Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Kolory światła (freespot/stars)
Monczan_SP32:
Jak wymieniali żarówy na ulicy, to mieli takie szare pudła z napisami "Lampy Na |Niskociśnieniowe", następnie skojarzyłem kolor, który świecił potem w nocy z wieloma innymi latarniami ;-) Stąd ta dedukcja :)
RooteK:
Ja mam lampę sodową przed domem (na ulicy oczywiście ;) I faktycznie daje intensywny żółty kolor
Monczan_SP32:
Ktoś "na górze" wymyślił podobno, że takie światło mniej męczy wzrok kierowcy. (Taaa... powinni jeszcze zabronić wściekle niebieskich zegarów w samochodzie, a'la wiejski tuning)
Ra:
Zrobiłem mały eksperyment. Podmieniłem żółte i białe latarnie w scenerii na pomarańczowe (sodowe n.) i fioletowe (rtęciowe n.). Efekt jest taki sobie, trzeba by jednak trochę poprawić składowe koloru, szczególnie samej lampy w zbliżeniu. Na lewym obrazku z przodu kilka lamp rtęciowych, w głębi widać lampy sodowe (trzeba się przyjrzeć). Zwrotniki są niestety białe, powinny być żółtawe (o ile mają udawać, że świecą). Na prawym zwrotniki i lokomotywa skorygowane do światła żarowego.
bohunIC:
Bardzo obiecująco to wygląda, teraz tak, czy do każdej latarni będzie dodatkowy inc określający kolor światła czy jakoś już w scn będziemy to zmieniać? Te sodowe lampy robią bardzo ładny klimacik.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej