Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Trąbka-"samoróbka"

(1/2) > >>

Gagarek:
Witajcie.

Dawno nie pisałem, nie miałem większych problemów z Symkiem, a paczka KURS'a90 z Dizelpackiem i SU45 MKaczego mi starczyła ;) Ale zachciało mi się pobawić dźwiękami. Wcześniej zmieniałem trąbki (znalazłem na Chomiku profil, który miał te trąbki, ale już go chyba nie ma), ale teraz zachciałem własnej. Nie mam okazji nagrać trąbki od Gagara, ale odkryłem z jakich dźwięków się ona składa(ten białostocki, odnowiony, nie pamiętam numeru). Nagrałem więc te dźwięki, podmieniłem nazwy i  wkleiłem do folderu MaSzyny... no i bęc. Błąd "cannot find:trąbka Gagara (nazwa trąbki, wyjechałem, nie mam tu MaSzyny, więc nie sprawdzę). Nawet nazwałem inaczej i zmieniłem wpis w ST44_new.mmd (czy jakoś tak). Ale z Internetu ściągnięte trąbki od Siódemki i od Byka działają (pod nazwą Horn-1 i Horn-2). W środę już wracam do domu, to podam więcej szczegółów ;)

Pozdro.
Gagarek

Rudzik:

--- Cytat: Gagarek w 14 Lipca 2008, 19:18:40 ---(...) wkleiłem do folderu MaSzyny... (...)
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie do folderu "sounds" w MaSzynie się wkleja dźwięki...

--- Cytat: Gagarek w 14 Lipca 2008, 19:18:40 ---(...) Błąd "cannot find:trąbka Gagara (...)

--- Koniec cytatu ---
A zmieniłeś wpisy w MMD gagara na nazwy, jakie mają te pliki z Twoją nową syreną?

To wg mnie jedyne przyczyny niedziałania dźwięków...

ST44-003:
I jeszcze jedna najważniejsza rzecz. Jesteś pewien, że dźwięk z tą trąbką masz podzielony i zdefiniowany w MMD na: trąbka-start.wav trąbka-trwa.wav trąbka.stop (przykładowa nazwa). Bo jeśli masz nagrany tak, że masz go jako jeden plik z trąbką no to on Ci nie będzie w symku działał.

Mihau:
Najważniejszy jest format pliku i jego częstotliwość!
Szybkośc transmisji bitów              88/176kb/s
Rozmiar próbki audio                     8bitów
Kanały                                       1(mono)
Częstotliwość próbkowania audio    11/22 KHz
Format dzwięku                           PCM

AtapiCl:
Pamiętaj, że nazwy plików nie mogą mieć spacji...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej