Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Automat-zmienia t3d, tak aby lampy zapalone w loku bardziej się wyróżniały.
Mariusz1970:
Na prośbę użytkowników, wystawiam automat, który zgodnie z tym postem:
http://eu07.pl/forum/index.php/topic,7899.msg93487.html#msg93487
zmienia to.
Link:
http://eu07.pl/userfiles/1278/priv-t3d_head_lamp_il_true.rar
Instrukcja:
1)Wejść do arkusza konfiguarcja, wpisać scieżkę przeszukiwań
2)Przejść na arkusz dane i nacisnąć przycisk Zmień.
Szybki nie jest, ale spełnia swoją rolę.
Uwagi:
1)Jeżeli będzie ktoś miał jakiś plik t3d z atrybutem "tylko do odczytu", to program się wysypie, bo będzie chciał go usunąć, ale atrybut mu nie pozwoli.
2)Zrobić kopię zapasową swojego dynamic.
mejdzel:
Rozumiem, że trzeba mieć Exela . Da się to uruchomić inaczej?
Rudzik:
--- Cytuj ---Instrukcja:
1)Wejść do arkusza konfiguarcja, wpisać scieżkę przeszukiwań
--- Koniec cytatu ---
wpisuję "D:\EU07\dynamic" - ścieżka do mojego katalogu dynamic w maszynie.
Zamykam Excela z zapisem zmian. Uruchamiam znów, ale w "dane" mam dalej stare ścieżki (C:\Nowy Folder\Dynamic) i katalogi, z których połowy nie mam, albo nie ma tam połowy moich.
I jak klikam na T3D np. byka, i daję zmień, Excel się zawiesza.
Mam szybkiego kompa, folder dynamic ma ponad 3 GB.
Mariusz1970:
--- Cytuj ---Zamykam Excela z zapisem zmian. Uruchamiam znów, ale w "dane" mam dalej stare ścieżki (C:\Nowy Folder\Dynamic) i katalogi, z których połowy nie mam, albo nie ma tam połowy moich.
--- Koniec cytatu ---
One pozostały z mojego dynamic. Ukatualnienie następuje dopiero, po naciśnięciu przycisku "Zmień".
Jeżeli klikniesz na zmień, to program wypisze Ci twoje t3d i leci po nich automatycznie i zmienia to co ma zmieniać.
Na początku działania programu, program czyści zawartość arkusza. Tutaj nie może nastąpić jego wysypanie, następnie program tworzy listę twoich t3d i wypisuje je w arkuszu. Jeżeli na tym etepie się Ci wysypie, to prawdopodobnie literówka w Scieżce przeszukiwań w konfiguracji.
Może być sytuacja, iż Microsoft postanowił, że domyslnie w Excelu wykowywanie makr jest wyłączone (bali się o pisanie wirusów). Należy wówczas wejść w menu narzędzia, natępnie makra, następnie zabezpieczenia i następnie zaznaczyć zabezpieczenie niskie, nacisnąć ok. Zamnkąć Excela i owtorzyć ponownie.
Rudzik:
Ok już wszystko działa;)
Po prostu zbyt niecierpliwy byłem.
Teraz muszę się bawić z ponad 600 (tyle mi znalazło) plikami t3d...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej