Autor Wątek:  Wywala symulator przy wczytywaniu tekstur  (Przeczytany 4056 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jageer

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1410
  • Jak Sz to tylko na Tm....
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 48
Wywala symulator przy wczytywaniu tekstur
« dnia: 16 Maja 2009, 11:49:16 »
Nie wiem co się dzieje, ale w niektórych sceneriach tak jest. Ścieżki wszystkie się zgadzają, tekstury posiadam. Zmieniałem tekstury i to samo. Oczywiście posiadam paczkę całościową i starter @Ra. Próbowałem wszystkich metod, jakie mi są znane i nic nie pomagają :/ Log dodałem w załączniku.

Oprócz tego Krzyżową i Bochnię wywala mi po wypisaniu przez loga: GlobalInitTime OK
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2009, 12:19:45 wysłana przez jageer »
Musi to robić delikatnie, bo jak nie umie to semafor opadnie...

Offline EP07-1057

  • Wiadomości: 380
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Wywala symulator przy wczytywaniu tekstur
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Maja 2009, 15:39:22 »
Najlepiej jeszcze raz przeinstaluj symulator i obserwuj co się dzieje. Potem napisz ewentualnie jeszcze raz. Po logu nic nie można rozpoznać.
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2009, 16:02:20 wysłana przez REWIZOR »
K:83261 Odjazd M:Pan będzie łaskawy spojrzeć na semafor K:Osobówka zasłania pytałem czy wolny pan nie odpowiedział, M:Pan nie pytał tylko gadał odjazd! K: Ja nie wiem co to się dzisiaj z tym radiem u wszystkich dzieje...

Offline pinokio

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 183
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 43
Odp: Wywala symulator przy wczytywaniu tekstur
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Maja 2009, 17:16:20 »
A jakie masz wpisy do ep09? Miałem taki sam problem gdy we wpisie miałem 104e a gdy zmieniłem na 104e1 było dobrze np;                                                                                                       node -1 0 EP09-046 dynamic PKP\EP09 ep09-046.bmp 104E 0.0 headdriver 3 0 enddynamic
node -1 0 EP09-046 dynamic PKP\EP09 EP09-046.bmp 104E1 0.0 headdriver 3 0 enddynamic
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2009, 21:23:43 wysłana przez pinokio »
Miejsce pracy: FH14 500

Offline Rudzik

  • Wiadomości: 2028
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 103
Odp: Wywala symulator przy wczytywaniu tekstur
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Maja 2009, 17:24:52 »
Nie masz czasem dwóch takich samych numerów EPoki, ale nie tekstury, tylko o nazwę mi chodzi. Popatrz dobrze, bo przy tym też lubiło wywalać.

Offline jageer

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1410
  • Jak Sz to tylko na Tm....
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 48
Odp: Wywala symulator przy wczytywaniu tekstur
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Maja 2009, 18:09:30 »
Nie masz czasem dwóch takich samych numerów EPoki, ale nie tekstury, tylko o nazwę mi chodzi. Popatrz dobrze, bo przy tym też lubiło wywalać.

Tak było zrobione, usunąłem jedną epoke i nic. To samo.
Najwyraźniej trzeba jeszcze raz wrzucić symka od początku :)
Musi to robić delikatnie, bo jak nie umie to semafor opadnie...

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: Wywala symulator przy wczytywaniu tekstur
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Maja 2009, 11:01:15 »
A może tak, jakie komunikaty się pojawiają?? A na jakim exe jedziesz? Po za tym jeśli miałbyś brak tekstur to miał byś tylko białe modele, tak jak miałem ja, a nie odrazu by Ci "wywalało".


   « Dodano: 17 Maja 2009, 11:02:28 »
Loading - text model: dynamic\pkp\sm42\sm42.t3d -sprawdź czy posiadasz ten plik.
Pozdrawiam, szym13.

Offline WSK

  • Wiadomości: 340
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Wywala symulator przy wczytywaniu tekstur
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Maja 2009, 13:11:40 »
Loading - text model: dynamic\pkp\sm42\sm42.t3d -sprawdź czy posiadasz ten plik.
Pozdrawiam, szym13.
Jeżeli by nie posiadał to by wywalił komunikat "cannot load dynamic/pkp/sm42/sm42.t3d"
Z tego co wyczytałem jageer'owi żadne powiadomienie nie wyskakiwało.

Po za tym jeśli miałbyś brak tekstur to miał byś tylko białe modele, tak jak miałem ja, a nie odrazu by Ci "wywalało".
Mu się nie chce symulator wczytać a nie tekstury...
...

Offline Szymoniak

  • Wiadomości: 317
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: Wywala symulator przy wczytywaniu tekstur
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Maja 2009, 14:14:13 »
Ścieżki wszystkie się zgadzają, tekstury posiadam.

Kolega pisze że ma wszystkie tekstury, jakby sądził że to wina ich braku, więc ja pisze że tekstury nic nie mają do wywalenia symka...

Offline youBy

  • Deweloper
  • Wiadomości: 6164
  • Co tam?
    • Zobacz profil
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 870
Odp: Wywala symulator przy wczytywaniu tekstur
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Maja 2009, 14:16:19 »
Nieprawda. Brak tekstury związanej z torem/drogą/rzeką (podanej w parametrach) powoduje zamknięcie symulatora.
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline jageer

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1410
  • Jak Sz to tylko na Tm....
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 48
Odp: Wywala symulator przy wczytywaniu tekstur
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Maja 2009, 17:56:40 »
Nieprawda. Brak tekstury związanej z torem/drogą/rzeką (podanej w parametrach) powoduje zamknięcie symulatora.

Tekstury są.
Tak jak podałem log niby wczytana tekstura jest ok, no i wywala błąd że program przestał odpowiadać ble ble.....
Wrzuciłem wszystko od nowa i póki co działa :)


Zamykam.
REWIZOR
« Ostatnia zmiana: 18 Maja 2009, 17:58:05 wysłana przez REWIZOR »
Musi to robić delikatnie, bo jak nie umie to semafor opadnie...