Autor Wątek:  Rozmowy przez radiotelefon  (Przeczytany 6944 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Benek

• Moderator
  • fb.com/benek.maszyna
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Rozmowy przez radiotelefon
« dnia: 24 Października 2010, 18:57:24 »
Doświadczenie pokazało, że są na forum użytkownicy, którzy prawie się nie udzielają, a mają możliwość zdobycia nagrań z radiotelefonów. Każdy z nas chce lepszych służb, coraz bardziej realnych. Dlatego zwracam się z prośbą do wszystkich osób:

Potrzebne są nagrania z rozmów PKP prowadzonych przez radiotelefon. Rozmowy każdego rodzaju – zero ograniczeń, wszystko się przydaje.

Paczkę z dźwiękami proszę podpisać swoim nickiem.

Co jakiś czas będę odświeżał ten post, jeśli będę potrzebował rozmów, by zwrócić na siebie uwagę. Osoby, które będą miały jakieś nagrania zapraszam na PW.
« Ostatnia zmiana: 05 Czerwca 2011, 10:45:59 wysłana przez Benek »

Offline REWIZOR

• Administrator
    • www.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 31
Odp: Rozmowy przez radiotelefon
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Czerwca 2011, 10:53:21 »
Najbardziej aktywne osoby zostaną docenione. W jaki sposób? Zobaczymy na ile okażą się pomocne @Benkowi.

« Ostatnia zmiana: 05 Czerwca 2011, 16:25:25 wysłana przez Quark-t »
Pozdrawiam

Offline Benek

• Moderator
  • fb.com/benek.maszyna
    • Moja strona o MaSzynie
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Listopada 2011, 22:57:18 »
Będzie zapotrzebowanie na dźwięki z Górnego Śląska. Nie będę ukrywał o co chodzi.
Zawsze mi się marzyło coś takiego w MaSzynie:
i jestem w trakcje prac nad czymś takim (dla ciekawskich - nie będzie to Całkowo, ale nie będzie to też sceneria z drutem). Potrzeba nagrań RT. Jak widać ruch w zasadzie towarowy. Najpiękniej byłoby gdyby rozmowy były prowadzone w gwarze śląskiej, chociaż częściowo.

Uwaga: niezależnie czy jesteś ze Śląska czy nie, będą też potrzebne rozmowy podczas manewrowaniami ciężkimi spalinowozami. Powiedzmy, że jest 1-2 miesiące na zdobycie nagrań. Jest to warunek konieczny do wydania projektu. Nie ma nic za darmo :)

Offline REWIZOR

• Administrator
    • www.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 31
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Listopada 2011, 08:03:06 »
Tutaj Patryk zagra pierwsze skrzypce. Może jeszcze ktoś zaskoczy?
Pozdrawiam

Offline Benek

• Moderator
  • fb.com/benek.maszyna
    • Moja strona o MaSzynie
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Marca 2012, 13:19:21 »
A ja się przypomnę, bo nadal nikt mi nie podesłał nagrań ze śląskich szlaków z charakterystycznym akcentem kolejarzy. Sceneria MOP (screeny na mojej stronie w dziale Warsztat) nie będzie wydana, gdy nie otrzymam takich nagrań. Póki co sceneria nikomu nie została przekazana i nie zostanie, więc nie ma mowy o żadnych wyciekach.
Można też pomóc w inny sposób. Spróbować poszukać filmów na YT ze śląskich szlaków, gdzie słychać nagrania, jak np. tutaj:

W tym przypadku nie mogę się skontaktować z autorem filmu (może ktoś ma do niego kontakt), by zapytać o prawa do zaczerpnięcia ścieżki dźwiękowej. Może są jakieś inne filmy? Nie wiem - Wy też musicie się postarać.

Jak przesyłać paczkę jest napisane w poście nr 1 w tym wątku.
« Ostatnia zmiana: 15 Marca 2012, 13:20:42 wysłana przez Benek »