Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Delanuay mesh
Paul:
Wczoraj na nowo instalowałem 3ds, i pojawił się problem. Ściągnąłem skrypty, wrzuciłem dll'a, zmieniłem jego nazwę i bum: jak robie dalanuaya (z zaznaczonymi liniami oczywiście) to niby wszystko ok, program odpala triangluta i... Nic się nie dzieje:(
Kiedyś działał bez zarzutu. Skrypty ściągałem wczoraj z downloadu eu07. czy ktoś potrafi wskazać źródło tego problemu?
hunter:
www.eu07.kolej.szczecin.pl/maszyna/DelanuayExp.ms - ściągnij lekarstwo mojego autorstwa. Modyfikacja skryptu, która odpala plik "triangulate.bat" i nie ma tych głupich komunikatów : Can't open while reading file!
Jak przeinstalowywałem max'a, to musiałem pobrać to, bo inaczej denaulay by nie poszedł ;-)
Pozdrawiam.
Paul:
--- Cytat: "sq1mhv" ---nie ma tych głupich komunikatów : Can't open while reading file!
--- Koniec cytatu ---
Nie chodzi o ten komunikat. Jak dam delanuay to widać normalnie cały proces (jak się odpala triangulate itp), ale nie tworzy żadnego mesha.
Winger:
A spruboj otoczyc teren dwoma zamknietymi splinami i odpalic delanulay z nimi.
Paul:
Dzięki! Otoczyłem jedną i już pomogło. Zdawało mi się że na "luźne" linie też to działa, chyba był nie wpadł sam na rozwiązanie:)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej