I dużo zdażeń losowych by się przydało. Nie 2-3 na misję, ale co chwila.
To jest naprawdę bardzo, bardzo trudne zadanie, nie wolno narzekać że tego nie ma. Po pierwsze problemem jest wymyślenie alternatyw. Moim zdaniem wielu z Was przesadza z tą ilością zdarzeń. Patrząc na realne podróże pociągiem to czasem zdarzy się zatrzymać w polu. Na pewno słychać za każdym razem inne nagrania przez RT, radiostop to już w ogóle rzadkość. Czasem jazda po niewłaściwym. Proszę Kacu napisz mi różne sytuacje na kolei, które są co chwilę. Jak co chwilę? Jedziesz od stacji do stacji i co może zdarzyć się po drodze? Mam zrobić biegające sarny czy rzucających się ludzi pod koła? Oszaleć z Wami można ;)
Po drugie najgorzej jest z nagraniami. Może na ich ilość nie narzekam, tak jak kiedyś, ale ciężko to samemu przesłuchać, to jest chyba najgorszy punkt podczas pisania scenariuszy. Chcecie rozkazy, nierozkazy, ale jak to dopasować? Nie da się. Ani nie będzie rozkaz pasował do kilometraża, ani do nazw semaforów, nie wspominając o stacjach. Do nagrywania dźwięków też widzę las rąk. Pocałujcie się w trąbkę za Waszą pomoc. Do nagrań na CTL-u zgłosiły się oczywiście osoby z Devs i to tylko trzy. Nie chcecie pomagać, to nie wymagajcie, bo to aż wstyd.
Akurat nie mówię o Tobie Kacu, Ty masz swoją pracę, ale wielu jest tu takich co by chcieli cuda na kiju, ale pomóc to się nie chce.
Napisałem to w takim tonie, bo może warto twardo przedstawić jak to wygląda, a nie się ciuciać.