Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.


Wiadomości - wacek12321

Strony: 1 ... 5 6 [7]
181
Pomoc w tworzeniu / Tekstura SA133 - problem
« dnia: 17 Listopada 2019, 12:55:09 »
Witam, tak jak wcześniej pisałem zacząłem bawić się w tekstury ale znowu pojawił się krzaczek, tym razem na tga.
Czy ktoś jest w stanie pomóc mi w naprawie modelu wózków, wnętrza?
Pozdrawiam


Przekroczona waga załączników
Matek123

182
Wydział zamówień / Materiały do SKM
« dnia: 13 Listopada 2019, 19:15:29 »
Witam, posiadam rysunki z wymiarami EW58, EN57, EN71, SA133, SA136 oraz rysunki z malowaniami. Jeśli ktoś potrzebuje takowych wymiarów lub malowań do np SA133 to mogę skserować i podesłać tutaj.
Pozdrawiam

183
Pomoc w tworzeniu / Odp: problem z teksturą
« dnia: 03 Listopada 2019, 20:17:59 »
Dobra znalazłem przyczynę, zaznaczyłem przy eksportowaniu kompresję i generate w gimpie i wszystko śmiga.
Wątek do zamknięcia. Przepraszam za nie uwagę. ;P

184
Pomoc w tworzeniu / Odp: problem z teksturą
« dnia: 03 Listopada 2019, 20:10:44 »
No to w takim razie co mogę zrobić żeby własne malowanie nałożyć

185
Pomoc w tworzeniu / problem z teksturą
« dnia: 03 Listopada 2019, 20:08:39 »
Witam, zacząłem ostatnio coś grzebać przy teksturach w gimpie i wydaję mi się że coś robię nie tak. Tak więc proszę o pomoc.
Otworzyłem w gimpie teksturkę EW58 w dds i zacząłem malować ją na stan z 2011 gdy była pomarańczowa i świeża. Zapisuje plik dds i odpalam rainsted - sprawdź posiadany tabor itd. Odpalam maszynę i moim oczom ukazuje się biała tekstura.
Wydaje mi się że ruszyłem dds i to może być tego wina. Jak naprawić białą teksturę? Wiem że model jest przestarzały ale mam w nim kabinę i wszystkie dźwięki pozmieniane więc staram się go reaktywować dla siebie.
Pozdrawiam. Wielkie dzięki za każdą pomoc

186
Na warsztacie / Odp: Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
« dnia: 30 Października 2019, 19:50:53 »
Na najnowszym exe mam ten sam problem z grafiką co kolega ;)
Pozdrawiam

187
Tabor kolejowy / Odp: Baza dźwięków taboru
« dnia: 13 Października 2019, 10:42:26 »
Udostępniam runningnoise z Pesy SA133. Z góry przepraszam za jakość nagrania i dźwięki w tle.
Pozdrawiam

https://eu07.pl/userfiles/24504/Runinngnoise%20pesoz%C5%82om.7z


Link nie działa

188
Bieżące kolejowe / Odp: Aplikacja mobilna "Semafor" - system Android
« dnia: 24 Września 2019, 07:24:36 »
Aplikacja świetna :D na lekcji będzie przedstawiona ;) Pozdrawiam

189
Uruchamianie Symulatora / Wyrzucanie symulatora do pulpitu.
« dnia: 14 Września 2019, 13:01:41 »
Witam, zgłaszam się z problemem takim, że po każdym uruchomieniu symulatora i naciśnięciu myszką na jakiś przycisk w kabinie wyrzuca symulator do pulpitu i pokazuje błąd, że symulator nie odpowiada. Nie wiem co się dzieje takiego wcześniej tego nie było. Załączam loga do wątku.
Pozdrawiam

190
Tabor kolejowy / Odp: Kabina Skody CD163
« dnia: 13 Sierpnia 2019, 23:19:40 »
Czy coś w kierunku dalszej pracy jest wiadome? Jakby trzeba było zdjęcia na tekstury do kabiny to nie daleko czasami stają 163 więc mogę porobić jakieś fotki ;)

191
Tabor / Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« dnia: 31 Lipca 2019, 15:57:54 »
W sensie miałem na myśli że wrzuciłem go do folderu z symkiem. Sorry dzisiaj mylę się często.

192
Tabor / Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« dnia: 31 Lipca 2019, 15:35:51 »
Wrzuciłem go do scripts. Tam gdzie powinien być jednak dałeś mi chyba zły skoro tam były kilometry od 07-1504 i do 42-12xx.


Nie cytujemy poprzedniej wiadomości.
+10
Matek123

193
Tabor / Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« dnia: 31 Lipca 2019, 12:28:24 »
Niestety ten skrypt nic nie pomógł na radio.

194
Tabor / Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« dnia: 30 Lipca 2019, 20:43:13 »
Pobranie tekstury z repo pomogło i wszystko działa. A jeszcze jedno, jak naprawić kolibera?

195
Tabor / Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« dnia: 29 Lipca 2019, 22:52:04 »
Błąd dalej się powtarza pomimo pobrania wnętrza i pobrania plików mmd i t3d z repo :(

196
Tabor / Odp: Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« dnia: 29 Lipca 2019, 22:30:36 »
Cytuj
No jak wrzucasz skórkę S na model Ra to się nie dziw. Masz śmietnik w paczce. Wnętrz ci nawet nie próbuje ładować, czyli masz mmdki starsze od skórek. Model binarny pudła pewnie też.

Chopie. Ja żadną skórkę S nie wrzucałem na Ra. Na innych modelach typu 1727 wszystko gra i śmiga

197
Tabor / Złe wyświetlanie tekstury EN57-608.
« dnia: 29 Lipca 2019, 22:14:52 »
Witam , postanowiłem włączyć sobie 57-608 z malowaniem 2012 i pojawia się o to taki psikus. W dodatku na radiotelefonie nic się nie pojawia. Da się jedynie włączyć i wyłączyć oraz zmieniać kanały ale wyświetlacza brak.
Pozdrawiam

198
Bocznica / Odp: AEI E original
« dnia: 20 Czerwca 2019, 21:53:23 »
Zastanawia mnie czemu nie mam, pantografów ani wózków w loku.
W załączniku podsyłam zdjęcie problemu i log z symka.

//Post raportowany. Proszę zmniejszyć rozmiar załączników do wymaganego regulaminem max 250 kb. RoboBatman.

//Kolega nie zmienił wagi obrazków, więc post idzie na bocznicę. RoboBatman.
[/size][/color][/font]

199
Bocznica / Odp: SN61 - problem z uruchomieniem.
« dnia: 19 Kwietnia 2019, 10:40:49 »
Dobra. Wyjaśniło się. Przepraszam za problem, mogłem faktycznie przeczytać na początku co jest nie tak. Przepraszam jeszcze raz.
Wątek do zamknięcia.
Pozdrawiam

200
Bocznica / SN61 - problem z uruchomieniem.
« dnia: 19 Kwietnia 2019, 10:30:43 »
Dzień Dobry,
Zgłaszam się z problemem w szynobusie SN61. Próbuję włączyć klawiszami J, M i nic nie rusza. Dzieje się tak w tym nowym modelu. Jednak w SR61 normalnie mogę uruchomić.
Pozdrawiam

201
Tabor / Szyba w SM42
« dnia: 22 Lutego 2019, 11:48:50 »
Witam.
Zauważyłem kiedyś błąd z szybą w SM42. Otóż na zdjęciu 1 jest tekstura ramki na szybie, a na 2 już natomiast nie ma takiej ramki.
Błąd został zauważony przeze mnie już dawno, ale nie miałem kiedy o tym napisać.
Pozdrawiam

202
Bocznica / Odp: Problem ze scenerią L053_noc
« dnia: 23 Grudnia 2018, 18:44:02 »
Dobra przepraszam za problem. Wystarczyło usunąć plik .sbt i wszystko gra. ;) Wątek do usunięcia. Pozdrawiam

203
Bocznica / Problem ze scenerią L053_noc
« dnia: 18 Grudnia 2018, 18:05:40 »
Witam. Otóż mam problem z uruchomieniem scenerii na której znajduje się deszcz lub śnieg. Jeśli załaduje się sceneria to wyskakuje błąd (eu07.exe przestał działać) i wywala do pulpitu. Nie wiem dlaczego się tak dzieje.

Bocznica.
@MaciejM

204
Bocznica / Odp: Kabina Skody CD163
« dnia: 08 Lutego 2018, 14:33:11 »
Kiedy kabina zostanie wydana bo chciałbym zobaczyć i przetestować? Pozdrawiam :D


+30
Moderacja nic nie nauczyła.
Bocznica.
Matek123

205
Bocznica / Odp: Stare dobre scenariusze
« dnia: 06 Lutego 2018, 10:06:29 »
Ja mam jeszcze stare wersje więc jak coś mogę pomóc :-P


Zakazy pkt. 16
Bocznica
Matek123

206
Bocznica / Patch 18.01 Problemy
« dnia: 04 Lutego 2018, 18:55:15 »
Jeśli załączam reflektory to nie mam cienia ani smugi przed pojazdem. Podświetla się cała mapa albo jakiś kawałek. Czy da się to naprawić?

Problem był opisywany.  https://eu07.pl/forum/index.php/topic,29361.msg464363.html#msg464363
Po drugie
+20% za brak loga w prośbie o pomoc.
Matek123

207
Bocznica / Odp: Lokomotywa E6ACT-001 "Dragon"
« dnia: 09 Stycznia 2018, 21:09:15 »
Jest mały problem z dźwiękami. Jeśli włączam lokomotywę to po uruchomieniu sprężarki nie załącza się dźwięk silników trakcyjnych. Co robić? :-(

208
Bocznica / Odp: Kabina Skody CD163
« dnia: 21 Grudnia 2017, 15:06:07 »
Kiedy kabina będzie dostępna w symulatorze?

Jak będzie gotowa.
Bocznica.
Matek123

209
Bocznica / Odp: Projekt 750mm
« dnia: 09 Czerwca 2017, 19:51:07 »
Dzień dobry, mam pytanie kiedy model będzie gotowy do testów bo już nie mogę się doczekać.

Jak będzie gotowy. @Stele

Strony: 1 ... 5 6 [7]