Autor Wątek:  Możliwość łączenia taboru zagranicznego z PKP w MaSzynie  (Przeczytany 4626 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyrystor

• ZbanowanyZbanowany
  • Otrzymane polubienia: 2
Z tego forum korzystają obcokrajowcy, którzy również grają w MaSzynę (Włosi i Brytyjczycy). I któregoś dnia wpadłem na pomysł czy gdyby Ci użytkownicy zaczęli tworzyć tabor BR i FS do symulatora, zyskał by on na popularności?

Offline EP07-1057

• Otrzymane polubienia: 0
Odp: Możliwość łączenia taboru zagranicznego z PKP w MaSzynie
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Grudnia 2010, 11:13:58 »
A pomyślałeś o trasach, sygnalizacji?
K:83261 Odjazd M:Pan będzie łaskawy spojrzeć na semafor K:Osobówka zasłania pytałem czy wolny pan nie odpowiedział, M:Pan nie pytał tylko gadał odjazd! K: Ja nie wiem co to się dzisiaj z tym radiem u wszystkich dzieje...

Offline Krzystek60

• Otrzymane polubienia: 1
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Grudnia 2010, 11:23:27 »
Strasznie dużo do zrobienia by było, zdjęcia na tekstury sygnalizacji, oznaczeń, taboru, nowa trakcja. Praktycznie nierealne, ale jakby się dogadać z obcokrajowcami to może takie zdjęcia, dane by się uzyskało to może ten pomysł wszedł by w życie.
Nie ważne jaki popełnisz błąd... Ważne jest to żeby nie powtórzyć go jeszcze raz.

Offline Tyrystor

• ZbanowanyZbanowany
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Grudnia 2010, 12:08:22 »
No fakt pracy dużo by było, ale za to jaki efekt by był.

Offline Sawi

• Zasłużony dla Symulatora
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
  • Otrzymane polubienia: 751
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Grudnia 2010, 12:27:53 »
@Tyrystor mam pytanie jaki ty widzisz w tym swój wkład? Bo chyba nie myślisz, że wystarczy iż rzucisz pomysł, a resztę wykonają za ciebie inni. Masz zamiar pomóc w tym przedsięwzięciu, czy tylko rzucasz pomysł? Bo z tego co na razie widzę rzuciłeś pomysł, ale jak dla mnie konkretów z twojej strony brak. Jeśli to kolejne przedsięwzięcie na zasadzie chłopaki rzucam pomysła, ale szukam kogoś kto za mnie to wykona, to daruj sobie. Już niejeden pisał co on niby nie chce zrobić, ale na chęciach się tylko skończyło.
« Ostatnia zmiana: 25 Grudnia 2010, 12:41:49 wysłana przez Sawi »
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline Tyrystor

• ZbanowanyZbanowany
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Grudnia 2010, 12:54:12 »
@Sawi spojrzałeś na to z innej strony, ponieważ ja tylko zapytałem czy była by możliwość a nie zmuszać kogoś do pracy a ja będę siedział i się patrzył. Nie, bo jeżeli ktoś by zgłosił propozycję chęci tworzenia z własnej woli to proszę bardzo, podoba mu się to to niech tworzy, chce pomóc to niech pomaga usprawniać symulator.

Offline adsim

• Moderator
  • Otrzymane polubienia: 12
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Grudnia 2010, 13:02:50 »
Odpowiedź brzmi: Tak, jest taka możliwość (patrz - tabor od Węgrów), jednak mało prawdopodobne, aby developerzy się czymś takim zajęli. Jeśli jakiś Anglik, czy Włoch chce, musi sam sobie zrobić swój tabor i scenerie.
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline JONIN_EZT

• Dalej student. Linia 202 maker
  • Otrzymane polubienia: 1
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Grudnia 2010, 13:03:02 »
Możliwość jest zawsze. Jak znasz się na zagranicznym systemie ruchu kolejowego + posiadasz zdjęcia materiały do tego typu urządzeń (głównie semafory + oczywiście oraz tabor wraz z rysunkami technicznymi) to owszem można to zrobić. Problem się pojawi przy ruchomym odstępie blokowym, tego już Maszyna nie potrafi, bo nigdy nie myślano o zastosowaniu tego typu systemu, zresztą w PL może powstanie coś takiego za hmmm maksymalnie 10 lat.
Linia 202
Układ torowy (tory główne) - 100%
Układ torowy (reszta) - 15%

Offline Ra

• Zasłużony dla Symulatora
  • Ostatni gasi światło...
    • Instalator+Starter+Edytor
  • Otrzymane polubienia: 376
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Grudnia 2010, 14:59:09 »
Jak będzie trzeba, to się sygnalizację kabinową zrobi. A jeśli chodzi o zagraniczne produkcje, to naprościej zrobić konwersję z Loksim 3D. Jedyne, co by trzeba było załatwić, to zgodę autorów na wykorzystanie modeli i tras.
¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯ Ra

Polecam: kręgarz Wojciech Walczak, projekt masarni