Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.


Wiadomości - danielek

Strony: [1] 2 3 ... 9
1
Tabor / Odp: Elfy problem
« dnia: 28 Listopada 2019, 21:56:01 »
Cześć,
Który plik odpowiada za wyświetlacze (monitory w kabinie) w elfie, kombinowałem z paczką, próby zabawy z repo i podmianą plików. Nie mam radia, ani żadnych wyświetlaczy. Z góry dzięki!

2
Na warsztacie / Odp: Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
« dnia: 23 Października 2019, 22:06:19 »
Przeważnie przy szopie jest punkt kontrolny gdzie zatrudniony jest nastawniczy spółki np PKP Cargo, (podbija kartę pracy) woła się „Kontrolny... z 18 na pociąg taki a taki” i on uzgadnia dalszą jazdę z dyżurnym PLKi.

3
Na warsztacie / Odp: Linia053_Wrzosy
« dnia: 07 Października 2019, 11:54:26 »
U mnie też wywala scenerie podczas ładowania, log w załączeniu

4
Pomoc doraźna / Odp: Maszyna 19.08 - problemy
« dnia: 21 Sierpnia 2019, 12:40:36 »
Naciśnij lewy alt. Też miałem takie problemy na 19.04 i nastawnik pod kółkiem myszy działał tylko, gdy kursor był na ekranie

Faktycznie po sprawdzeniu kółeczko myszy działa z włączonym altem tylko. Czy da się to jakoś rozwiązać? Przy włączonym alcie ciężko poruszać się po kabinie.

5
Pomoc doraźna / Odp: Maszyna 19.08 - problemy
« dnia: 18 Sierpnia 2019, 23:10:55 »
Niestety na starej wersji wszystko jest ok. We wszystkich pojazdach, w których opcja sterowania kółkiem myszy jest dostępna w wersji 19.08 u mnie to nie działa, jeżeli na klawiaturze numerycznej użyje klawiszy +/- nastawnik działa.

6
Pomoc doraźna / Odp: Maszyna 19.08 - problemy
« dnia: 18 Sierpnia 2019, 21:22:50 »
W EN62 nie można sterować nastawnikiem jazdy kółeczkiem od myszy.

7
Tabor / ELF
« dnia: 07 Maja 2019, 15:41:18 »
Witam,
Po ostatniej aktualizacji Rainsted 19.4.143.14494 podczas jazdy wyświetlana siła nastawnika w % nie zmienia się płynnie od 0 do 100% tylko "skacze" co ok 15% a całe otoczenie zmienia się płynie, pozostałe manometry i prędkościomierz działają prawidłowo. Wcześniej siła o której wspomniałem również zmieniała się płynnie.

8
Pomoc doraźna / Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« dnia: 29 Kwietnia 2019, 15:16:20 »
Niestety jazda nocą jest dla mnie nieosiągalna. Lenovo G50 po wszelkich próbach nie mogę zmienić dedykowanej karty. Exe gl33 wiesza się całkowicie. W załączeniu log.

9
Pomoc doraźna / Odp: MaSzyna 19.01 - problemy
« dnia: 05 Lutego 2019, 12:57:56 »
Witam,
Mam problem z exe eu07_gl33, po minucie od uruchomienia, każda sceneria się wiesza. Jest to jedyne exe, przy którym nie występuje problem rozświetlenia całej scenerii po zapaleniu reflektorów lokomotywy. Multiasampling ustawiony na 1.
Laptop lenovo G50, Intel Core i5-5200U, 6,00GB.

10
Na warsztacie / Odp: Sceneria "Góry"
« dnia: 03 Lutego 2019, 17:19:11 »
Wiem, że najlepiej jest doradzać, ale chciałbym tylko podpowiedzieć twórcy, że fajnie będzie, gdyby pojawiła jakaś misja z oblotem w Wysokiej

11
Pomoc doraźna / Pory roku
« dnia: 26 Stycznia 2019, 11:59:37 »
Witamś
Które konkretnie wpisy odpowiadają za zmianę pory roku w scenerii? Dla wyjaśnienia chodzi oczywiście o wczytywanie się tekstur zimowych.

12
Bocznica / Odp: Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!
« dnia: 23 Stycznia 2019, 18:47:34 »
I ja też bardzo proszę ;) i przepraszam za zaśmiecanie wątku

reg 11
@milek7

13
Tabor / Wybór dźwięku syreny EN57
« dnia: 04 Października 2018, 15:26:03 »
Witam,
Czytałem wątki na temat zmian w najnowszym exe oraz wątki o losowaniu dźwięków. W najnowszej paczce po zmianach w plikach mmd. pojazdów, za każdym razem odtwarzany jest i tak inny dźwięk syreny EN57v1, czyli program losuje syrenę? Czy można to jakoś zmienić, aby syrena była przypisana do danego typu pojazdu? Dziwne jest to, że np. w EU07 czy ET22  w plikach mmd. pozmieniałem sobie dźwięki "pod siebie" i problem taki nie występuje.

14
Tabor kolejowy / Odp: Książka pokładowa pojazdu z napędem.
« dnia: 26 Stycznia 2018, 12:29:07 »
Witam,
Stworzyłem sobie ostatnio książkę pokładową. Czy ktoś mógłby napisać jak wyglądają przykładowe numery silników trakcyjnych i zestawów kołowych?

15
Tabor / Odp: EN57-608 i SP42 - problem z dźwiękiem i kabiną (17.07)
« dnia: 09 Stycznia 2018, 16:41:37 »
U mnie błąd na EN57-20xx po przejściu do członu rb brak dźwięku nawrotnika oraz brak animacji nastawnika.
W przypadku EN57 zauważyłem brak animacji na haslerze. (Exe 171231)

16
Witam,
Dzisiaj na nowo zainstalowałem symulator z powodu paru błędów + patch. Zainstalowałem scenerię i nakładkę, po zamianie ET22 na EN57 wywala błąd podczas ładowania związany ze smugą. (Na innych sceneriach 57 działa normalnie). Log w załączeniu.

17
Nie, wysyp symulatora i wyświetla error i taki sam tekst jak ostatnia linijka w log.

18
Witam,
Misja na "Cegielskim", która rozpoczyna się od wizyty na SM42, zakończona niepowodzeniem, wywaliło błąd, który zauważyłem też na innych pociągach.

19
Postanowiłem przejechać osobowym 52106, zamieniłem ET22 na EN71 i pojawił się problem za Kolumną, wywaliło napięcie w sieci i koniec, później opadły patyki i nie można ich podnieść. Po pewnym czasie misję i tak wywaliło -  log w załączeniu.
Jazda na exe EU07_next4, Odznaczone łamanie pantografu i zasilanie pod siecią.

20
Pomoc doraźna / Odp: Patch 16.08 - problemy
« dnia: 22 Września 2016, 07:03:57 »
Niestety nie, dlatego postanowiłem ściągnąć jeszcze raz

21
Pomoc doraźna / Calkowo - brak tarcz manewrowych
« dnia: 21 Września 2016, 15:28:07 »
Witam,
Dzisiaj pobrałem ostatnią paczkę całościową 15.08 oraz najnowszy patch 16.08, niestety na misjach calkowa nie mam tarcz manewrowych kształtowych, są tylko same semafory. Dodatkowo nie mam składów w najnowszej wersji l61 (w fazie testowania), pliki scn są, ale puste.
Pozdrawiam!

Przeniesiono. | @macius5991

22
Na warsztacie / Odp: Patch_MaSzyna_06.14
« dnia: 26 Lipca 2014, 19:02:45 »
Chyba niezgodnie z instrukcją a załączenie baterii?!

23
Tabor / Odp: Błędy związane z lokomotywą BR285
« dnia: 03 Lutego 2014, 22:20:49 »
Ok, dzięki wielkie, jutro pokombinuję i na<>pewno jakieś pytania się urodzą ;)

Benek

24
Tabor / Odp: Błędy związane z lokomotywą BR285
« dnia: 03 Lutego 2014, 22:16:19 »
Aha czyli wszystko jasne, niestety z nowa wersją były problemy. Rozumiem że nie ma szans na jazdę.

25
Tabor / Odp: Błędy związane z lokomotywą BR285
« dnia: 03 Lutego 2014, 22:12:43 »
A jak załączyć zasilanie nie ma w instrukcji.

26
Tabor / Odp: Błędy związane z lokomotywą BR285
« dnia: 03 Lutego 2014, 22:00:04 »
Tak, standardowe uruchomienie loka a monitory shift+< lub shift+>

27
Tabor / Odp: Błędy związane z lokomotywą BR285
« dnia: 03 Lutego 2014, 21:52:24 »
Ja nic nie zmieniam ustawienia są domyślne. Chyba że coś ma być ustawione?

28
Tabor / Odp: Błędy związane z lokomotywą BR285
« dnia: 03 Lutego 2014, 21:00:32 »
Witam,
U mnie wszystko działa jak mam spięte 2 lokomotywy, tylko niestety nie mogę załączyć monitorów.

29
Pomoc doraźna / Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« dnia: 28 Stycznia 2013, 17:46:00 »
Dalej nic się nie rusza. Przejechałem przez wszystkie "Jazdy manewrowe zabronione", aż do punktu kontrolnego wtedy rusza skład w perony i dopiero dostaje tarczę. (Pauzy wyłączone).

30
Pomoc doraźna / Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« dnia: 28 Stycznia 2013, 16:53:54 »
Niestety skróty klawiszowe ani ruszenie nie pomaga dalej świeci "stój", czy można dodać jakiś wpis aby zmienić uruchamianie eventu?

Strony: [1] 2 3 ... 9