Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Nowe dźwięki [stała aktualizacja]
JONIN_EZT:
Generalnie dźwięki są bardzo dobre. Przyczepiłbym się tylko do dźwięku stukotu kół EN57, gdzie po przekroczeniu 60km/h słychać w tle przyspieszający hasler, a tak to przy wyższych prędkościach dźwięk robi wrażenie.
Runningnoise'y miarą realnych dźwięków.
Pytanie, czy masz w planach może nagrania dźwięków pod runningnoise dla wagonów Z1?
rusek:
Mam pytanie (ale jest ono bardziej skierowane do twórców exe). Próbowałem już wielu nieskutecznych prób przeniesienia efektu "runningnoise", aby charakterystyczny szum był słyszalny z zewnątrz pojazdu, a nie tylko w pojeździe w którym się znajdujemy. Niestety wszystkie moje próby bawienia się, grzebania itp w .mmd pojazdu zakończyły się fiaskiem.
A czy któryś z autorów exe, próbował zmieniać exe pod tym kierunkiem? z jakimi efektami?
youBy:
--- Cytat: rusek w 23 Stycznia 2009, 19:25:05 ---Mam pytanie (ale jest ono bardziej skierowane do twórców exe). Próbowałem już wielu nieskutecznych prób przeniesienia efektu "runningnoise", aby charakterystyczny szum był słyszalny z zewnątrz pojazdu, a nie tylko w pojeździe w którym się znajdujemy. Niestety wszystkie moje próby bawienia się, grzebania itp w .mmd pojazdu zakończyły się fiaskiem.
--- Koniec cytatu ---
No to pomyśl, czemu było w internaldata zamiast w sounds :]
--- Cytat: rusek w 23 Stycznia 2009, 19:25:05 ---A czy któryś z autorów exe, próbował zmieniać exe pod tym kierunkiem? z jakimi efektami?
--- Koniec cytatu ---
Tak, jest kicha - dźwięki interferują.
rusek:
Z sounds też próbowałem, ogółem coś mi wyszło, ale do niczego konkretnego nie doszełem EOT.
Szociu:
--- Cytat: JONIN_EZT w 23 Stycznia 2009, 18:45:22 ---Pytanie, czy masz w planach może nagrania dźwięków pod runningnoise dla wagonów Z1?
--- Koniec cytatu ---
Dźwięki nagrane już mam, sam stukot kół wagonów Z1 jest już w testach i niedługo będzie wystawiony w tym wątku. Co do runningnoise to postaram się coś wykombinować.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej