Autor Wątek:  Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla  (Przeczytany 19871 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paweł

  • Wiadomości: 14
    • Zobacz profil
    • Poznański Portal Komunikacyjny
  • Otrzymane polubienia: 1
Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« dnia: 28 Listopada 2007, 06:09:38 »
Witam... nie wiem co jest nie tak, ale przy ładowaniu scenerii w pewnym momencie wywala mi symka bez żadnego konkretnego powodu. Tak ot... :( Komuś też się to zdarza??


Wydzieliłem posty z tym związane.
BLAGAM WAS, POWSTAJE NOWA TRASA, KTOŚ MA PROBLEM, NIECH ZALOŻY WĄTEK W DZIALE POMOC!
Wydzielnie jest czasochłonne, gdy przeplatają się posty z problemem uruchomienia i innego typu uwagami dotyczączymi trasy.
NIE ŚMIECIĆ głównego wątku.
Z reguły wynika to ze swojej nieporadności jeśli chodzi o uruchamianie nowych tras.
Ponadto jak czytam: "..bez żadnego konkretnego powodu", to mnie krew zalewa.
Podsumowanie:
1)Czytać instrukcję wgrania nowej trasy jeśli taka istnieje
2)Założyć nowy wątek w dziale pomoc jeśli jest problem z odpaleniem trasy o ile taki jeszcze nie istnieje. Jeśli natomiast istnieje, pisać w tym istniejącym.
3)Wrzucić na serwer plik log.txt, aby mógł ktoś pomóc lub jekieś konkretne informacje. NIKT NIE MA DO CHOLERY SZKLANEJ KULI.
Jeżeli ktoś sobie chce tak ogólnikowo napisać, niech sobie lepiej odpuści i założy, iż ma pecha i złoży zażalenie do Pana Boga.
Mariusz
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2007, 19:10:26 wysłana przez Mariusz1970 »

Offline fenjan

  • Wiadomości: 14
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Listopada 2007, 08:51:38 »
Tak ot, czy moze sie pojawia jakis napis???Mnie tez wywala, ale z powodu braku taboru.Moze Tobie tez brakuje czegos i to jest powod, sprawdz dokladnie.

BiałaSowa

  • Gość
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Listopada 2007, 13:09:30 »
Witam... nie wiem co jest nie tak, ale przy ładowaniu scenerii w pewnym momencie wywala mi symka bez żadnego konkretnego powodu. Tak ot... :( Komuś też się to zdarza??
Zmień w scenerii z SU46-010 na jakiegoś innego loka. Wtedy się odpali.

A co do trasy to podoba mi się, FPS też jest niezły. Gratulacje ! :)
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2007, 13:17:22 wysłana przez BiałaSowa »

Offline EP07-1057

  • Wiadomości: 380
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Listopada 2007, 14:48:13 »
Witam... nie wiem co jest nie tak, ale przy ładowaniu scenerii w pewnym momencie wywala mi symka bez żadnego konkretnego powodu. Tak ot... :( Komuś też się to zdarza??
Zmień w scenerii z SU46-010 na jakiegoś innego loka. Wtedy się odpali.

A co do trasy to podoba mi się, FPS też jest niezły. Gratulacje ! :)

Mam wszystkie dodatki, zmieniłem SU46-010 na SM42 i mi też wychodzi
K:83261 Odjazd M:Pan będzie łaskawy spojrzeć na semafor K:Osobówka zasłania pytałem czy wolny pan nie odpowiedział, M:Pan nie pytał tylko gadał odjazd! K: Ja nie wiem co to się dzisiaj z tym radiem u wszystkich dzieje...

Offline wasyl

  • Wiadomości: 276
  • Permanentny Inwigilator Sieciowy
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Listopada 2007, 14:59:01 »
Witam!!!

...
Mam wszystkie dodatki, zmieniłem SU46-010 na SM42 i mi też wychodzi

Prosiłbym o log-a z maszyny o przesłanie na e-mail.
Przygarnę fotki na tekstury obiektów!

Offline Rozi

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1930
  • Są zdjęcia = są modele.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 133
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Listopada 2007, 15:06:04 »
Najlepiej jakby LOGa zawiesił w sieci i podał na forum, może pomóc więcej osób.

Offline EP07-1057

  • Wiadomości: 380
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Listopada 2007, 15:24:22 »
Najlepiej jakby LOGa zawiesił w sieci i podał na forum, może pomóc więcej osób.

http://www.sendspace.com/file/q9cydb

Tyle co sie znam na log-u to były jakieś fochy do komendy sky ale mam exe youboya a po za tym zawzsze przy tego typu błędzie komunikat wyskakiwał
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2007, 15:27:03 wysłana przez eu07-007 »
K:83261 Odjazd M:Pan będzie łaskawy spojrzeć na semafor K:Osobówka zasłania pytałem czy wolny pan nie odpowiedział, M:Pan nie pytał tylko gadał odjazd! K: Ja nie wiem co to się dzisiaj z tym radiem u wszystkich dzieje...

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 11
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Listopada 2007, 16:01:24 »
...
Tyle co sie znam na log-u to były jakieś fochy do komendy sky ale mam exe youboya a po za tym zawzsze przy tego typu błędzie komunikat wyskakiwał
Wykasuj komendę sky i sprawdź czy odpali.
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline EP07-1057

  • Wiadomości: 380
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Listopada 2007, 16:11:44 »
...
Tyle co sie znam na log-u to były jakieś fochy do komendy sky ale mam exe youboya a po za tym zawzsze przy tego typu błędzie komunikat wyskakiwał
Wykasuj komendę sky i sprawdź czy odpali.

W pliku scn nie ma komend typu sky
K:83261 Odjazd M:Pan będzie łaskawy spojrzeć na semafor K:Osobówka zasłania pytałem czy wolny pan nie odpowiedział, M:Pan nie pytał tylko gadał odjazd! K: Ja nie wiem co to się dzisiaj z tym radiem u wszystkich dzieje...

Offline Rozi

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1930
  • Są zdjęcia = są modele.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 133
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Listopada 2007, 16:28:43 »
Najlepiej jakby LOGa zawiesił w sieci i podał na forum, może pomóc więcej osób.

http://www.sendspace.com/file/q9cydb

Tyle co sie znam na log-u to były jakieś fochy do komendy sky ale mam exe youboya a po za tym zawzsze przy tego typu błędzie komunikat wyskakiwał

Exe Yb z niebem"

http://milicz.co.uk/maszyna/pliki/youBy_project.rar

Ciesz się trasą

Offline EP07-1057

  • Wiadomości: 380
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Listopada 2007, 16:49:19 »
Najlepiej jakby LOGa zawiesił w sieci i podał na forum, może pomóc więcej osób.

http://www.sendspace.com/file/q9cydb

Tyle co sie znam na log-u to były jakieś fochy do komendy sky ale mam exe youboya a po za tym zawzsze przy tego typu błędzie komunikat wyskakiwał

Exe Yb z niebem"

http://milicz.co.uk/maszyna/pliki/youBy_project.rar

Ciesz się trasą

Nie naciesze bo dalej to samo
K:83261 Odjazd M:Pan będzie łaskawy spojrzeć na semafor K:Osobówka zasłania pytałem czy wolny pan nie odpowiedział, M:Pan nie pytał tylko gadał odjazd! K: Ja nie wiem co to się dzisiaj z tym radiem u wszystkich dzieje...

Offline Rozi

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1930
  • Są zdjęcia = są modele.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 133
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Listopada 2007, 16:55:57 »
To powiedz na jakiej misji ci wywala Osobowej, pośpiesznej, czy towarowej

Offline EP07-1057

  • Wiadomości: 380
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Listopada 2007, 16:56:43 »
To powiedz na jakiej misji ci wywala Osobowej, pośpiesznej, czy towarowej

każdej
K:83261 Odjazd M:Pan będzie łaskawy spojrzeć na semafor K:Osobówka zasłania pytałem czy wolny pan nie odpowiedział, M:Pan nie pytał tylko gadał odjazd! K: Ja nie wiem co to się dzisiaj z tym radiem u wszystkich dzieje...

Offline Rozi

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1930
  • Są zdjęcia = są modele.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 133
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Listopada 2007, 16:59:20 »
Zaraz Ci odpiszę, tylko uruchomię u mnie kompa, bo tam mam maszynę, a teraz siedzę w pokoju u brata. Ale żeby tu nie zaśmiecać wątku, utwórz nowy w dziale Pomoc.

Offline wasyl

  • Wiadomości: 276
  • Permanentny Inwigilator Sieciowy
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Listopada 2007, 16:59:59 »
Witam!!!
Ciekawe - jeszcze raz dla pewności wziąłem "gołą" maszynę (v. krzysik626), rozpakowałem Tabor_queuedEU, wasyl_pack-1.0, tree_pack, zwierzyniec-1.0. i wszystko działa. Może coś majstrowałeś w plikach?
Przygarnę fotki na tekstury obiektów!

Offline EP07-1057

  • Wiadomości: 380
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Listopada 2007, 17:01:45 »
Witam!!!
Ciekawe - jeszcze raz dla pewności wziąłem "gołą" maszynę (v. krzysik626), rozpakowałem Tabor_queuedEU, wasyl_pack-1.0, tree_pack, zwierzyniec-1.0. i wszystko działa. Może coś majstrowałeś w plikach?


W plikach to ja mjstruje zawsze alee tylko w scn ale to raczej normalne czase w mmd ale to nie powinno mieć większego znaczenia.Ale zrobie jak radzisz spróbuje od reinstalki symka
K:83261 Odjazd M:Pan będzie łaskawy spojrzeć na semafor K:Osobówka zasłania pytałem czy wolny pan nie odpowiedział, M:Pan nie pytał tylko gadał odjazd! K: Ja nie wiem co to się dzisiaj z tym radiem u wszystkich dzieje...

Offline Rozi

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1930
  • Są zdjęcia = są modele.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 133
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Listopada 2007, 17:03:47 »
Jeszcze jedna może być przyczyna: czy dodałeś sm48 do dynamic.dat?

Offline EP07-1057

  • Wiadomości: 380
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Listopada 2007, 17:04:39 »
Jeszcze jedna może być przyczyna: czy dodałeś sm48 do dynamic.dat?


e nie... kurcze faktycznie

dałem takie;

TEM2
SM48
1

TEM2DUMB
SM48
1

i nadal to samo
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2007, 17:11:03 wysłana przez eu07-007 »
K:83261 Odjazd M:Pan będzie łaskawy spojrzeć na semafor K:Osobówka zasłania pytałem czy wolny pan nie odpowiedział, M:Pan nie pytał tylko gadał odjazd! K: Ja nie wiem co to się dzisiaj z tym radiem u wszystkich dzieje...

Offline Rozi

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1930
  • Są zdjęcia = są modele.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 133
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Listopada 2007, 17:19:17 »
Jeszcze jedna może być przyczyna: czy dodałeś sm48 do dynamic.dat?


e nie... kurcze faktycznie

dałem takie;

TEM2
SM48
1

TEM2DUMB
SM48
1

i nadal to samo


A masz kabinę do SM48? Bo ja nie. Zamień 1 na 0

Offline janek32

  • Wiadomości: 567
  • EMIT Ghp400M4C
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Listopada 2007, 17:20:54 »
Tego SM48 nie trzeba dodawać do dynamic.dat, bo nie ma kabiny. U mnie wszystko działa.
-Środa 844012.
-Zgłaszam się.
-Zapytaj energetykę, czy zapłacili rachunki, luzem ciągniemy i jest 2900.

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5904
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 429
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Listopada 2007, 18:10:21 »
Wychodzenie programu do windowsa bez komunikatów jest spowodowane brakiem wszystkich paczek. Trzeba pobrać wszystkie paczki wystawione przez @Wasyla i odpowiednio je rozpakować.

Offline EP07-1057

  • Wiadomości: 380
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Listopada 2007, 18:15:01 »
Juz wiem w czym błąd dosyć błachy.Otóż

Foldery pkp z plików rozpakowanych ja mam w folderze symka jako PKP i symulator wczytywał je podstawowe jako pkp w których nie było zawartości odpowiedniej do zadziałania czyli reszty plików i dlatego wszystko się wysypywało w tej trasie. Trasa piękna miodzio Przepraszam za problemy ale czasem człowiek musi się uczyć na własnych błędach Szczególne podziękowania dla Wasyla i Rozi-ego
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2007, 18:16:46 wysłana przez eu07-007 »
K:83261 Odjazd M:Pan będzie łaskawy spojrzeć na semafor K:Osobówka zasłania pytałem czy wolny pan nie odpowiedział, M:Pan nie pytał tylko gadał odjazd! K: Ja nie wiem co to się dzisiaj z tym radiem u wszystkich dzieje...

PEKAPE

  • Gość
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Listopada 2007, 19:49:50 »
U mnie też wywala błąd,podam końcówkę log.txt:

Loading - texture: dynamic\pkp\eu07\et41-148.bmp
OK
Loading - text model: dynamic\pkp\eu07\203e-b.t3d
Cannot load dynamic object 5051-304510-1 from
pkp\lgjs\lgjs_container2x Error=-8@0

Pomocy

Offline kolejarz LHS

  • Wiadomości: 200
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Listopada 2007, 19:51:52 »
PEKAPE a ściągnąłeś: Tabor_queuedEU? bo ten wagon tam właśnie jest.
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2007, 20:28:19 wysłana przez kolejarz LHS »
Zóo i vystempeq' są w każdym z nas; nie pozwól by kierowały Tobą!
pozdro !1

PEKAPE

  • Gość
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Listopada 2007, 20:18:41 »
Ściągnołem to i dalej wywala ten błąd.

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5904
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 429
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Listopada 2007, 20:24:23 »
Ściągnołem to i dalej wywala ten błąd.
Jeśli ściągnąłeś pack z taborem od Q to nie jest możliwe wywalenie tego samego błedu, chyba że rozpakowałeś to nie tam gdzie trzeba.
Po za tym już pisałem że wszystkie paczki są potrzebne i bardzo ważne jest poprawne ich wypakowanie.

Offline DiDok

  • Wiadomości: 114
  • Precz z dynamic.dat! Niech żyje STV!
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Listopada 2007, 20:50:48 »
Reszta paczek jest na FTP Wasyla... Poszukaj!
(żeby uniknąć pytań typu: "A gdzie jest eftepe wasyla?" link: http://solnet.xorg.pl/solnet/maszyna)
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2007, 20:52:42 wysłana przez DiDok »

http://www.dzyszla.aplus.pl/download-35.html
^ Tu znajdziesz bardzo loader do MaSzyny ^

Offline Rozi

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1930
  • Są zdjęcia = są modele.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 133
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Listopada 2007, 21:20:48 »
Widzę, że niektórym trzeba podać na tacy. Używaj szukajki. Ale dobra, podam Ci link do tego wagonu:

http://q.nastawnia.org/download/lgjs.rar

Prawym, zapisz element docelowy jako. Powiedzieć ci jak się to instaluje (dla tych, których iloraz inteligencji jest równy temperaturze pokojowej).

PEKAPE

  • Gość
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Listopada 2007, 06:04:48 »
Widzę, że niektórym trzeba podać na tacy. Używaj szukajki. Ale dobra, podam Ci link do tego wagonu:

http://q.nastawnia.org/download/lgjs.rar

Prawym, zapisz element docelowy jako. Powiedzieć ci jak się to instaluje (dla tych, których iloraz inteligencji jest równy temperaturze pokojowej).

Witam

Dzięki za link ale nie jest on mi już do niczego potrzebny,wagon IGJS i inne brakujące pobrałem z linku od kolegi DiDok.
Trasę odpaliłem bez żadnych problemów,wszystko działa.

Pozdrawiam

Offline Patrykos

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4511
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 9
Odp: Błędy przy odpalaniu trasy "Zwierzyniec" @wasyla
« Odpowiedź #29 dnia: 29 Listopada 2007, 07:35:01 »
Cytat: Maszyna
ABNORMAL PROGRAM TERMINATED
Pomocy :P

Coś Ci tu poważnego padło ... znajdziesz odpowiedź w temacie trasy "Sławków" wojtassa ...
Powodzenia.
Pozdrawiam, Patryk
https://www.facebook.com/WarsztatPatrykosa
Węgrom gratulujemy Ikarusa.