Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Dziwne zachowanie AI, rwanie sprzęgu itd.
bohunIC:
--- Cytat: Mariusz1970 w 01 Października 2008, 00:22:45 ---Heh, te exe...
tysiąc koni przepuszczamy, a jednego na Bohunowej zwrotce zatrzymamy....
--- Koniec cytatu ---
Niestety tylko dobre poczucie humoru może nas uratować. Nawet jeśli ktoś się zabierze za AI to minie troche czasu, więc i sceneria ulegnie przesunięciu w czasie. To jest prawda co Miłosz? pisze bo jak ma być serwer ruchu to klapa będzie bo AI swoje a my swoje i oczywiście ''nici'' z przyjemności jazdy. Trzeba to zrobić jak najszybciej bo i tak nie uciekniemy od tego problemu. Powiem więcej AI będzie się ciągnąć jak ''smród po gaciach''. Na forum jest dużo doświadczonych użytkowników i scenerie typu jedziemy po pustyni z A do Z już mineły. Jesteśmy na tyle obeznani że wykonanie skomplikowanej scenerii bogatej w eventy ogranicza jedynie nierozwiązana do dziś sprawa sterowania AI.
Pamiętam że w trasie Drivera24 na lini053 też sputnik rwał sprzęg przez co stawało się w połowie misji. Zmienianie eventów/składów itd.
Ale dlaczego MY mamy się dostosowywać do symka a nie ON do nas?
Koniecznie musimy usiąść i rozwiązać ten problem. Na IRCu? Trzeba wyczaić czy yB' oysky ma wogóle czas i ochotę na grzebanie w kodzie. Musi się koniecznie wypowiedzieć w tej sprawie bo dalsza dyskusja jest bezpodstawnna, będziemy tylko narzekać jak i obwiniać się jak w Sejmie. A kolega KURS90 nie pomógł by też?
- yB i KURS90 wypowiedzcie się w tej sprawie bo stoi robota :)
pol102:
Zasadniczo, @Bohun ciężko odmówić Ci racji. Wczoraj poprosiłem youBy'a na IRC by się w końcu wypowiedział w tym temacie - zamiast odpowiedzi usłyszałem, że się wypowie, jak ja zmoderuje moje posty do wartości tylko merytorycznej. Nie wiem dlaczego ale yB od zrobienia czegoś o co proszą znawcy taboru(jakaś kontrolka) lub trasopisarze (ogarnięcie AI) ucieka. Jedynym argumentem są zawsze systemy hamulcowe czy może raczej 'SPKS'.
bohunIC:
Ujme tak sprawe yB potrzeba zrobić/przerobić hamulce w AI a to twoja specjalność więc nie uciekaj bo i tak cie znajde, wszyscy znajdziemy!
Mariusz1970:
Bohunie, ja wiem, że Ty możesz być zmęczony, wkurzony i w ogóle... np. Ci sie nie chcieć, ale można przedsięwziąć jakieś środki (nie wiem dokładnie jakie) i zrobić tak w scn, aby exe traktowało tą konkretną zwrotkę jak tysiące innych zwrotek, przy których jest ok. Z jakiegoś powodu exe uparł się na tę zwrotkę i trzeba temu wrednemu exe wybić to ze łba. Chyba, że to dotyczy wszystkich lub przeważającej liczby tego typu zwrotek, to wtedy już gorzej, ale też nie beznadziejnie.
Jak będziesz chciał, to w weekend mogę coś pogrzebać, może wygrzebie.
Pozdro
bohunIC:
Kasacja wpisu przy semaforze obsługującym SBL _sem_info załatwiła sprawę ze stawaniem składu na zwrotkach blablabla ale skład i tak się rozrywa tyle że trochę dalej. Więc problem pozostaje tyle że w zmienionej formie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej