Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Tekstury ET22 by adsim i EU07-033

<< < (7/9) > >>

adsim:
Może i masz rację, nie będę się sprzeczał, bo ja na żywo tego loka nie widziałem. Tylko, że na zdjęciach, które znalazłem w necie ten lok miał kolor bardziej zbliżony do tego, jaki jest na teksturze.
P.S. Problem może leżeć w lakierze tej lokomotywy, który ma wysoki połysk. W zależności z której strony na niego patrzysz, ma inny odcień. Gdyby miała być podobna do ET22-674 wyglądałaby tak:
Nie wiem, jeśli ktoś jeszcze uważa, że taka wersja jest lepsza to zamieszcze  linka.

Sigman:
Patrykos, krytykujesz, a sam popatrz jakie tekstury robisz. Zupełnie niezgodne z naturalną kolorystyką, bo za ciemne! Naucz się rozjaśniać, musisz czasem zauważyć to, że zdjęcia są ciemne.

A tekstury kolegi adsima są świetne! Bardzo dobrze wyrównane i dopasowane, a subtelne różnice w odcieniach są mniej ważne, przecież co zdjęcie to inny odcień. Nie wiadomo, które zdjęcie jest najbliższe rzeczywistości, bo a to inne światło, a to inny balans bieli...

EU07-033:
Owszem należy ocenić każdą pracę ale wydaję mi że akurat w tym temacie Patrykos robi to złośliwie.
Wracając do samej tekstury to jak będzie trochę za jasna to czy coś złego się stanie???.
Ja bym proponował abyś kolorystykę pozostawił w spokoju bo chyba na ten temat wszystko napisał już kolega Sigman.
A jak już jesteś taki dobry w teksturach i uważasz się za fachowca to może ocenił byś ich wykonanie???. Myślę że Twoje cenne rady posłużą innym i może czegoś ktoś od Ciebie się jeszcze nauczy. <lol2>
Pozdrawiam

PS. Sama zaś tekstura jest świetna, oby tak dalej kolego adsim.

Nie nadużywaj znaków "??" czy "!!" ani emotikonów, czyli tzw. uśmieszków (to nie jest GG ani czat).
Akvin

Patrykos:
Teraz kolorystyka jest ok, nie patrz na zdjęcia tylko tej maszyny, popatrz jakie kolory maja maszyny po ZNLE.

Sigmanie nie będe się z Tobą kłócił, na ten temat, ale powiem jedno, najpierw oglądam lokomotywe jak wygląda na innych zdjęcia a następnie podpasowuje kolory. Wg. mnie i innych, którzy testowali teksturę, była ona ok, a jak masz jakieś sugestie, to zapraszam na gg bądź PW lub do mojego tematu.

Zmoderowano.
Akvin

hunter:

--- Cytat: Patrykos w 17 Września 2008, 21:31:27 ---Ehh, niestarannie dopasowujesz kolory, zobacz jakie odcienie ma 340 w rzeczywistości ;
http://www.kpinfo.pl/photogallery.php?photo_id=4855
A jakie ma Twoja tekstura...

--- Koniec cytatu ---
Smiem twierdzic iz tekstura jest jak najbardziej w porzadku, a fota, ktora podales jest ZLE obrobiona i za ciemna. Sigman w zupelnosci ma racje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej