy prowadzić tutaj, gdyż każdy sprzeciw na TD2 kończył się banem. Nie mam zamiaru wysyłać nigdzie maili, których i tak nie respektujecie.
Co do EN57, nie wiem jakie rozmowy prowadzicie, ale z dzisiaj mam info, że zgody na niego również nie macie i fakt odejścia Patryka od TD2 przekreślił dostęp do wszystkich jego modeli i poprawek (model Thalysa). EN57 posiada również zaimplementowany mój skrypt shaderów na lusterka, którym tu i tam się reklamujecie.
Wydaje mi się, że w tym temacie najprostszą drogą będzie to, że pozbędziecie się do kolejnej testowej i oficjalnej wersji wymaganych przez nas rzeczy. I nie będzie żadnego konfilktu, gdyż mamy lepsze rzeczy do roboty niż pilnowanie Was, co robicie. Ale to do Was należy wybór, czy będziecie brnąć w łamanie prawa i konflikt, czy zachowacie się jak na dojrzałych ludzi przystało.