Autor Wątek:  Strona pobierania symulatora nie posiada linka do jego pobrania  (Przeczytany 5175 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AlbertS

• Proszę o kontakt w sprawie trasy 139
  • Otrzymane polubienia: 0
Strona pobierania symulatora nie posiada linka do jego pobrania
« dnia: 26 Września 2015, 20:35:42 »
Witam.
Od wielu lat korzystałem z tego symulatora i jest mi bardzo bliski jako ulubiona gra.
Niestety ostatnio klęknął mi dysk twardy i straciłem całego symulatora wraz ze wszystkimi jego dodatkami.

Starałem się od nowa na nowym dysku zainstalować tą grę, ale niestety strona na której mogę pobrać symulator

http://eu07.pl/index.php?id=pobierz&post=maszyna-1504

nie nawiązuje do takiej możliwości.

Mam przeglądarkę Firefox kompa Intell Core2duo 2,33GHz 3GB DDR i dysk 2TB System XP profesional.

Proszę o jakieś wskazówki.

Pozdrawiam Albert

Dodano: 26 Września 2015, 20:43:57
Dodam że strona ta

http://eu07.pl/theme/Maszyna/pobierz.html

Nie uruchamia linka do pobierania talko wysyła na mojego kompa jakiś torent który nie działa.

Także kliknięcie odnośnika Tutaj wyświetla jakieś bzdury.           67d8118a795a4b0f92afcb0dfc966bf8  MaSzyna_15_04.7z
Regulamin obowiązki pkt 16. Proszę to poprawić.
Sawi

Brak reakcji. Ostrzeżenie. Bocznica.
Benek
« Ostatnia zmiana: 29 Września 2015, 16:26:42 wysłana przez Benek »

Online matek123

• Moderator
  • Otrzymane polubienia: 2211
Odp: Strona pobierania symulatora nie posiada linka do jego pobrania
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Września 2015, 21:13:34 »
Musisz pobrać klienta torent i dopiero uruchomić ten plik. Wtedy ten program ściągnie paczkę całościową. Kliknięcie tutaj to jest link do pliku sumy kontrolnej czy cała paczka się ściągnęła w przypadku jakiś problemów.
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline AlbertS

« Odpowiedź #2 dnia: 26 Września 2015, 22:05:52 »
Bardzo dziękuję za wskazówkę.

Faktycznie zainstalowałem to jakieś badziewie torentowe, ale nie znam tego typu kombinacji.

Te torenty to tylko dodatkowe złośliwe oprogramowania które tylko mieszają w sieci.
Czy nie można było jak kiedyś Maszyne ściągać z przeglądarki? po co te dodatkowe utrudnienia i stwarzanie innym możliwości inwigilacji...

Pozdrawiam.
Sawi
« Ostatnia zmiana: 26 Września 2015, 23:29:32 wysłana przez Sawi »

Offline SKP

• Zasłużony dla Symulatora
  • Stwierdzanie Końca Pociągu
    • Śledź na bieżąco odjazdy z Twojego ulubionego przystanku - Gdańsk
  • Otrzymane polubienia: 32
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Września 2015, 22:22:42 »
Torrenty same w sobie nie są źródłem złośliwego oprogramowania i innego zła, jakie tylko istnieje na tym świecie. Pobieranie przez sieć BitTorrent jest jedyną opcją, która pozwala na nieobciążanie serwera MaSzyny. Oczywiście istnieją aplikacje pobierane przez tę sieć, które są szkodliwe, ale to zależy od danej aplikacji, a nie od sieci. Do łączenia się ze stronami www korzystasz z protokołu HTTP, a przecież ten sam protokół również służy do rozprzestrzeniania złośliwego oprogramowania... Pobieranie MaSzyny przez plik torrent jest całkowicie bezpieczne.
Scenarzysta teoretyk. Trasopisarz doświadczalny.

Offline AlbertS

« Odpowiedź #4 dnia: 26 Września 2015, 22:38:02 »
Bardzo dziękuję za te istotne informacje.

Niemniej jednak uważam że my sami jesteśmy sobie winni, że niema uczciwości i cały czas są kombinacje aby jeden drugiego tylko przechytrzyć.
Przez to tworzy się cała masa kolejnych programów i tworzenia następnych utrudnień.
Ja rozumiem że cały czas występuje tzw. postęp techniczny i wymagania nowelizacji do tego są niezbędne, by to wszystko chciało współpracować, ale niestety nie myśli się wówczas o tym aby program był jak najprościej zsynchronizowany do starszych, tylko aby on przynosił mu po trupach zyski nie patrząc na nic.

Z wyrazami szacunku Albert
Sawi
« Ostatnia zmiana: 26 Września 2015, 23:29:43 wysłana przez Sawi »

Offline HTD

• "Twoja stara mieszka w Boldach" xD
    • I like trains
  • Otrzymane polubienia: 33
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Września 2015, 00:29:14 »
Panie Albercie, wystawić plik 4GB nie jest łatwo (ani tanio), żeby jeszcze było szybko. Tzn szybko do pobrania. A dzięki torrentowi plik jest jednocześnie dostępny u wszystkich osób, które go pobrały, albo w danej chwili pobierają. Dzięki temu prędkości wysyłania od każdego użytkownika dodają się. To pozwala pobierać plik praktycznie tak szybko, jak na to pozwala łącze pobierającego. Torrent nie tylko jest tańszy, ale i szybszy, oczywiście pod warunkiem, że odpowiednia ilość osób stale ten plik ma udostępniony u siebie. Ale jak widzę - społeczność MaSzyny jest spora i jest dokładnie jak opisałem - prędkość ściągania jest równa maksymalnej. Czyli lepiej się po prostu nie da. Hostingi (czyli miejsca gdzie można wgrać plik do pobrania) mają takie wady: albo są drogie, albo są wolne, albo mają limity na ilość pobrań. Torrent jest pozbawiony tych wszystkich wad.
Polecam oryginalnego klienta Torrent pod Windows BitTorrent. Jest lekki, szybki, darmowy i bezpieczny.

Offline QGforcing

• Otrzymane polubienia: 27
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Września 2015, 07:26:28 »
W dziale anglojęzycznym jest przyklejony temat, w którym jeden z użytkowników stworzył mirrory. Link do niego --> http://eu07.pl/forum/index.php/topic,26910.0.html