Autor Wątek:  Zmniejszanie tekstur  (Przeczytany 5244 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AluEU

• ZbanowanyZbanowany
  • Otrzymane polubienia: 0
Zmniejszanie tekstur
« dnia: 07 Sierpnia 2009, 14:47:53 »
Mam problem, bo zrobiłem domek (sam) wszystko (?) ale chciałbym zrobić drzwi,okna itp. Jak mam to zrobić? Jak zrobić, żeby tekstura była mała?

Formułuj swoje pytania w sposób logiczny.
Quark-t
« Ostatnia zmiana: 11 Sierpnia 2009, 12:21:42 wysłana przez Quark-t »

Offline libertyn89

• Otrzymane polubienia: 2
Odp: Zmniejszanie tekstur
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Sierpnia 2009, 14:50:50 »
A mozesz jeszcze raz, spokojnie napisac co zrobiles i jaki efekt chcesz uzyskac? Bo nie rozumiem czy zrobiles model domku i dales za duza teksture? Jesli chcesz ja zmnejszyc to zrob to w jakims programie graficznym, a jak chcesz przerobic model, no to zrob to w tym programie, w ktorym ow model wykonales.
Pozdrawiam, Karol

Offline AluEU

• ZbanowanyZbanowany
  • Otrzymane polubienia: 0
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Sierpnia 2009, 16:05:54 »
A mozesz jeszcze raz, spokojnie napisac co zrobiles i jaki efekt chcesz uzyskac? Bo nie rozumiem czy zrobiles model domku i dales za duza teksture? Jesli chcesz ja zmnejszyc to zrob to w jakims programie graficznym, a jak chcesz przerobic model, no to zrob to w tym programie, w ktorym ow model wykonales.

Zrobiłem domek ale chcemęzrobić do niego okna. (Koniec zdania, nowe z dużej litery) Jak zrobić, żeby okno nie było na całej ścianie domku? W 3DS Max2009?

Pisz logiczniej i poprawniej.
Quark-t
« Ostatnia zmiana: 11 Sierpnia 2009, 12:19:33 wysłana przez Quark-t »

Offline libertyn89

• Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Sierpnia 2009, 16:15:54 »
i jak zrobic zeby okno nie bylo na calej scianie domku?

To juz zalezy co chcesz dokladnie zrobic. Jesli ma to byc okienko od razu w modelu, czyli dziura w scianie, to polecam ten watek http://eu07.pl/forum/index.php/topic,9075.0.html gdzie jest opisane korzystanie z funkcji wycinania. Natomiast jesli to okienko ma byc na teksturze, no to musisz zrobic odpowiednia teksture (czytaj taka, w ktorej okno nie bedzie na cala sciane).
Pozdrawiam, Karol