- Symulator MaSzyna -

Symulator EU07 (i nie tylko) => Pomoc doraźna => Wątek zaczęty przez: FrozenBokytYT w 11 Czerwca 2022, 12:45:01

Tytuł: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: FrozenBokytYT w 11 Czerwca 2022, 12:45:01
Cześć
Kiedy uruchamiam symulator, wtedy nie jestem w kabinie, tylko koło siedzeń pasażerów. Jak dostać się do kabiny EW60?
Z góry dzięki.
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: matek123 w 11 Czerwca 2022, 17:02:14
EW60 ma pliki kabin, ale ich definicje z mmd zostały usunięte kilka lat temu z powodu braku danych do fizyki hamulców. Z podobnych pojazdów w Maszynie czynna jest EW58.
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: FrozenBokytYT w 11 Czerwca 2022, 17:10:27
Nie cytuj całości wiadomości bezpośrednio nad swoją. @Stele
I jak można urochomić go?
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: jakisrandomowynoob w 11 Czerwca 2022, 20:11:56
Musisz sobie wpisać w mmd, ale to jest dość dużo zabawy, aby to działało. Przekopiowanie pozycji kabiny z EW58 pomaga, bo jest +/- w tym samym miejscu, jednak switche itd. pewnie trzeba zmajstrzyć od nowa. Załączam jak wygląda kabina, abyś się nie bawił w to a potem uznał, że ci się kabina nie podoba i nie zmarnował czasu.
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: Sebeq w 12 Czerwca 2022, 21:31:06
Ale po co w ogóle ruszać w ogóle temat EW60, toż to stary trup. Już lepiej zamiast bawić się w mmd można nowy model zrobić :P
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: Sawi w 12 Czerwca 2022, 21:50:28
Pewnie i byłoby lepiej nowy zrobić tylko patrząc na to, że nikt tego do tej pory jeszcze go nie zrobił ludziska wolą pokombinować i mieć tzw trupa niż nic.
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: Sebeq w 12 Czerwca 2022, 21:52:37
A po co go w ogóle z tym EW58 kisimy w paczce całościowej ? Może na razie się go wyrzucić po prostu?
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: youBy w 12 Czerwca 2022, 21:53:51
Ale po co w ogóle ruszać w ogóle temat EW60, toż to stary trup. Już lepiej zamiast bawić się w mmd można nowy model zrobić :P
To zrób, bo MaSzyna jest jedynym symulatorem, w którym można pojeździć tym pojazdem z jakkolwiek oddaną fizyką i możliwościami trakcyjnymi. Ocena dodatku/części do programu symulującego pojazdy szynowe wyłącznie poprzez wygląd na screenach jest smutne. Ładne obrazki to sobie można zrobić w programie do robienia obrazków.
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: FrozenBokytYT w 13 Czerwca 2022, 17:16:31
Jak urochomić go bez kabiny?
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: matek123 w 13 Czerwca 2022, 20:25:21
Bez kabiny co najwyżej możesz obejrzeć z zewnątrz.
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: FrozenBokytYT w 13 Czerwca 2022, 20:43:27
matek123, deweloperzy w najnowszej wersji MaSzyny będą stworzyć kabinę dla EW60-001 oraz EW60-002 bez żadnego braku danych do fizyki hamulców?


 Może coś się uda tymczasowo ogarnąć.
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: Kuba12345 w 15 Czerwca 2022, 15:44:59
Jak urochomić go bez kabiny?
Da się to zrobić tylko automechanikiem.
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: jasieleczeq w 29 Czerwca 2022, 15:23:49
Musisz sobie wpisać w mmd, ale to jest dość dużo zabawy, aby to działało. Przekopiowanie pozycji kabiny z EW58 pomaga, bo jest +/- w tym samym miejscu, jednak switche itd. pewnie trzeba zmajstrzyć od nowa. Załączam jak wygląda kabina, abyś się nie bawił w to a potem uznał, że ci się kabina nie podoba i nie zmarnował czasu.
Skąd posiadasz zdjęcie kabiny? Jeśli masz odpowiednio skonstruowane .mmd, nie możesz jego po prostu tu wrzucić?
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: matek123 w 29 Czerwca 2022, 15:42:03
To, że pokazał kabinę, to nie znaczy, że jest w jakikolwiek sposób funkcjonalna.
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: jakisrandomowynoob w 30 Czerwca 2022, 22:15:43
Potwierdzam słowa @matek123. Kabinę wsadziłem jako niefunkcjonalną tylko w celu pokazania, jak wygląda model. Jak widać, wskazówka Haslera stoi "na sztorc", a screena wykonywałem na postoju. Aby to uruchomić, to trzebaby jeszcze chwilę nad tym posiedzieć aby to jakoś wyglądało i działało.
Tytuł: Odp: Problem z EW60 w MaSzynie
Wiadomość wysłana przez: matek123 w 30 Czerwca 2022, 22:28:41
Na repo poszła fizyka od Jubaja. Jeszcze trzeba zrobić funkcjonalne mmd.