Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Mozliwosc uruchomienia symulatora na linuxie
vampirek:
Zawsze można skompilować od nowa symka na Linuxa :wink:
Nicolass:
Nie... to chyba na tym etapie prac raczej niemożliwe... Zresztą dziś, gdy pingwiny coraz lepiej radzą sobie z różnymi tworami dla windowsów jest to jakoby trochę zbyt mało korzystna "inwestycja". Ja słyszałem że można na pingwinku zainstalować na wirtualnym dysku Wingrozę... i wydajność już tak drastycznie nie spada :)
Gloom:
--- Cytat: "Nicolass" ---Nie... to chyba na tym etapie prac raczej niemożliwe...
--- Koniec cytatu ---
Pewnie mozliwe, pytanie czy sensowne (Nebula).
--- Cytuj ---
Zresztą dziś, gdy pingwiny coraz lepiej radzą sobie z różnymi tworami dla windowsów jest to jakoby trochę zbyt mało korzystna "inwestycja". Ja słyszałem że można na pingwinku zainstalować na wirtualnym dysku Wingrozę... i wydajność już tak drastycznie nie spada :)
--- Koniec cytatu ---
http://www.vmware.com/products/desktop/ws_features.html
Ale kosztuje 200 dolkow (189$ dokladnie).
Poza tym pamietajcie, ze emulatory zawsze ostro w dol ciagna szybkosc. Jeslui faktycznie (jak gdzies czytalem) Nebula chodzi (daje sie kompilowac) na Linuxie, to sie zglaszam na ochotnika do kompilacji/nadzoru/FAQ/BetaTestingu wersji Linux. Adres znacie :) ale na wszelki wypadek: gloom@intercity.pkp.pl
Pozdrawiam, Adam
lukaszqx:
Lepiej poczekać na nebule , a potem inne żeczy. A chyba będą potrzebne kody źródłowe
Gloom:
Obecna wersja wine (z czerwca) odpala symulator w 100%. dzis dorobilem zrzut z trybu freefly. Mam tez log.txt, jakby ktos z developerow chcial spojrzec :) Generalnie mimo nedznej maszyny (swapuje, grafa tylko GF2MX) grafika jest w normie - tnie tylko przy znacznej liczbie obiektow. Problemy sa z obsluga klawiatury - ale musze troszke pocwiczyc zeby ustalic blizsze szczegoly odnoscie przyczyn i walkaroundow :)
Tyle update'u z pola walki.
Pozdrawiam, Adam
EDIT: Juz dziala wszystko :) Generalnie na grafike nie moge narzekac, sama grafika grzeje az milo (nie zauwazam roznicy w stosunku do karty domowej na Win). Niestety, symulator tnie sie dosc mocno przy kolejkach eventow (jesli jednoczesnie triggeruje sie kilkanascie eventow, to murowany 1-2 sekundowy lag). Tym niemniej uwazam test za udany, a dla smaku obraz z pedzacej maszyny ;)
http://cygnus.et.put.poznan.pl/~alagoda/test-eu.png
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej