Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Tips & Tricks

(1/5) > >>

Bart:
Oto mały tipsik dla tych którzy koniecznie chcą pojeździć po całej trasie:

W najnowszej wersji symka w katalogu scenery są pliki *.inc. Na samym końcu są zwrotnice lewa i prawa, nazywają się: ZwrL34R300.inc i ZwrP34R300.inc. Są to zwrotnice sterowane automatycznie "event'ami". Są też zwrotnice ZwrL34R300M.inc i ZwrP34R300M.inc i steruje się je ręcznie klawiszami T oraz t. Jedyne co trzeba zrobić to podmienić nazwy plików: z ZwrL34R300.inc na ZwrL34R300M.inc oraz z ZwrP34R300.inc na ZwrP34R300M.inc. Żeby zmienić zwrotnice należy podejść bardzo blisko latarni zwrotniczej i wcisnąć klawisz T lub t. Ja to robiłem w trybie freefly jeżdżąc w tym czasie Eu07-536... wpuściłem SU45 na Eu07-485 z Koniewic --> czołowe zderzenie!!!

Pozdrawiam!!

KAINE:
Jednym słowem mozna zrobić sobie wycieczkę:)

marekG:
ale w ktorym miejscu nalezy podmienic te nazwy? w pliku scenerii?

KAINE:
Pytanko, czy ustawiając wszystkie na manual zwrotnice to komputer bedzie tez nimi bawic?

marekG:
udalo mi sie podmienic nazwy tych plikow i nawet zadzialalo i faktycznie mozna recznie zmieniac zwrotnice. Z tego co zdazylem "zbadac" to chyba dziala na wszystkie zwrotnice w scenerii. Co do mozliwosci sterowania zwrotnic przezkomputer przy takim ustawieniu to nie mam pojecia. Chyba jakos sobie komp z tym radzi bo pociagoi jechaly normalnie ale jeszcze musze sie temu przyjrzec. Nie wiem jak blisko nalezy stawac latarni nastawczej zeby sie udalo przestawic bo czasem udaje sie od razu a czasem musze sie niezle pokrecic wokol zwrotnicy zeby wyszlo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej