Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Przesuniecie szlaku wzgledem obiekow po exporcie.
bohunIC:
Witam.
Mam nastepujacy problem. Odpalam sobie 3dmaxa, otwieram scenerie i exportuje za pomoca skryptow. Wszystko ladnie pieknie, ale jak odpale scn w symku to mam przesuniete szlak wzgledem trakcji i modeli, tak jakby jedno sie przesunelo wzgledem drugiego. Wkurzylem sie bo duzo pracy. Mieliscie taki przypadek?
dodam ze w maxie wszytsko jest super okej i jest jak nalezy a juz po exporcie do scn dupa.
Jesli jest jakis pomysl na naprawe tego to chetnie skorzystam, bo ostatnia dzialajaca kopia z autobak jest bardzo stara i cofnie mnie o kilka tygodni. To sie stalo jak przeinstalowalem Viste na XP i zaczelem dalej pracowac z plikiem max. Wszystkie ustawienia itd byly jak poprzednio wiec niewiem co sie stalo.
Prosze o pomoc!
Quark-t:
Po przeinstalowaniu ustawiłeś jednostki na takie jakie miałeś (oby metryczne i jednostkę w metrach)?
bohunIC:
Czyzby mialoby to taki wplyw? Zaraz ustawie na metryczne i wyexportuje zobaczymy czy cos pomoglo.
eu07_304:
Poszukaj, czy w jakimś pliku .inc użytym w scenerii nie brakuje endorigin na końcu, oczywiście, jest origin na początku.
bohunIC:
Tu jest grubsza afera. Chodzi prawdopodobnie o jednostki i unit setup. Sprobuje to rozwiazac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej