Może nie jest to do końca w temacie całej dyskusji, ale chyba bardziej poczytnego wątku o tej tematyce na forum nie ma, toteż zamieszczam tutaj.
Miałem odważne plany skonstruować własny pulpicik do siódemki, ale z powodów o których rozpisywać się nie będę, postanowiłem się rozstać z tym co mam. Trochę się tego nazbierało, co i ile, to niżej jest napisane. Wszystkich którzy byliby zainteresowani staniem się szczęśliwymi posiadaczami tegoż, zapraszam do kontaktu przez PW; tam też bardziej szczegółowych informacji udzielę jeżeli ktoś będzie potrzebował. Wolałbym rozstać się od razu z całością (pojedyncze rzeczy mogą zostać jeżeli nie będą komuś potrzebne, ale wtedy czeka je śmietnik), ewentualnie może być dla kilku osób jeżeli się umówią jakoś żeby to między siebie podzielić. Dla mnie bez różnicy. Uprzedzam od razu że: raz, za "Bóg zapłać" nie oddam; dwa, wozić tego nigdzie nie będę (bo nie mam jak ani czym);
A co jest, to idzie to tak: (Co - ile - uwagi)
"Manometry z poloneza" - 3 - obrotomierze z borewicza z tarczami i wskazówkami z właściwych manometrów;
Płytka przekaźników x8 - 2 - docelowo do załączania i wyłączania lampek pulpitu;
Autotransformator 4-suwakowy 2,5kW - 1 - do zasilania i regulacji jasności żarówek;
Transformator 230/24 0,32kW - 1 - do zasilania żarówek;
Mierniki analogowe różne - około 10 - ---
Klucz załączania ogrzewania elektrycznego - 1 - ---
Przełączniki pakietowe 10A - 5 - ---
Lampki kontrolne LS48 - około 20szt. - pakiecik: oprawka plastikowa, metalowa, ramka, szkiełko i żarówka na 24V - różnych elementów różne ilości, nie wszystkie uda się skompletować;
Obudowy manometrów zatablicowych - 3 - "tyłek" od manometru, ramka, szybka i uszczelki;
Kierownica z Żuka wraz z zaślepką - 1 - ---
Szpeja przeróżne - kable, przekaźniki, drobiazgi różnej maści, elektronika, i inne - całe pudło;
Dokumentacja, projekty, rysunki, itd. wykonane na potrzeby konstrukcji - jeżeli ktoś chce;
Tak na zakończenie tego przydługiego już postu, dodam tylko że mam nadzieję że się to komuś przyda bardziej niż mnie :)