Autor Wątek:  Jaki symulator, waszym zdaniem jest najlepszy.  (Przeczytany 1342 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline selsyn

• Otrzymane polubienia: 1
Jaki symulator, waszym zdaniem jest najlepszy.
« dnia: 25 Sierpnia 2013, 23:24:47 »
Witam wszystkich. Postanowiłem poświęcić trochę grosza i zakupić sobie jakiś komercyjny symulator pociągów. Wybór jest następujący: MSTS, TS 2009, TS 2010, TS 2012, RailWorks 2013. Co warto kupić waszym zdaniem? Wszystkie prezentują się pięknie na YouTube, ale chciałbym zasięgnąć Waszych opinni jako użytkowników. Dodam że wymagania sprzętowe są spełnione co do wszystkich tych symulatorów. Liczę na cenne opinię i dziękuję :)

Musze Cie zmartwic, ale tego typu tematy budza niepotrzebne emocje i przenoszone sa na bocznice. Najlepiej jakbys uzyl wyszukiwarki internetowej. Zapewniam Cie, ze znajdziesz odpowiedz. Z mojej strony moge Ci polecic MaSzyne. Nie wiem czy slyszales. Taki darmowy, polski symulator :-)
Benek
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpnia 2013, 23:53:48 wysłana przez Benek »

Offline Ra

• Zasłużony dla Symulatora
  • Ostatni gasi światło...
    • Instalator+Starter+Edytor
  • Otrzymane polubienia: 388
Odp: Jaki symulator, waszym zdaniem jest najlepszy.
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Sierpnia 2013, 23:40:18 »
Ja kupiłem RailWorks 2012 oraz któryś Trainz, oba po około 12zł, więc to nie jest jakiś kolosalny wydatek. Niestety trudno mi ocenić, bo jeszcze muszę sobie kupić dysk, żeby je ściągnąć.

Na RailWorks udało mi się pomęczyć jedną scenerię. Tylko tam się "gra", żeby zoptymalizować punkty. No i się okazało, że jak się jedzie z maksymalną prędkością, to trzeba stanąć przed semaforem wjazdowym (tarcza wskazuje stop), a po ruszeniu się nie zdąża na stację zgodnie z rozkładem. Najlepiej jechać trochę wolniej, żeby się wstrzelić zaraz przed zielonym na semaforze. Naliczanie punktów zabija cały sens symulacji, bo się robi "dziwne rzeczy", żeby tylko mieć lepszy wynik. Bawiłem się też parowozem. Stawidło się nie ruszało, a mimo to jeździł do przodu i do tyłu. Do tego bezwładność miał jakąś dziwną. No ale może w 2013 jest lepiej.
¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯ Ra

Polecam: kręgarz Wojciech Walczak, projekt masarni