Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Propozycja opcji w STV

(1/2) > >>

Dżyszla:
Czy przydała by się opcja, dzięki której program:
- wyszukiwał by połączenie(a) między dwoma nazwanymi torami
- dla znalezionego połączenia poda odległość odcinaka i średnią prędkość oraz różnicę poziomu i inne bzdety.

Jeszcze nie jestem pewnien, czy takie coś zrobię, ale jakby był duże zainteresowanie... Kwestia, że prawdopodobnie taka opcja będzie dość znacznie podwyższała wymagania co do procesora i pamięci...

EP08_015:
jakby jeszcze pisał ewenty jakoś automatycznie i pozwalał modyfikowac trase z miejsca a do miejsca b było by najlepiej

Dżyszla:
Co do eventów - mogę zrobić (tylko znów będzie się dłużej wczytywało :( ), ale założenie podstawowe STV jest takie, że nie edytuje scenerii.
Nawet przy obecnym układzie programu jest to praktycznie niemożliwe, aby odtworzyć scenerie na podstawie danych, które program pobiera. A z kolei chyba nikt nie chce, aby czas wczytywania był zbliżony do tego z symulatora...

Dżyszla:
Powolutku zabieram się za obiecaną funkcję. Obecnie STV (na razie ta wersja jest tlyko u mnie na dysku) teoretycznie potrafi wyszukiwać końce torów (i wstawiać, podobnie jak to w przypadku ograniczeń i wzniesień) sygnał Z1.

Tylko pojawia się problem. Przyznam, że nie wiem, czy to wina programu, czy sceneri... Może ktoś się spotkał...

Na tych testowych sceneriach wszyskto ok, ale np w quarku wstawia mi znacznik między tory, które są połączone. Czy symulator dopuszcza istnienie mikrodziur między torami?
I czy do danego końca toru mogą być podpięte więcej, niż dwa tory? (uwzględniając zwrotnicę, jako dwa tory). Czy mogą dwie zwrotnice stykać się od strony ... y ... jak to się zwie... no, rozgałęzienia. Tak: ><, czy muszą być rozdzielone torem? >-<

Jacbull:
jak by też pokazywało semafory i kierunek zwrotnic...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej