Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Czy łączyć fikcyjne z realistycznymi?
Ra:
Chcę zrobić połączenie tras fikcyjnych, aby było po czym jeździć, zanim tworzenie tras realistycznych stanie się łatwiejsze. Trasy realistyczne będą budowane wg współrzędnych PUWG 1992. Współrzędne te obejmują obszar Polski z pewnym marginesem. Margines ten pozostawia około 200km na północ od Władysławowa i 300km od Świnoujścia.
Margines ten pozwalałby umieścić w nim scenerie fikcyjne, z możliwością przejazdu na realistyczne poprzez jakieś bocznice w portach. Formalnie scenerie znajdowałyby się na obszarze Morza Bałtyckiego. Wadą takiego rozwiązania byłoby ograniczenie obszaru scenerii fikcyjnych do czworokąta o wielkości około 300km×200km, bez możliwości dalszej rozbudowy i sztywnym położeniem względem obszaru Polski. W obecnym projekcie połączenia scenerii fikcyjnych mieszczą się one w kwadracie 160km×160km i jeszcze jest dużo wolnego miejsca.
Chciałbym zapytać, co myślicie na ten temat. Czy scenerie fikcyjne powinny zostać połączone z realistycznymi, kosztem ograniczenia ich obszaru, czy też lepiej aby posiadały swój własny układ współrzędnych i nieograniczone możliwości rozbudowy (no, powiedzmy, 400km w każdą stronę).
Zobacz także:
Kolejowa Mapa Polski
"Konkurs" na połączenie scenerii
Marcin1992:
Uważam, że wygodniejszym rozwiązaniem byłby pierwszy wariant, czyli scenerie fikcyjne powinny być połączone z realistycznymi sceneriami przynajmniej na ten okres czasu zanim tworzenie realistycznych scenerii nie będzie wymagało tak dużo pracy jak teraz. Według mnie trasa o długości 160 lub 200Km w jedną stronę powinna wystarczyć (przynajmniej dla mnie jest to długa trasa). Zawsze można zrobić misję docelową i powrotną. Wtedy możemy zrobić od 320 Km do 400 Km.
Gagarek:
Też myślę, że byłoby wygodniej, a połączyć można by, tak jak mówił na początku @Ra: gdzieś na bocznicy w porcie. Tylko, żeby nie było jeżdżenia po M. Bałtyckim :D Żeby to połączenie nie tylko było, ale i żeby było dobrze ustawione ;] A co do samego łączenia: wykorzystamy tylko te w/w marginesy? Bez włażenia z Linią 546 pomiędzy CMK a jakąś tam inną linię :P
Na razie do kliknięcia pozostaje tylko opcja nr 1.
Pozdrawiam
uetam:
Wedlug mnie pomysl niezbyt trafiony. Najpierw moze zrobmy jakas trase realistyczna a potem martwmy sie o takie szczegoly jak laczenie jej z fikcyjnymi.
pol102:
Jeśli masz tylko opcje nr. 1 to zmień przeglądarkę.
Jestem za opcją 2. Dlaczego? Bo fikcja to fikcja, a real to real. Morze Bałtyckie musi być, a marginesy są do przyjęcia tylko na W, E, S, w miejscach gdzie przejeżdżając granicę możemy kontynuować jazdę po stronie sąsiada.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej