W pierwszym zdaniu chciałem się przywitać ponieważ jest to mój pierwszy post na Waszym forum … do tej pory tylko czytałem i się uczyłem. Mam nadzieje że przyjmiecie kolejnego maniaka „Maszyna” do swojego grona.
Z symulatorem mam też nieduże doświadczenie, uruchamiam go przez RA i niestety spotykam się z wieloma problemami. Z wieloma sobie poradziłem ale …... używacie takiej gwary że czasami po prostu nie wiem o czym piszecie. ;) Ostatnio ciągnąłem skład z lokomotywą EU-07 jakieś 15 lat temu kiedy byłem jeszcze w szkole i trochę wypadłem z obiegu …... pamiętam to było z Białegostoku do Warszawy, szkoda że nie ma w „Maszynie” takich scenerii.
Teraz jakiem mam bieżące problemy ….
1.Nie jestem wstanie odpalić żadnej scenerii z dieslem, od razu wyrzuca mi komunikat „Player init failed” Oczywiście znalazłem listę błędów i wychodzi że są dwa takie same składy o takiej samej nazwie ale jak ja to mam zmienić to już jest dla mnie magia.
2.Lokomotywa się „pali” Opisze to na przykładzie scenerii „Zwrotnicowo” ale zdarza się to w każdej innej analogicznej sytuacji. Wszystko działa do momentu kiedy przepinam lokomotywę na koniec składu, dostaje zielone światło i ruszam, ujeżdżam 50 metrów, nagle załączają się same hamulce, skład hamuje i koniec. Zbicie bezpiecznika nadmiarowego nic nie daje, lokomotywa już nie ruszy, jedynie co to mogę sobie po trąbić.
Zmiana lokomotywy też nic nie daje, za każdym razem kiedy dochodzi do odczepienia i ponownego podczepienia lokomotywa umiera a za nią cała sceneria.
Mam nadzieję że macie jakieś pomysły, tylko błagam piszcie jak dla laika, kretyna ….. jak dla blondynki. Krok po kroku, wtedy na pewno zrozumiem ;)
Pozdrawiam
Bartek