Autor Wątek:  Quark i testowo  (Przeczytany 5215 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kozi

• Prosto z Serca Europy...
  • Otrzymane polubienia: 2
Quark i testowo
« dnia: 24 Kwietnia 2004, 18:53:48 »
Słyszałem że trwa Łączenie tych tras w zwiazku z tym mam pytanie.
Czy dojdzie jakiś zelektryfikowany odcinek czy nie??
"... W Moich Snach Wciąż WŁOSZCZOWA !!!"

Offline EU07-483

• Zasłużony dla Symulatora
  • EU07-483
    • Super spółka :)
  • Otrzymane polubienia: 168
Quark i testowo
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Kwietnia 2004, 19:02:47 »
Nie jestem pewien ale ktoś chyba pisał kiedys, że pracuje nad elektryfikacją Testowa aby można było go połączyć z Quarkiem.
Jak będę duży zostanę maszynistą!

Offline Dżyszla

• mgr inż. Dżyszla Homepage
  • Otrzymane polubienia: 6
Quark i testowo
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Kwietnia 2004, 20:07:49 »
byłe testowo jest już od dawna połączone z wycinkiem quarka. Łączenie w całości nie jest za bardzo możliwe, gdyż obie scenerie nachodziłyby na siebie.

Testowo nie miało być i nie będzie elektryfikowane. Nie ma pieniędzy na to.

Offline uetam

• Otrzymane polubienia: 6
Quark i testowo
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Kwietnia 2004, 21:43:00 »
Ja tam proponuje aby juz nic do quarka nie dorzucac, bo fps spadnie jeszcze bardziej...

Offline Dudus

• Otrzymane polubienia: 0
Quark i testowo
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Kwietnia 2004, 23:40:35 »
Czy być morze ktoś łączy Quarka i Testowo razem w sposób profesjonalny - tego nie wiem. Ale mogę wam powiedzieć jak to zrobić tak na poczekaniu od ręki. Tak całkiem po ,,Rusku". Obie scenerie pełne razem. Mam to od lutego. Nikolas nawet zgodzil się postawic to u siebie na stronce ,,www" tylko ja się wachałem z wysłaniem bo MatEUzs zadał mi pytanie: Czy jeżdżą u Ciebie pociągi które poprzednio jeździły w Testowie ? Szczerze mówiąc nie przypominam sobie żeby w Testowie był jakiś pociąg ,,dumb" prowadzony przez AI. Ale to pytanie stało się dla mnie wyzwaniem. Postanowilem zrobić coś żeby tam pojechał jakiś AI, niczego nie będąc pewien i... udalo się. Poprostu wpuściłem do Testowa ten pospieszny ze Skwarek. Tylko tak że on wyjeżdża faktycznie ze Skwarek a nie z przed Wielkiego Kaca, i do Kończyn dojedzie.
Z prądem taniej, szybciej i czyściej. Obojętnie czy na: 25kV, 15kV, 3kV a niekiedy jeszcze mniej.

Offline Dudus

• Otrzymane polubienia: 0
Quark i testowo
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Kwietnia 2004, 19:37:14 »
Te linie oczwiście krzyżują się - potwierdzam to. Tylko na różnych poziomach. Dlatego jazda jest możliwa. Powstały jedynie bugi terenowe: Na szlaku Testowo-Retro i trochę w okolicach Zaczynka grunt włazi na tory. A na szlaku: WK Dolny - Mydelniczka - Zatyle jest  jakby wiadukt zrobiony z lasu i przewody wysokiego napiecia nad torami Quarka zrobione z torów Testowa.  Spadek FPS jest nieznaczny. FPS był przeze mnie wielokrotnie badany. I powiem raz jeszcze że najwięcej pożerają inne pojazdy i pociągi będące w ruchu lub gotowe do ruchu. Proszę zauważyć że po 1 godz od uruchomienia symka wszyskie AI sa już u celu zatrzymane. Natomiast ,,Ty" będąc w kabinie możesz teraz pojeżdzić ze znacznie lepszym FPS niż na tej samej trasie w rozkładowym symka czasie. Na dowód tego proszę sprawdzić trasę: Jelitkwo - Nowy Sad. Gdzie moja teoria się potwierdza. Ta trasa jest badzo bogata w elementy infrastruktury, teren, obiekty. Nawet trakcja srebrzy się na tle lasu gdy jest widziana pod odpowiednim kątem. A pomimo wszystko jest bardzo dobry FPS - dlaczego ???  Własnie dlatego że jest tylko 1 pociąg w ruchu !
PRZY OKAZJI SŁOWA UZNANIA DLA AUTORA JELITKOWO - NOWY SAD ZA PRZEDE WSZYSTKIM CIEKAWY PLENER !!!
Z prądem taniej, szybciej i czyściej. Obojętnie czy na: 25kV, 15kV, 3kV a niekiedy jeszcze mniej.

Offline EU07-483

• EU07-483
    • Super spółka :)
  • Otrzymane polubienia: 168
Quark i testowo
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Kwietnia 2004, 22:44:09 »
Cytat: "Dudus"
A pomimo wszystko jest bardzo dobry FPS - dlaczego ???  Własnie dlatego że jest tylko 1 pociąg w ruchu.

Ale to już nieraz było pisane na forum, że najwięcej fps-ów zżerają poruszające się po trasie pociągi, zmieniające się sygnały i zwrotnice czyli jednym słowem EVENTY.
Jak będę duży zostanę maszynistą!

Offline SQT

• Otrzymane polubienia: 87
Quark i testowo
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Kwietnia 2004, 18:55:15 »
To tu chyba niejest potrzebna  super karta graficzna tylko mocny procek i ram