Witam, szukałem na forum (może za słabo?) i nie znalazłem rozwiązań na kilka problemów:
- po doinstalowaniu dizelpacka podczas uruchamianiu np
Jelitkowa czy
Zwierzyńca ze składami dodanymi przez dizelpack (np sm42 czy st44) wyskakuje "player train init failed".
Grzebałem w scn od tras, bo zrozumiałem ze chodzi o to, żeby w jednym scn'ie lokomotywa o konkretnym numerze była tylko raz?
No więc w żadnym scn nie było nigdzie tej samej lokomotywy dwa razy a błąd wyskakiwał nadal... czy może chodzi o to że ta sama lokomotywa w
<>ogóle we wszystkich scenariuszach może być tylko raz?
Nowymi lokomotywami udaje si
ę pojeździć tylko poprzez aplikację kolegi @Ra (ukłony dla kolegi) podmieniając oryginalną lokomotyw
ę ze scenerii na jakąś inną.
Tutaj również "ciekawostka": np. przy takiej podmianie mam powiedzmy ST44 i tam te kilka egzemplarzy, na liście na karcie "dostępne pojazdy do edycji składu" tylko jedna (ST44-1037) ma status "normal", reszta ma "dumb" i po wybraniu ich wyskakuje to co wcześniej czyli player train... wiadomo. Problem jest mało ważny jeżeli choć jedna lokomotywa ma "normal", ale np w przypadku SU45 wszystkie egzemplarze mają status "dumb" i tak zwana kicha... nie wiem, brakuje jakichś chk czy czegoś? przeprowadzone śledztwo wykazuje, że ta działająca st44 pochodzi z dizelpacka, natomiast te niedziałające sztuki z CCCP packa...
- tenże starter zachowuje s
ię jakby miał problem z wykryciem posiadanego taboru, gdyż zaraz po odpaleniu nie widzi wszystkiego na karcie "posiadany tabor", całość pojawia się dopiero po kliknięciu "sprawdź tabor". chyba konsekwencją tego jest fakt, że po wejściu w zakładkę "składy" na karcie "dostępne pojazdy do edycji składu" nie ma wszystkich lokomotyw, np jest ST44 (choć jak wspominałem przed chwilą działa tylko st44-1037) ale brakuje M62, TEM2, (czyli tych z CCCP packa) ET24 (ściągnięta i rozpakowana gdzie trzeba, wpisy do dynamic.dat porobione), które figurują w sekcji "posiadany tabor" chocia
ż dopiero po kliknięciu na "sprawdź tabor".
i O co kurde chodzi?
Gdzie i czego brakuje?
- trzecia i najśmieszniejsza sprawa dotyczy su46, a mianowicie wszystko si
ę odpala, lokomotywa działa i ma si
ę dobrze, natomiast wygląda co najmniej hmm
mm, groteskowo (załączam screena, mam nadzieje że si
ę dołączy :) )
Jakiś pomysł co si
ę stało?
Dodam
, że występuje to zarówno na su46-010 i -022 (tekstury w tga, górne pół obrazka) jak i na sp-47 (tekstura w bmp, dolne pół)
.Chyba tyle, jeżeli ktoś czuje si
ę na siłach, to byłbym wdzięczny za pomoc
.Proszę edytować swój post, zbyt dużo poprawek nie mam na to czasu. Zdania temat od wielkiej litery i reszta.
EDIT: Zalogowałeś się ponownie, olałeś moje uwagi więc z grubsza poprawie. Następnym razem, post poleci na bocznicę.
REWIZORPisałem odpowiedź, jednocześnie na bieżąco testując rozwiązania... Właśnie miałem poprawić tego posta. Wiem że wdawanie się w dyskusje z moderatorem nigdy dobrze nie wróży, ale na swoją obronę dodam że jedyne błędy to małe litery na początku zdań i parę zwykłych liter zamiast polskich znaków. Dzięki za pracę włożoną w poprawki, ale może trochę wyluzuj...
No to na początek za kłamstwo.
REWIZOR