Autor Wątek:  Problemy z Paczką Całościową 2009  (Przeczytany 214494 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pinokio

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 181
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 43
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #330 dnia: 23 Stycznia 2010, 23:11:22 »
ET22 na pierwszych 2 bokach pobiera zbyt malo pradu.
Miejsce pracy: FH14 500

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5904
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 428
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #331 dnia: 24 Stycznia 2010, 07:38:31 »
Przecież w starych kiblach można było wstawiać nawet kilka członów i nie było z tym problemu.
Pokazałem to, teraz  tak nie można.

Offline 333Wojtas333

  • Wiadomości: 191
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #332 dnia: 24 Stycznia 2010, 15:08:30 »
aaa. Miodzio :) Ale ten błąd z prześwitującymi texturami już chyba nie :p Ogólnie czuje że ten model jest trochę niedorobiony. Brak mu niektorych dzwieków, tekstury sa troszke kiepskie i dzwiek trabki jest taki.. dziwny.. (Nie żebym marudził, tylko dziele się spostrzeżeniami..)

Przecież dźwięki można zmienić. Wystarczy pozmieniać wpisy.

Offline kamil90519

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 34
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #333 dnia: 25 Stycznia 2010, 14:34:55 »
Witam, po załadowaniu trasy Zwierzyniec_Posp i po otrzymaniu sygnału odjazdu, jak ruszę to po ok 5 sek. automatycznie opuszcza mi pantografy, których już nie da się podnieść i zatrzymuje pociąg... i nie ruszę. Co się z tym dzieje?
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2010, 14:36:34 wysłana przez ZiomalCl »

Offline dymus

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1046
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 274
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #334 dnia: 25 Stycznia 2010, 14:42:36 »
Witam, po załadowaniu trasy Zwierzyniec_Posp i po otrzymaniu sygnału odjazdu, jak ruszę to po ok 5 sek. automatycznie opuszcza mi pantografy, których już nie da się podnieść i zatrzymuje pociąg... i nie ruszę. Co się z tym dzieje?
Za mało powietrza w zbiorniku głównym i pantografy opadają. Masz włączoną sprężarkę ?

Offline kamil90519

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 34
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #335 dnia: 25 Stycznia 2010, 14:53:52 »
Wszystko jest włączone. Po zatrzymaniu próbowałem zmienić kabinę, odhamować...(trzy kropki, nie więcej) Nie ruszam i pantografy też się nie podnoszą.

Naucz się pisać konkretnie, a nie wysyłasz nam słowotok. Z oryginalnej treści można się tylko domyślać o co Tobie chodzi.
ZiomalCl


« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2010, 15:02:05 wysłana przez ZiomalCl »

Offline hunter

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1126
    • Zobacz profil
    • kolej.banda.pl
  • Otrzymane polubienia: 5
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #336 dnia: 25 Stycznia 2010, 15:11:58 »
To jest ta misja, gdzie podczepiamy sie pod sklad, ktory wczesniej przyciaga spalinowka? Jezeli tak, to trzeba podleciec do niej i recznie odczepic, powinno dzialac.
Z pozdrowieniami,
Grzegorz Durbajło

http://www.kolej.banda.pl/ - moje kolejowe zdjęcia.

Offline gruha_EU

  • Wiadomości: 170
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #337 dnia: 25 Stycznia 2010, 17:14:44 »
Sceneria: Zwierzyniec TOW
Lokomotywa M62-1145
Zmiana kabiny powoduje domyślne ustawienie kabiny w złym miejscu.
Sprawdzałem na scenerii testowej inne gagary i problem ten występuje w starych kabinach. W kabinach po modernizacji przejście do drugiej kabiny działa, ale wydaje mi się ze sama wysokość kamery jest za mała.
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2010, 17:27:05 wysłana przez gruha_EU »

Offline Dominik333

  • Wiadomości: 212
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #338 dnia: 25 Stycznia 2010, 20:32:48 »
Na Linii 546 o misji z Osobowym tuż przed Nowym Światem wywala mi Null Tracka, dokładnie to gdy wjeżdżam na 1-szy rozjazd za Semaforem wjazdowym. Czy tylko ja tak mam?

Offline vel.debek

  • Wiadomości: 19
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #339 dnia: 25 Stycznia 2010, 20:49:34 »
Witam. Narazie zacznę pytaniem, które chciałem już dawno zadać. Czy jest możliwość zrobienia tak, aby kamera ruszała się wraz z kabiną? Elektrowozem buja w tę i w tę a kamera jak po sznurku, a wiadomo jak buja lokiem to i nami... Tak tylko pytam jeśli się da to fajnie - poproszę, a jeśli nie to trudno.
Pozdrawiam.

Offline kamil90519

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 34
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #340 dnia: 26 Stycznia 2010, 11:41:37 »
Nie, spalinówka nie przyciąga składu, on już tam stoi

Offline Marconi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 392
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 54
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #341 dnia: 26 Stycznia 2010, 19:59:51 »
Przyglądając się pulpitowi EU07 zauważyłem, że klawisz N (odblokowanie silników trakcyjnych i różnicowych) oraz klawisz L (styczniki liniowe wyłączone) animują ten sam przycisk. Czy klawisz L nie powinien być przyporządkowany poleceniu STLINOFF_BT: zamiast FUSE_BT:?
Pozdrawiam.

Offline jacek88

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 126
  • EU07
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #342 dnia: 26 Stycznia 2010, 20:09:10 »
Pytanie nieco z innej beczki:
Co zrobić aby sygnał "jazda manewrowa dozwolona'' wyświetlał się w scenerii Linia 053 na torze z ET22 a nie na torze z EU07-150? Cała sytuacja wyglada w ten sposób, że po odpaleniu scenerii i załączeniu radiotelefonu w ET22 po krótkiej wymianie zdań miedzy mechem, a dyspozytorem wyswietlane jest światło białe dla EU07-150 skoro ona jest nieczynna, a mój ET22 ma caly czas czerwone. Pozdrawiam
PKP INTERCITY

Offline REWIZOR

  • Administrator
  • Wiadomości: 3679
    • Zobacz profil
    • www.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 27
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #343 dnia: 26 Stycznia 2010, 20:11:05 »
Kiedyś było tak: jednego loka odpalałeś shift+1 drugiego shift+2.
Pozdrawiam

Offline Rozi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1931
  • Są zdjęcia = są modele.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 135
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #344 dnia: 26 Stycznia 2010, 20:32:45 »
Kiedyś było tak: jednego loka odpalałeś shift+1 drugiego shift+2.

Nadal tak jest. Dla ET22 wciskamy SHIFT+2.

Offline firleju

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1588
  • bawię się (w) exe...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 120
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #345 dnia: 26 Stycznia 2010, 21:16:55 »
Co trzeba nacisnąć jest napisane w oknie startera po wyborze lokomotywy. Jeśli nie wiesz znaczy, że nie przeczytałeś.
Skrypty do Blendera dostępne tutaj
W miarę aktualne wiki EXE wiki.eu07.es

Offline denver47

  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #346 dnia: 27 Stycznia 2010, 16:54:41 »
Witam. Jestem nowym użytkownikiem MaSZyny.

Mój problem tkwi w tym, że mam problemy z odpaleniem symulatora w trybie pełnoekranowym  (tzn. wszystko się ładuje bezbłędnie, lecz po finalizacji ekran "miga"-  można wykonywać każdą czynność lecz towarzyszy temu owe miganie ekranu)

Pracuję na rozdzielczości 1608x1050 22'', lecz mój problem występuje także na każdej innej rozdzielczości. Wspomnę jeszcze, że gdy nie pracuję w trybie pełnoekranowym wszystko jest ok - również w każdej rozdzielczości (obsługiwanej przez monitor)

Karta graficzna: ATI Radeon HD4850;  Sterowniki: 8.12  (na najnowszych podobnie jak innym symulator się wysypuje)

Win 7 x64

Offline firleju

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1588
  • bawię się (w) exe...
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 120
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #347 dnia: 27 Stycznia 2010, 18:25:46 »
Musisz poczekać na poprawki exe, albo na SPT ;)
Skrypty do Blendera dostępne tutaj
W miarę aktualne wiki EXE wiki.eu07.es

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 11
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #348 dnia: 27 Stycznia 2010, 18:53:22 »
Może spróbuj w ustawieniach Startera wyłączyć lub włączyć synchronizację z częstotliwością monitora.
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline denver47

  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #349 dnia: 28 Stycznia 2010, 11:43:17 »
Próbowałem już wcześniej jednak bez rezultatów

Offline surgeon

  • Wiadomości: 659
  • Zmierzły, opryskliwy, czepialski i mądrala :D
    • Zobacz profil
    • SCN
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #350 dnia: 28 Stycznia 2010, 12:50:08 »
Informacja dla posiadaczy kart ATI: wydane wczoraj najnowsze sterowniki nie rozwiązują problemów z uruchomieniem PC2009.
Cytuj
Podpis problemu:
  Nazwa zdarzenia problemu:   APPCRASH
  Nazwa aplikacji:   EU07.exe
  Wersja aplikacji:   1.2.0.2
  Sygnatura czasowa aplikacji:   00000000
  Nazwa modułu z błędem:   atioglxx.dll
  Wersja modułu z błędem:   6.14.10.9252
  Sygnatura czasowa modułu z błędem:   4b22aad4
  Kod wyjątku:   c0000090
  Przesunięcie wyjątku:   008e038f
  Wersja systemu operacyjnego:   6.0.6002.2.2.0.768.3
  Identyfikator ustawień regionalnych:   1045
  Dodatkowe informacje 1:   8b02
  Dodatkowe informacje 2:   fc32325cff515bd3dad46c9c08a45f02
  Dodatkowe informacje 3:   9852
  Dodatkowe informacje 4:   8c47213ae3455be265a847e14eb5e174
Ra: Ostatnio dochodzę do wniosku, że cybernetycznie to kura ma podobne skomplikowanie, co obecne komputery. A jest tańsza, zdrowsza, a jak się zepsuje, to wywalić na kompost można.

Offline Eryś

  • Wiadomości: 87
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #351 dnia: 28 Stycznia 2010, 14:58:12 »
Witam.
Czytając cały wątek nie trafiłem na problem, który wystąpił u mnie.
A mianowice w scenerii Bałtyk (misja IC Mewa), jadąc między drzewami, nagle część znich zrobiła się biała a po chwili wróciło wszystko do normy. Podobnie było na innych sceneriach. Zastanawiam się czy to nie problem sterowników?
pozdrawiam
ps. piszę z pracy i nie pamietam dokładnych paramentrów karty graficznej-podam je jak wrócę do domu (napewno jest to zintergrowana GF bodaj 8600m 256MB ale w domu sprawdzę dokładnie)
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2010, 15:03:56 wysłana przez Krzysiek626 »
Pozdrawiam
Eryk "Eryś" Konieczny

Offline Tomcio

  • Wiadomości: 186
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #352 dnia: 28 Stycznia 2010, 17:12:28 »
...nagle część znich zrobiła się biała a po chwili wróciło wszystko do normy. Podobnie było na innych sceneriach....
Mam podobnie jednak tak szybko to nie wraca do normy. Bałtyk tylko drzewa potracił, a Zwierzyniec ciut więcej.
Ostatnia wklejka pokazuje granicę gdzie wszystko wraca do normy

Windows XP. GF9600GT sterowniki 195.62
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2010, 17:20:03 wysłana przez Tomcio »
Poszukuje zdjęć Ep05-03, 22, 26 i Ep09-039 Eu/EP07 - 431 - 1046 najlepiej w rozdzielczości najlepiej minimum 1920/1080 im większe tym lepsze ;) Mogą być skany z dawnych lat. Potrzebne ze względów sentymentalnych. Nie będą rozpowszechniane. Z góry dziękuję

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5904
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 428
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #353 dnia: 28 Stycznia 2010, 19:09:04 »
Trzeba sprawdzić w opcjach sterownika jakość wyświetlania tekstur. Powinno się poprawić po ustawieniu wyższej jakości.

Offline Tomcio

  • Wiadomości: 186
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #354 dnia: 28 Stycznia 2010, 20:53:32 »
Trzeba sprawdzić w opcjach sterownika jakość wyświetlania tekstur. Powinno się poprawić po ustawieniu wyższej jakości.
Przestawiłem i więcej chyba się już nie da. Sprawdzałem po zmianie na trasie Zwierzyniec. Pomogło na początku szlaku. Jednak tuż przed Pawianowem miałem znów brak tekstur drzew.
Poszukuje zdjęć Ep05-03, 22, 26 i Ep09-039 Eu/EP07 - 431 - 1046 najlepiej w rozdzielczości najlepiej minimum 1920/1080 im większe tym lepsze ;) Mogą być skany z dawnych lat. Potrzebne ze względów sentymentalnych. Nie będą rozpowszechniane. Z góry dziękuję

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5904
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 428
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #355 dnia: 28 Stycznia 2010, 20:57:57 »
Antyaliasing i filtrowanie na maksa, także potrójne buforowanie włącz.
W załączniku masz wszystkie ustawienia jakie ja dałem. Napisz czy pomogło.
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2010, 21:06:49 wysłana przez Krzysiek626 »

Offline Tomcio

  • Wiadomości: 186
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #356 dnia: 28 Stycznia 2010, 22:08:19 »
...Napisz czy pomogło.
Pomogło. Przynajmniej na trasie Zwierzyniec (na razie Bałtyku nie sprawdzałem). Bardzo dziękuję. Co ciekawsze FPS-y drastycznie skoczyły. Na poprzednich ustawieniach osiągałem około 60 stałych FPS-ów, to teraz nie schodziły poniżej 80-ciu i dochodziły do ok 250-ciu.
Jeśli coś mogę zasugerować to by dodać do paczki (wraz z sp) opis z zalecanymi ustawieniami sterowników karty graficznej. Sporej grupie osób mogło by pomóc i wyjaśnić.
Jeszcze raz dziękuję
« Ostatnia zmiana: 29 Stycznia 2010, 06:37:06 wysłana przez Krzysiek626 »
Poszukuje zdjęć Ep05-03, 22, 26 i Ep09-039 Eu/EP07 - 431 - 1046 najlepiej w rozdzielczości najlepiej minimum 1920/1080 im większe tym lepsze ;) Mogą być skany z dawnych lat. Potrzebne ze względów sentymentalnych. Nie będą rozpowszechniane. Z góry dziękuję

Offline ST44-003

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 2901
  • EU07-001
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 252
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #357 dnia: 28 Stycznia 2010, 22:13:03 »
Polecę również radę @Krzyśka dla kart GF6600 :) U mnie na Lini 61 nie wyświetlało w ogóle tekstur za Lublińcem, teraz mam wszystkie a i FPS skoczył jeszcze wyżej :)
« Ostatnia zmiana: 29 Stycznia 2010, 06:35:54 wysłana przez Krzysiek626 »

Offline MaciejZ

  • Wiadomości: 342
  • Latamy by ratować ;) Pozdro z góry!
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 65
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #358 dnia: 28 Stycznia 2010, 22:45:57 »
Witam. Ja z kolei zauważyłem u siebie mały problem, który jednak staje się uciążliwy. Dzieje się to na wszystkich trasach. Gdy jadę na trasie obraz klatkuje się co ok. 5-7 sekund. Ta przerwa trwa dosłownie mniej niż pół sekundy. Nie ma to nic wspólnego z FPS, bo na trasach mam ok. 70-80 i w momencie klatkowania nie obniża się. Zauważyłem, że dzieje się tak gdy wjeżdżam w rejony gdzie jest las (mam na myśli tą ścianę lasu, nie drzewa).

Offline Eryś

  • Wiadomości: 87
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Paczką Całościową 2009
« Odpowiedź #359 dnia: 28 Stycznia 2010, 23:10:51 »
Antyaliasing i filtrowanie na maksa, także potrójne buforowanie włącz.
W załączniku masz wszystkie ustawienia jakie ja dałem. Napisz czy pomogło.
Również i w moim przypadku pomogło
Podziękować
Eryk
« Ostatnia zmiana: 29 Stycznia 2010, 06:36:24 wysłana przez Krzysiek626 »
Pozdrawiam
Eryk "Eryś" Konieczny