Autor Wątek:  Wysypujący się tabor  (Przeczytany 5376 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline youBy

• Deweloper
  • Co tam?
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 876
Wysypujący się tabor
« dnia: 14 Lipca 2006, 18:41:10 »
Proszę o listę taboru, na którym najnowsze exe się wysypuje. Znam prawdopodobną przyczynę, jednakowoż chcę posprawdzać, czy na innym modelach też będzie poprawa
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline zygmunt

• Otrzymane polubienia: 0
Wysypujący się tabor
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Lipca 2006, 18:53:56 »
mi się często na stonce wykrzacza; co do innych to na obecną chwilę sobie nie przypominam, ale jeśli coś zauważę, to od razu dam znać :)

Offline Piotrek

• Otrzymane polubienia: 0
Wysypujący się tabor
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lipca 2006, 18:58:52 »
SM03 - wysypuje się przy poślizgu powodowanym zbyt szybkim wchodzeniem na obroty.

Offline Mariusz1970

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 288
Wysypujący się tabor
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Lipca 2006, 19:00:45 »
Na drezynie badz recznej, badz spalinowej. Przy spalinowej to jak za duzo dam powiedzmy nastawnikiem, podobnie jak w stonce.

Offline youBy

• Deweloper
  • Co tam?
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 876
Wysypujący się tabor
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Lipca 2006, 19:16:58 »
To ja może jeszcze coś dodam: chodzi o tabor, który powoduje "abnormala" przy ładowaniu, czyli "player train init ok" -> i wysyp. Nie chodzi o tabor, z któym wysepują problemy czasem, spowodowane błędną obsługą :)
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline Mariusz1970

• Otrzymane polubienia: 288
Wysypujący się tabor
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Lipca 2006, 19:33:28 »
No to określ się na samym początku o co ci chodzi. Ponadto nie wiem czy np. w stonce szybie dawanie na + powinno skutkowac wywalaniem symka. Raczej nie :)))))))
To tyle.

Offline EP08_015

• Otrzymane polubienia: 327
Wysypujący się tabor
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lipca 2006, 20:04:30 »
Napewno wagony mieszkalne Xg, Z1 sprawdz 1xxa bo tam tez to bylo. Glownie trzeba sprawdzic tabor towarowy starych modeli i lokomotywy stare modele czyli jednym slowem calościowy unoff oficjalny (nie zle zabrzmialo). YB tak czy inaczej sporo taboru miało być przygotowywanych pod nowe exe (664) pamietam jak twórcy czekali nbajego publikacje ze swymi produktami. Wielki błąd ze nie zachowaly sie zrodla od 664 (moze przypadek moze niedbalstwo a moze celowy sabotaz :D) teraz by nie bylo klopotu. Od wersji 666 juz byly skopane i exe sie na taborze krzaczylo. I ten blad byl dalej ciagniety do nast wersji.
Koniec tworczosci unoffowej i prywatnej.
http://chomikuj.pl/EP08-015

Offline Profeta

• CM Czechowice-Dziedzice
    • http://my.opera.com/akvin-profeta/
  • Otrzymane polubienia: 1
Wysypujący się tabor
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lipca 2006, 20:12:12 »
Witam!
Nie wiem czy w taborze rzecz, bo na jednej trasie ten sam tabor się wysypuje a na innej nie. Raz nawet próbowaliśmy z Akvinem identyczny scn (któraś z misji w Jelitkowie) - u niego się nie wysypało a u mnie tak. Niemniej trzeba mieć nadzieję, że rozwiążecie problem.
Pozdrawiam!
EP05 (100%), EU05 (100%), Projekt 201E (100%), Kabina SU46/SP47 (100%), Kabina 4E (100%), 104E (100%), Traxx F140MS (100%), Eurosprinter ES64F4 (80%).
www.my.opera.com/akvin-profeta

Offline Krzysiek626

• EXIT
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 445
Wysypujący się tabor
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Lipca 2006, 21:02:19 »
Cytat: "Profeta"
Witam!
Nie wiem czy w taborze rzecz, bo na jednej trasie ten sam tabor się wysypuje a na innej nie. Raz nawet próbowaliśmy z Akvinem identyczny scn (któraś z misji w Jelitkowie) - u niego się nie wysypało a u mnie tak. Niemniej trzeba mieć nadzieję, że rozwiążecie problem.
Pozdrawiam!

Chcę zwrócić uwagę na sterowniki do karty graficznej,
Wykrzacznie się exeka zależy od:
1 rodzaju karty ( który model)
2 rodzaju exeka ( ja posiadam aktualnie 5 wersji)
3 rodzaju sterownika ( obecnie u mnie 45.23 karta NVIDIA)

Piszę o tym ponieważ spędziłem sporo czasu na ustaleniu powodu wykrzaczania się symka w Testowie. ( nagłe zatrzymanie składu i przenikanie na wzajem wagonów i loka. problem opisany też był w dziale devs. Tu nazwany waleniem w mur)
Doszedłem do wniosku że trzy czynniki które wymieniłem powyżej mają priorytetowe znaczenie. Istnieje ścisła zależność między kartą, sterownikiem i exekiem. Dodam jeszcze że największe exe 674kb na sterownikach 45.23 nie uruchamia się.
Konkluzja jest taka: Żadne exe nie jest zoptymalizowane na tyle aby obsłużyć wszystkie sterowniki i karty graficzne.

Jeżeli ktoś miałby pytania proszę na PW.